Flere visninger

Tranebærpulver - Cranberries - Økologisk - 250 gVanlig pris: kr 218,50

Tilbudspris kr 185,73   spar 15%

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Tilbudet varer så langt lageret rekker

Details:

Rik på antioksidanter (mot urinveisinfeksjon)
Bruk: Sur smak, mild rød/rosa farge & næring (smoothie & bakeverk)
 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan
 • RAW food RAW food
 • Sukkerfri Sukkerfri
 • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Tranebær (Vaccinium Corymbosum) pulver. Vårt rene, økologiske pulver er malt, presset og siktet på en skånsom måte fra hele tranebærfrukten. Denne forsiktige og grundige metoden sikrer at pulveret inneholder hele spekteret av aktive forbindelser som finnes i modne, viltvoksende tranebær.

 

Tranebær er proppfulle av antioksidanter (inkl. vitamin C) og mineraler. Tranebær kan bidra i forebygging og behandling av urinveisinfeksjoner. Det sies i tillegg at tranebær kan hemme bakterien som forårsaker magesår og at de kan motvirke viruset som gir omgangssyke.

 

Tranebær er proppfulle av potensielt helsebringende stoffer. Bærene er veldig sure i smaken, med pH i området 2,3 til 2,5. De er også fulle av fytokjemiske stoffer. Betydningen av disse fytokjemiske stoffene er kjempeviktig. Dette er kjemikalier som plantene produserer for å beskytte seg selv fra trusler som sopp, parasitter bakterier og insekter. Disse har også vist seg å ha en svært positiv effekt på mennesker. De kan bidra til å styrke helsen og immunforsvaret. Enkelte av dem er også kraftige antioksidanter som kan hindre frie radikaler og bidra til å hemme aldringsprosessene. Flere av de fytokjemiske stoffene kan også være betennelsesdempende og mulig ha positiv innvirkning på hormonbalansen. Dette kan være svært viktig for folk som lever en hektisk hverdag, med mye stress.

 

Det finnes også viltvoksende tranebær i Norge, men de amerikanske bærene som omtales her har en søtere og mer delikat smak enn de nordiske. Bærene som blir importert fra Amerika og Canada er større enn tyttebær og kan bli opp til 2 cm i diameter. Fasongen er rund eller oval og fargen kan variere fra lysere rød til mørk rød. Fruktkjøttet er hvitrosa og smaken er frisk og syrlig og minner om tyttebær. Bruksområdene er de samme som for tyttebær.

 

 

 

NØKKELEGENSKAPER

 

Tranebær er en kilde til vitamin C som kan bidra til å styrke immunsystemet og øke opptaket av jern fra andre matvarer. Tranebær har også et høyt kostfiberinnhold som kan være gunstig for fordøyelsen.

 

Med et høyt innhold av fytokjemiske stoffer, vitaminer, antioksidanter og mineraler, er det ingen overraskelse at tranebær kan ha flere positive effekter på helsen. Det klassifiseres ofte som såkalt “supermat”. Noen av de viktigste positive virkningene bærene kan ha er:

 

 • Kan være gunstig for urinveiene. Kvinner er spesielt utsatt for blære- og urinveisinfeksjoner. Juice eller te laget av tranebærpulver kan bidra til å hjelpe både kvinner og menn å opprettholde sunne urinveier. 
 • Kan være godt for mage/tarm systemet. Naturlige ingredienser i tranebærene ekan bidr atil å hindre helikobacterpylori-bakterier fra å feste seg til magesekken. Det er disse bakteriene som ofte forårsaker magesår. Daglig inntak av tranebær kan derfor bidra til beskyttelse mot denne lidelsen.
 • Kan bidra til å styrker blodkar, og dermed blodsirkulasjon. Tranebær inneholder store mengder polyphenoler som kan bidra til å styrke hjertet og blodkar. Det sies også at det kan bidra til en reduksjon i blodtrykket.
 • Kan bidra til et styrket immunforsvaret. Den store mengden av C-vitamin i tranebær er hovedårsaken til denne bruken.
 • God kilde til kostfiber. Tranebær er også en god kilde til fiber, som er ansett som en viktig del av et sunt kosthold og kan støtte en regelmessig fordøyelse.
 • Kan bidra til å senke kolesterol. Tranebær kan være forbundet med reduksjon i oksidasjon av LDL-kolesterol.
 • For sunne tenner. Tranebærjuice kan bidra til å gjøre det samme for tennene som det kan gjøre for urinveiene dine. Tranebærjuice kan bidra til å hindre bakterier i å vokse på tennene, og dermed være med på å forhindre hull.

 

 

 

DAGLIG DOSERING OG BRUK
Dosering: 2 teskjeer daglig.

 

Tranebærpulver smaker godt i et glass vann som en usøtet og god leskedrikk. Du kan tilsette stevia hvis du ønsker en søtere smak.
Bruk gjerne tranebærpulver i smoothies, juice og i dine rå kaker/desserter. Kan tilsettes yoghurt, frokostblandingen eller frokostgrøten.
Gir en flott farge i tillegg til økt næringsverdi!

 

 

 

 

NÆRINGSINNHOLD
Næringsinnhold Tranebær
Mengde per 100 g

 

Energi (kcal) 46

 

Fett 0,1 g

 

     Mettet fett 0 g

 

     Flerumettede fettsyrer 0,1 g

 

     Enumettede fettsyrer 0 g

 

Kolesterol 0 mg

 

Natrium 2 mg

 

Kalium 85 mg

 

Karbohydrater 12 g

 

Fiber 4,6 g

 

Sukker 4 g

 

 

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

 

Tranebær er videre en veldig god kilde til følgende:

 • Vitamin C
 • Kostfiber
 • Mangan
 • E-vitamin
 • K-vitamin
 • Kobber
 • Pantotensyre

 

VITAMIN C

Kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse, beskytte cellene fra oksidativt stress, støtte immunsystemet, nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gi et energigivende cellestoffskifte. 

Kan bidra til normalt fungerende energi-stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C kan også bidra til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt økning av jernopptak og beskyttelse cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C kan bidra til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

 

MANGAN

Kan bidra til normalt fungerende stoffskifte, vedlikehold av normal beinbygning og dannelse av bindevev, til å beskytte celler mot oksidativt stress.

 

VITAMIN E

Kan bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Vitamin E er en kraftig antioksidant og kan bidra til å beskytte fettstoffene i cellemembranen mot oksidasjon, og hindre skade på cellemembraner. Cellemembranen holdes myk slik at nærings- og avfallstransport styrkes. Reaktive oksygenforbindelser og frie radikaler er molekyler som dannes konstant i cellene i kroppen.

 

 

VITAMIN K

Vitamin K kan bidra til normal blodlevring og opprettholdelse av normale beinbygning.

 

KOPPER

Kan bidra til normal funksjon av nervesystemet, et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet kan også bidra til normal hårpigmentering, normal jerntransport i kroppen, og til å beskytte celler mot oksidativt stress.

 

PANTOTENSYRE (vitamin B5)

Kan bidra til til et velfungerende stoffskifte, redusere tretthet og utbrenthet, gi god mental ytelse, normal syntese og metabolisme av steroidhormoner, vitamin D og noen nevrotransmittere.

 

 

 

Opphavsland: Nederland

Cranberry (Vaccinium Corymbosum) powder: milled and sieved presscake of the cranberry fruit, containing the spectrum of active compounds of the presscake of organic cranberries.

Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

 


Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Bær & Frukt
Nettovekt 250 g
Produsert i land Nei
Best før dato 16. aug. 2025