Flere visninger

 • Naturlig Naturlig
 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan

Tranebærpulver - Cranberry powder - Økologisk - 250 gkr 177,10

Utsolgt

Forventet innen 1 måned


Details:

Tranebær er proppfulle av antioksidanter (inkl. vitamin C) og mineraler. Tranebær blir også ofte brukt i forebygging og behandling av urinveisinfeksjoner. Det sies i tillegg at tranebær hemmer bakterien som forårsaker magesår og at de er kjent for å motvirke viruset som gir omgangssyke.
Ingredienser:

Rent, økologisk pulver fra tranebær (Vaccinium Corymbosum)

Detaljer

Tranebær (Vaccinium Corymbosum) pulver. Vårt rene, økologiske pulver er malt, presset og siktet på en skånsom måte fra hele tranebærfrukten. Denne forsiktige og grundige metoden sikrer at pulveret inneholder hele spekteret av aktive forbindelser som finnes i modne, viltvoksende tranebær.

 

Tranebær er proppfulle av antioksidanter (inkl. vitamin C) og mineraler. Tranebær har også tradisjonelt blitt brukt i forebygging og behandling av urinveisinfeksjoner. Det sies i tillegg at tranebær hemmer bakterien som forårsaker magesår og at de motvirker viruset som gir omgangssyke.

 

Tranebær er proppfulle av helsebringende stoffer. Bærene er veldig sure i smaken, med pH i området 2,3 til 2,5. De er også fulle av fytokjemiske stoffer. Betydningen av disse fytokjemiske stoffene er kjempeviktig. Dette er kjemikalier som plantene produserer for å beskytte seg selv fra trusler som sopp, parasitter bakterier og insekter. Disse har også vist seg å ha en svært positiv effekt på mennesker. De er kjent for å styrke helsen og immunforsvaret. Enkelte av dem er også kraftige antioksidanter som anses å hindre frie radikaler og hemme aldringsprosessene. Flere av de fytokjemiske stoffene er også kjent som betennelsesdempende og mulig ha positiv innvirkning på hormonbalansen. Dette kan være svært viktig for folk som lever en hektisk hverdag, med mye stress.

 

Det finnes også viltvoksende tranebær i Norge, men de amerikanske bærene som omtales her har en søtere og mer delikat smak enn de nordiske. Bærene som blir importert fra Amerika og Canada er større enn tyttebær og kan bli opp til 2 cm i diameter. Fasongen er rund eller oval og fargen kan variere fra lysere rød til mørk rød. Fruktkjøttet er hvitrosa og smaken er frisk og syrlig og minner om tyttebær. Bruksområdene er de samme som for tyttebær.

 

 

 

NØKKELEGENSKAPER

 

Tranebær er en kilde til vitamin C som er kjent for å styrke immunsystemet og øke opptaket av jern fra andre matvarer. Tranebær har også et høyt kostfiberinnhold som er ansett gunstig for fordøyelsen.

 

Med et høyt innhold av fytokjemiske stoffer, vitaminer, antioksidanter og mineraler, er det ingen overraskelse at tranebær er kjent for flere positive effekter på helsen. Det klassifiseres ofte som såkalt “supermat”. Noen av de viktigste positive virkningene bærene er kjent for er:

 

