Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Matchapulver - Matcha powder - Økologisk - 250g



kr 299,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Ultrafint kvernet grønn te, blir som fløyel med en lysende smaragdgrønn farge. Fyldig umami, stappet med aminisyren L-theanin, antioksidanter (katekiner) og høyt koffeininnhold.

Detaljer

Ultrafint kvernet grønn te, blir som fløyel med en lysende smaragdgrønn farge. Fyldig umami-smak, stappet med aminisyren L-theanin, antioksidanter (katekiner) og høyt koffeininnhold.

 

Matcha har i japan blitt brukt av munker i over 800 år, men er også en supertrendy helsedrikk blant sunnhetsfanatikere. Dette grønne pulveret inneholder 137 ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te, har stressreduserende egenskaper og gir en lett energiboost.
 

Hvorfor er matcha så bra?

For å lage denne unike formen for grønn te har teplantene stått i skyggen og utviklet mye klorofyll, og blir deretter kvernet til pulver. Dette pulveret blir blandet rett inn i vannet for å gi deg alle de ernæringsmessige fordelene i en svært konsentrert form. Det blir et fyldig og bittert vegetalt brygg, men likevel søtlig. Her finner du høyt innhold av L-theanin og mye umamismak.

  • Inneholder et naturlig høyt koffeinnivå  60mg/kopp (kaffe har ca 80mg)
  • Koffein forbedrer kognitiv respons og konsentrasjon
  • L-Theanine holder deg rolig, avslappet og fokusert
  • Øker metabolismen og hjelper med å forbrenne brenne fett raskere
  • Har mer antioksidanter enn noen annen te

Alle disse egenskapene kombinert gjør matcha til en god kilde for naturlig energi. Når for mye kaffe gjør deg stresset og hyper vil matcha gi deg energi over en lengre periode.

 

 

Hva er L-Theanine?

L-theanine er en unik aminosyre som stimulerer alfabølger i hjernen som er forbundet med å produsere et rolig og avslappet sinn.
L-theanine finnes utelukkende i te, men Matcha inneholder det høyeste nivået.

 

Matcha

 

Hvordan brygge matcha?

Tilberedning av matcha er veldig enkelt:

  1. Varm opp ca 2 dl mylk (vegansk melk) eller vann til 80 grader (ikke kok). Eller kok opp og bland i litt kaldt vann.
  2. Ta en 1/2 eller 1 ts (2-5 gram) matcha og 1/2 ts blandet stevia eller 1 ts lønnesirup/honning i koppen og hell over oppvarmet mylk/vann.
  3. Bruk helst en visp eller liten melkeskummer til å blande. Eventuelt rør med teskje.

 

Husk: Det som vil påvirke resultatet i koppen er vanntemperatur og mengden matcha du bruker. Blir vannet for varmt blir teen bitter. Jo kjøligere vann, jo søtere vil teen smake. Forslaget vårt er den vanligste tilberedningsmåten som kalles usucha. Man kan også lage en kraftigere variant, som kalles koicha, med dobblet så mye matcha og halvparten av vannet.

 

Tips: Teen kan brukes som smakstilsetter og næringsforsterker i alt fra kaker til iskrem og latte.

 

Obs! De fleste eksperter anser 200-300mg koffein pr dag som et akseptabelt konsumnivå. På samme måte settes ekspertene en grense for koffeinopptaket til gravide til 200mg pr dag. På bakgrunn av dette utgjør grensen for hvor mye Matcha vi anbefaler pr dag 5 kopper (tilsvarende 5g).

 

Under normale omstendigheter holder det med 1 kopp Matcha om morgen for å erfare helsefordelene og oppleve den økt konsentrasjon resten av dagen.

 

Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Nettovekt 250 g