Flere visninger

  • Naturlig Naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Blåbærpulver - Økologisk - 250 gkr 347,30

Utsolgt

Forventet innen 1 måned


  • Kjøp 3 for kr 287,50 hver og spar 18%

Details:

Blåbær (Vaccinium myrtillus) har et høyt antioksidant innholdet. Vårt blåbærpulver er konsentrert pulver av økologiske blåbær, og derfor inneholder de mer av de aktive ingrediensene som naturlig blåbær inneholder. Det er skånsomt behandlet for at de viktige næringsstoffene ikke skal ødelegges. Antioksidanter er kjent for å være viktig for å optimalisere helsen fordi den bidrar til å bekjempe frie radikaler som kan skade celle strukturene våre, samt DNA. Forskere har vist at blåbær inneholder pterostilbene, anthocyaniner, proantocyanidiner, resveratrol, flavonoler, og tanniner.
Ingredienser:

Rent, økologisk blåbærpulver

Detaljer

Blåbær (Vaccinium myrtillus)  har er høyt innhold av antioksidant. Antioksidanter er kjent for å være viktig for å optimalisere helsen fordi den bidrar til å bekjempe frie radikaler som kan skade celle strukturene våre, samt DNA. Forskere har vist at blåbær inneholder pterostilbene, anthocyaniner, proantocyanidiner, resveratrol, flavonoler, og tanniner.

 

NØKKELEGENSKAPER

Mye antioksidanter

Ofte brukt for å støtte immunforsvaret

Kjent for å styrke sirkulasjonssystemet

Tradisjonelt ansett å bidra til godt syn og friske øyne

Kjent for å støtte slimhinnene og bindevevsfunksjon

Kjent for å dempe betennelse i munn, hals og slimhinnene

Brukes ofte til å støtte og regulerer fordøyelsen

INGREDIENSER

De to hovedvirkestoffene i blåbær er flavonoider, som er en stor antioksidant og som er kjent for å styrke blodårene, og antocyanosider, som også er en stor antioksidant. Begge er ansett å beskytte cellene våre og styrke immunforsvaret.

 

Som verdifulle ingredienser av blåbær, vurderer urtetradisjoner spesielt tanniner. En spesiell rolle spilles av de såkalte proanthocyanidinene, som er forløpere av anthocyaniner. Andre ingredienser inkluderer aktive plantefarger som flavonider, hyperosid, resveratrol og quercitrin og triterpener som ursolic syre. Det finnes også organiske syrer som fenolkarboksylsyrer og vitamin C, B1, B2, nikotinamid (vitamin B3) og pantotensyre (vitamin B5). Blåbær inneholder store mengder naturlig vitamin C, samt verdifulle mineraler som jern og kalium.

 

TRADISJONELT BRUKT FOR

Blåbær er brukt tradisjonelt bl.a ved forstoppelse, men også ved diaré - da ved hjelp av tørkede bær. Ved dårlig blodsirkulasjon, halsbetennelse og hudutslett. Ved problemer med øyne og syn. 

Forskning tilsier at øynene våre er avhengige av antioksidanter som beskytter mot oksidativ skade som oppstår daglig. Blåbærpulver er kjent for å fremme god øyehelse og støtte normal funksjon av øyet. 

 

ANBEFALT DAGLIG DOSERING OG BRUK

Blåbærpulver kan tilsettes vann, juice, smoothies, yoghurt, drysses på kaker eller annen bakst, frokstblandinger og frokostgrøten. Setter god smak på hjemmelaget sjokolade og i annen sunn snacks.

HISTORISK BRUK

Blåbær er en flerårig busk hjemmehørende i Nord-Europa, Nord-Amerika og Canada. Planten produserer  bær som ligner det amerikanske blåbæret (Vaccinium corymbosum), men arten myrtillus har en tettere konsentrasjon av antioksidant pigmentene, og er et mye mindre bær. Det er andre forskjeller; Blåbær har mørkblått, sterkt duftende kjøtt, mens amerikanske blåbær har hvitt, mildt duftende kjøtt; Blåbær vokser på lave busker, vanligvis i skogen på den nordlige halvkule, men amerikanske blåbær vokser på store busker med flere bær sammen; Blåbær er generelt en vill plante, mens amerikanske blåbær kan dyrkes for kommersielt bruk. Begge artene har blitt brukt som mat og urtemiddel tradisjonelt gjennom historien.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Rent, økologisk blåbærpulver
Nettovekt 250g
Produsert i land Chile
Best før dato 24. jan. 2023