 • Ansett som bra for urinveiene. Kvinner er spesielt utsatt for blære- og urinveisinfeksjoner. Juice eller te laget av tranebærpulver er ofte brukt for å hjelpe både kvinner og menn å opprettholde sunne urinveier. 
 • Sies å være godt for mage/tarm systemet. Naturlige ingredienser i tranebærene er kjent for å hindre helikobacterpylori-bakterier fra å feste seg til magesekken. Det er disse bakteriene som ofte forårsaker magesår. Daglig inntak av tranebær er derfor ofte brukt som en beskyttelse mot denne lidelsen.
 • Kjent for å styrker blodkar, og dermed blodsirkulasjon. Tranebær inneholder store mengder polyphenoler som er kjent for å bidra til å styrke hjertet og blodkar. Det sies også at det kan bidra til en reduksjon i blodtrykket.
 • Kjent for å bidra til et styrket immunforsvaret. Den store mengden av C-vitamin i tranebær er hovedårsaken til denne bruken.
 • God kilde til kostfiber. Tranebær er også en god kilde til fiber, som er ansett som en viktig del av et sunt kosthold og støtter en regelmessig fordøyelse.
 • Kjent for å senke kolesterol. Tranebær er forbundet med reduksjon i oksidasjon av LDL-kolesterol.
 • For sunne tenner. Tranebærjuice er kjent for å gjøre det samme for tennene som det kan gjøre for urinveiene dine. Tranebærjuice anses å hindre bakterier i å vokse på tennene, og er dermed kjent for være med på å forhindre hull.

 

 

 

DAGLIG DOSERING OG BRUK
Dosering: 2 teskjeer daglig.

 

Tranebærpulver smaker godt i et glass vann som en usøtet og god leskedrikk. Du kan tilsette stevia hvis du ønsker en søtere smak.
Bruk gjerne tranebærpulver i smoothies, juice og i dine rå kaker/desserter. Kan tilsettes yoghurt, frokostblandingen eller frokostgrøten.
Gir en flott farge i tillegg til økt næringsverdi!

 

 

 

 

NÆRINGSINNHOLD
Næringsinnhold Tranebær
Mengde per 100 g

 

Energi (kcal) 46

 

Fett 0,1 g

 

     Mettet fett 0 g

 

     Flerumettede fettsyrer 0,1 g

 

     Enumettede fettsyrer 0 g

 

Kolesterol 0 mg

 

Natrium 2 mg

 

Kalium 85 mg

 

Karbohydrater 12 g

 

Fiber 4,6 g

 

Sukker 4 g

 

 

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

 

Tranebær er videre en veldig god kilde til følgende:

 • Vitamin C
 • Kostfiber
 • Mangan
 • E-vitamin
 • K-vitamin
 • Kobber
 • Pantotensyre

 

VITAMIN C

En av de største og viktigste antioksidantene.

Kjent for å redusere tretthet og utmattelse, beskytte cellene fra oksidativt stress, støtte immunsystemet og nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gi et energigivende cellestoffskifte. Også kjent for å bidra til normalt fungerende energi stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C er også kjent for å bidra til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt øker jernopptak og beskytter cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C er kjent for å bidra til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

 

MANGAN

Kjent for å bidra til normalt fungerende stoffskifte, vedlikehold av normal beinbygning og dannelse av bindevev, til å beskytte celler mot oksidativt stress.

 

VITAMIN E

Kjent for å bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Vitamin E er en kraftig antioksidant og kjent for å beskytte fettstoffene i cellemembranen mot oksidasjon, og hindre skade på cellemembraner. Cellemembranen holdes myk slik at nærings- og avfallstransport styrkes. Reaktive oksygenforbindelser og frie radikaler er molekyler som dannes konstant i cellene i kroppen.

 

 

VITAMIN K

Vitamin K er kjent for å bidra til normal blodlevring og opprettholdelse av normale beinbygning.

 

KOPPER

Kjent for å bidra til normal funksjon av nervesystemet, et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet er også kjent for å bidra til normal hårpigmentering, normal jerntransport i kroppen, og til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

 

PANTOTENSYRE (vitamin B5)

Kjent for å bidra til et velfungerende stoffskifte, reduserer tretthet og utbrenthet, gi god mental ytelse, normal syntese og metabolisme av steroidhormoner, vitamin D og noen nevrotransmittere

 

 

 

Opphavsland: Nederland

Cranberry (Vaccinium Corymbosum) powder: milled and sieved presscake of the cranberry fruit, containing the spectrum of active compounds of the presscake of organic cranberries.

Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

 


Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Rent, økologisk pulver fra tranebær (Vaccinium Corymbosum)
Nettovekt 250 g
Produsert i land Storbritannia
Best før dato 24. apr. 2022