Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Aronia - Svartsurbær - Pulver - Økologisk - 250 gkr 149,50

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 126,50 hver og spar 16%

Details:

250 gram

Detaljer

Frukter av svartsurbær inneholder fargestoffer av typen antocyaniner og karotenoider (cyanidin-3-galaktosid og betakaroten) som virker som antioksidanter. Dessuten inneholder fruktene mye vitaminer, bl.a. vitamin A, E, og B2, og katalyserer opptak av vitamin C. Videre finnes det 20 ganger mer vitamin P (bioflavonoider) i svartsurbær enn i epler og appelsiner. Ellers er det mye av mineraler og sporstoffer som jern, molybden, bor, jod og kalsium. Svartsurbær inneholder mye pektin, slik at syltetøy og gelé som lages av bærene lett blir stivt.

 

Svartsurbær (fruktene og saften fra dem) er en kraftig antioksidant og kan derfor virke beskyttende på bl.a. hjerne, hjerte, blodårer og urinveier. Fruktene har ellers immunstyrkende, blodtrykksregulerende, kolesterolsenkende, astringerende og slimløsende egenskaper.

Anbefales for beskyttelse mot frie radikaler, som kan være medvirkende årsak til en rekke sykdommer, f.eks. hjertekarsykdommer, hjerneslag, øyensykdommer, diabetes og kreft. Kan brukes utvortes på sår og hudsykdommer (pga. den astringerende virkningen). I Russland kjent som et middel mot høyt blodtrykk.

 

Det er spesielt det høye innholdet av antioksidanter som har gjort at svartsurbær er blitt populær i helsekostbransjen. Nivået av antioksidanter ligger på tilsvarende nivå som det vi finner i nyper. Saft som er presset ut av fruktene uten oppvarming, kan inneholde mer enn 1000 mg antocyaniner per liter. I tillegg inneholder saften betennelseshemmende stoffer og en del mineraler og vitaminer.

 

Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler og kan ha en gunstig virkning mot en rekke sykdommer, som f.eks. hjertekarsykdommer, hjerneslag, øyenlidelser, diabetes og kreft. Nyere forskning har vist at høye konsentrasjoner av polyfenoler og antocyaniner kan styrke immunforsvaret, regulere blodtrykket, senke kolesterolinnholdet i blodet, beskytte urinveiene og virke styrkende på hjertet. Antocyaniner i bær kan bidra til å hemme harskning av fettstoffer. Blant annet beskytter de LDL-kolesterol mot oksidering, noe som kan være viktig for å forebygge hjertekarsykdom. Mye tyder også på at innholdsstoffer i svartsurbær kan motvirke kreft. Amerikanske forskere som har studert den krefthemmende effekten til antocyaninrike bær fant at ekstrakter av svartsurbær var mer effektive mot tarmkreftceller enn ekstrakter av blåbær og druer. (kilde: urtekildens planteleksikon).

Innholdet i omtalene er kun ment som opplysninger og ikke under noen omstendigheter bør de brukes til å stille diagnose eller bestemme behandling. 

 

Dosering: ca 1-5 gram daglig.

Bruk: Kan tilsettes smoothie, yoghurt og musli.

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Nettovekt 250 g
Best før dato 8. aug. 2022