Flere visninger

Solbærpulver - Blackcurrant powder - Økologisk - 250 gkr 194,35

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 174,80 hver og spar 11%
  • Kjøp 6 for kr 165,60 hver og spar 15%

Details:

Rik på antioksidanter, anthocyaniner, vitamin E & C (immunforsvar)
Bruk: søt/sur smak, rød farge & næring (smoothie & bakeverk)
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Deilig solbærpulver med en intens smak av solbær. Masse av syrlighet og naturlig sødme.

 

De britiske solbærdyrkerne i The Blackcurrant Foundation omtaler nå solbær som "the no. 1 superfruit", altså som den frukten - eller rettere sagt det bæret som inneholder flest sunne næringsstoffer.

 

Helse i hvert bær
Det er særlig innholdet av anioksidanter som fremheves, og man bygger det på vitenskapelige sammenligninger av 20 vanlige bær og frukter. Retorikken er spesifikt rettet mot blåbær, som inntil nå har sittet på sunnhetstronen. Det er også gjort forsøk som tyder på at aktivstoffene i solbær kan bidra til å styrke immunforsvaret og bekjempe infeksjoner. Det er særlig to av antioksidantene (i tillegg til C-vitaminet) som forskerne interesserer seg for; flavanoider og anthocyaniner, som er det fargestoffet som gir solbærene den mørke fine fargen.

De sortene vi dyrker i dag, inneholder flere ganger så mye c-vitaminer og antioksidanter som de sortene vi dyrket for 30 år siden. Det er stor forskjell, og så har de en mye mildere smak, så de er gode å spise.

Solbær inneholder store mengder C-vitamin, 81 mg per 100 gram friske bær (Til sammenligning inneholder appelsin 54 mg pr 100 gram). I tillegg inneholder bærene mye av vitamin E.

Både E- og C-vitamin er såkalte antioksidanter som kan bidra til å nøytralisere frie radikaler i kroppen, og dermed hindre at cellene skades. Innholdet av antioksidanter i solbær henger nøye sammen med bærenes mørke farge. Et av de viktige antioksidantene i solbær, er de såkalte flavanoidene, fargestoffet som gjør solbærene så mørke.

Solbærpulver kan potensielt bidra til en mengde helseeffekter, inkludert økt konsentrasjon, bedre immunforsvar, bedring av det kardiovaskulære systemet og forbedret muskelrestituasjon, om tatt regelmessig.

 

Det er vanligvis 500 mg anthocyaniner per 100 g, så 10 gram om dagen gir ca 50 mg (nesten 1 spiseskje)

 

Anbefalt dosering: ca 1-3 teskje pulver.

 

Bruk: Ideelt å bruke i kaker, desserter og grøttopping, samt i fruktsmoothies, på yoghurt eller i frokostblanding.

 

Opphavsland: Nederland.

 

Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

Black Currant (Ribes Nigrum) powder: milled and sieved presscake of the Blueberry fruit, containing the spectrum of active compounds of the presscake of organic black currant.

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Bær & Frukt
Nettovekt 250 g
Produsert i land Storbritannia
Best før dato 1. apr. 2026