Flere visninger

 • 100 % naturlig 100 % naturlig
 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan

Tranebærpulver - Cranberry powder - Økologisk - 250 g1

kr 177,10

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Tranebær er proppfulle av antioksidanter (inkl. vitamin C) og mineraler. Tranebær blir også brukt i forebygging og behandling av urinveisinfeksjoner. Det sies i tillegg at tranebær hemmer bakterien som forårsaker magesår og at de motvirker viruset som gir omgangssyke.
Ingredienser:

Rent, økologisk pulver fra tranebær (Vaccinium Corymbosum)

Detaljer

Tranebær (Vaccinium Corymbosum) pulver. Vårt rene, økologiske pulver er malt, presset og siktet på en skånsom måte fra hele tranebærfrukten. Denne forsiktige og grundige metoden sikrer at pulveret inneholder hele spekteret av aktive forbindelser som finnes i modne, viltvoksende tranebær.

 

Tranebær er proppfulle av antioksidanter (inkl. vitamin C) og mineraler. Tranebær blir også brukt i forebygging og behandling av urinveisinfeksjoner. Det sies i tillegg at tranebær hemmer bakterien som forårsaker magesår og at de motvirker viruset som gir omgangssyke.

 

Tranebær er proppfulle av helsebringende stoffer. Bærene er veldig sure i smaken, med pH i området 2,3 til 2,5. De er også fulle av fytokjemiske stoffer. Betydningen av disse fytokjemiske stoffene er kjempeviktig. Dette er kjemikalier som plantene produserer for å beskytte seg selv fra trusler som sopp, parasitter bakterier og insekter. Disse har også vist seg å ha en svært positiv effekt på mennesker. De styrker helsen og immunforsvaret. Enkelte av dem er også kraftige antioksidanter som hindrer frie radikaler og hemmer aldringsprosessene. Flere av de fytokjemiske stoffene er også betennelsesdempende og noen har positiv innvirkning på hormonbalansen. Dette kan være svært viktig for folk som lever en hektisk hverdag, med mye stress.

 

Det finnes også viltvoksende tranebær i Norge, men de amerikanske bærene som omtales her har en søtere og mer delikat smak enn de nordiske. Bærene som blir importert fra Amerika og Canada er større enn tyttebær og kan bli opp til 2 cm i diameter. Fasongen er rund eller oval og fargen kan variere fra lysere rød til mørk rød. Fruktkjøttet er hvitrosa og smaken er frisk og syrlig og minner om tyttebær. Bruksområdene er de samme som for tyttebær.

 

 

 

NØKKELEGENSKAPER

 

Tranebær er en kilde til vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Tranebær har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.

 

Med et høyt innhold av fytokjemiske stoffer, vitaminer, antioksidanter og mineraler, er det ingen overraskelse at tranebær har flere positive effekter på helsen. Det klassifiseres ofte som såkalt “supermat”. Noen av de viktigste positive virkningene bærene har er:

 

 • Bra for urinveiene. Kvinner er spesielt utsatt for blære- og urinveisinfeksjoner. Juice eller te laget av tranebærpulver kan hjelpe både kvinner og menn å opprettholde sunne urinveier, og unngå eller behandle infeksjoner. Proanthocyanidinene, som det er mye av i tranebær, hindrer E-coli-bakteriene fra å feste seg på blæreveggen og i urinveiene. På den måten beskytter den også nyrene mot infeksjoner, fordi urinveisinfeksjoner kan spre seg til nyrene hvis det ikke blir behandlet.
 • Godt for mage/tarm systemet. Naturlige ingredienser i tranebærene vil også hindre helikobacterpylori-bakterier fra å feste seg til magesekken. Det er disse bakteriene som ofte forårsaker magesår. Daglig inntak av tranebær vil dermed være en god beskyttelse mot denne lidelsen.
 • Styrker blodkar, og dermed blodsirkulasjon. Tranebær inneholder store mengder polyphenoler som bidrar til å styrke hjertet og blodkar. Det kan også bidra til en reduksjon i blodtrykket.
 • Bidrar til et styrket immunforsvaret. Din daglige dose med tranebær om dagen kan redusere sannsynlighet for å pådra seg forkjølelse og influensa og kan også være med på å bekjempe det om man først har blitt syk. Den store mengden av C-vitamin i tranebær er hovedårsaken til denne virkningen.
 • God kilde til kostfiber. Tranebær er også en god kilde til fiber, som er en viktig del av et sunt kosthold og hjelper en regelmessig fordøyelse.
 • Senker kolesterol. Kroppen vil beskyttes mot hjerteinfarkt, diabetes og fedme ved daglig inntak av tranebærjuice, siden tranebær er forbundet med reduksjon i oksidasjon av LDL-kolesterol.
 • For sunne tenner. Tranebærjuice kan gjøre det samme for tennene som det kan gjøre for urinveiene dine. Tranebærjuice hindrer bakterier i å vokse på tennene, og vil dermed være med på å forhindre hull.

