Flere visninger

 • 100 % naturlig 100 % naturlig
 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan

Dulse - Tørket rødalge - ØkologiskFra: kr 186,30

Pris som konfigurert: kr 0,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Vårt produkt er fra Ireland, Atlanterhavet. Dulse eller sjøpersille er et næringstett supermatprodukt med salt og god smak. Den er et godt alternativ til salt og inneholder umami, den femte smaken. Den blir ofte betraktet som den beste algen smaksmessig sett.

Et mineralrikt og sunn snacks!
Ingredienser:

Tørket rødalge (Palmaria palmata)

Fra: kr 186,30

Pris som konfigurert: kr 0,00

Fra: kr 186,30

Pris som konfigurert: kr 0,00

Alternativer

 • Kjøp 3 for kr 155,25 hver og spar 17%
 • Kjøp 6 for kr 138,00 hver og spar 26%

* Påkrevde felt

Pris som konfigurert: kr 0,00

Detaljer

Sunn snacks og et mineraltilskudd fra Ireland, Atlanterhavet.

Dulse eller sjøpersille er vitenskapelig kjent som Palmaria palmata, og er tørket tang som har en store mengder av verdifulle næringsstoffer: protein, fiber, vitaminer og mineraler.


Dulse er en alge som består av en kort stamme (stipe) og brede rød fargede blader som er litt tykke og ofte har de litt skinnende blader. Alle variasjoner av denne rødalgen inneholder en rik blanding av mineraler. Noen tang typer vokser raskere enn andre, og de har forskjellige smaker som er avhengig av geografisk plassering. Disse næringsrike algene har vært en viktig matkilde i over tusen år i ulike deler av verden. Den vokser hovedsakelig på nordkysten av verdens største hav og er lett tilgjengelig i de fleste områder. Denne algen plukkes for hånd ved kystlinjen og tørkes, stekes, hakkes eller males (knuses) for ulike kulinariske og medisinske bruksområder.

 

NØKKELEGENSKAPER

 • Mineralrikt og naturlig salt

 • Uten skadelige tilsettningsstoffer

 • Vokser nederst i tidevannssonen og er “høstet” for hånd i Irland

 • En av de mest kjente sjøgrønnsakene fra Nord Atlanteren

 • Naturlig rik på jod som er viktig for stoffskifte

 • Støtter sunn og sterk beinbygging

 • Støtter immunforsvaret

 • Kjent for å senke blodtrykket

 • Godt for synet

 • Støtter nervesystemet

ANBEFALT BRUK OG DOSERING

Dulse (Palmaria palmata) eller sjøpersille) er et næringstett supermatprodukt med salt og god smak. Den er et godt alternativ til salt og inneholder umami, den femte smaken. Den blir ofte betraktet som den beste algen smaksmessig sett.

Dulse har blitt høstet og brukt i matlaging i århundrer blant kystbefolkninger. Dulse kan spises rå og trenger ikke kokes før inntak. Den kan brukes i smoothies, som snacks rett fra posen, som strø på salater og annen mat, i supper, i brød, i knekkebrød og gryteretter.

 

En allsidig sjøgrønnsak med salt og krydret smak. Enkel å bruke i supper, salater og grønnsaksretter. Kan tørrstekes eller smuldres til krydder.

 

Kan også bløtlegges i 5-10 minutter i vann, skylles godt og kuttes i biter.

Dulse øker sitt volum x4 etter bløtleggingNÆRINGSINNHOLD

Energi  50 kcl

Fett  0.5 g

 hvorav mettet fett  0 g

Karbohydrat  2.4 g

Fiber  8.6 g

Protein  4.6 g

Salt  0.5 g

Jod  1570 μg
DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

 

Dulse inneholder også viktige vitaminer og mineraler, deriblant vitamin-C, vitamin-E, B-vitaminer, sink og kobber.VITAMIN C

Reduserer tretthet og utmattelse, beskytter cellene fra oksidativt stress,støtter immunsystemet og nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gir et energigivende cellestoffskifte.

Bidrar til normalt fungerende energi stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C bidrar også til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt øker jernopptak og beskytter cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

Bidrar til et energigivende og velfungerende metabolisme, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av beinbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C bidrar også til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, normal psykologisk funksjon samt øker jern opptak og beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.VITAMIN E

Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.JOD

Bidrar til normal kognitiv funksjon og et energigivende cellestoffskifte, samt normal funksjon av skjoldbruskkjertelen og nervesystemet, og vedlikehold av normal hud.


JERN

Bidrar til normal kognitiv funksjon, normale funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.KALSIUM

Bidrar til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt bidra til normale nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer.Den naturlige kalsiumformen som inngår i våre produkter kommer fra sjøgress som ekstraheres fra kaldt vann og renses.MAGNESIUM

Reduserer tretthet og utmattelse,støtter normal funksjon av nervesystemet, normal psykologisk funksjon og normal energigivende stoffskifte.KALIUM

Viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Regulerer og  opprettholder væskebalansen i kroppen. Nyrene er et viktig organ for å regulerer mengde kalium i blodet. Bidrar til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og støtter karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.SINK

Bidrar til den normale funksjon av immunsystemet og beskytter cellene våre mot oksidativt stress.

Bidrar til normal kognitiv funksjon, den normale funksjon av immunsystemet, opprettholdelse av normalt syn, benbygning, hår, hud og negler. Sink bidrar også til prosessen med celledeling, DNA-syntese og beskyttelse mot oksidativt stress. Sink bidrar til normal metabolisme av fettsyrer og makronæringsstoffer (fett, proteiner og karbohydrater) og opprettholdelsen av normale testosteronnivået i blodet.

Bidrar til å dempe inflammasjon i kroppen.KOPPER

Bidrar til normal funksjon av nervesystemet,et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet bidrar også til normal hår pigmentering, normal jerntransport i kroppen, og bidrar til å beskytte av cellene mot oksidativt stress.

FORSIKTIGHETSREGLER

OBS ved allergi, kan inneholde spor av fisk, bløtdyr og/eller krepsedyr.

Sjø grønnsaker er naturlig rik på jod. Er du følsom for effekten av jod (f.eks. hashimoto) bør du være ekstra forsiktig. Oppsøk lege hvis du er i tvil.

 

 

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Tørket rødalge (Palmaria palmata)
Nettovekt 0.13