 

 

 

DAGLIG DOSERING OG BRUK
Dosering: 2 teskjeer daglig.

 

Tranebærpulver smaker godt i et glass vann som en usøtet og god leskedrikk. Du kan tilsette stevia hvis du ønsker en søtere smak.
Bruk gjerne tranebærpulver i smoothies, juice og i dine rå kaker/desserter. Kan tilsettes yoghurt, frokostblandingen eller frokostgrøten.
Gir en flott farge i tillegg til økt næringsverdi!

 

 

 

 

NÆRINGSINNHOLD
Næringsinnhold Tranebær
Mengde per 100 g

 

Energi (kcal) 46

 

Fett 0,1 g

 

     Mettet fett 0 g

 

     Flerumettede fettsyrer 0,1 g

 

     Enumettede fettsyrer 0 g

 

Kolesterol 0 mg

 

Natrium 2 mg

 

Kalium 85 mg

 

Karbohydrater 12 g

 

Fiber 4,6 g

 

Sukker 4 g

 

 

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

 

Tranebær er videre en veldig god kilde til følgende:

 • Vitamin C
 • Kostfiber
 • Mangan
 • E-vitamin
 • K-vitamin
 • Kobber
 • Pantotensyre

 

VITAMIN C

En av de største og viktigste antioksidantene.

Reduserer tretthet og utmattelse, beskytter cellene fra oksidativt stress,støtter immunsystemet og nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gir et energigivende cellestoffskifte. Bidrar til normalt fungerende energi stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C bidrar også til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt øker jernopptak og beskytter cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

 

MANGAN

Bidrar til normalt fungerende stoffskifte, vedlikehold av normal beinbygning og dannelse av bindevev. Den bidrar også til å beskytte celler mot oksidativt stress.

 

VITAMIN E

Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Vitamin E er en kraftig antioksidant og beskytter fettstoffene i cellemembranen mot oksidasjon, og hindrer skade på cellemembraner. Cellemembranen holdes myk slik at nærings- og avfallstransport styrkes. Reaktive oksygenforbindelser og frie radikaler er molekyler som dannes konstant i cellene i kroppen.

 

 

VITAMIN K

Vitamin K bidrar til normal blodlevring og opprettholdelse av normale beinbygning.

 

KOPPER

Bidrar til normal funksjon av nervesystemet,et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet bidrar også til normal hår pigmentering, normal jerntransport i kroppen, og bidrar til å beskytte av cellene mot oksidativt stress.

 

PANTOTENSYRE (vitamin B5)

Bidrar til et velfungerende stoffskifte, reduserer tretthet og utbrenthet,gir god mental ytelse, normal syntese og metabolisme av steroidhormoner, vitamin D og noen nevrotransmittere

 

 

 

Opphavsland: Nederland

Cranberry (Vaccinium Corymbosum) powder: milled and sieved presscake of the cranberry fruit, containing the spectrum of active compounds of the presscake of organic cranberries.

Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

 


Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Rent, økologisk pulver fra tranebær (Vaccinium Corymbosum)
Nettovekt 250 g
Best før dato 24. apr. 2022