Flere visninger

Blåbærpulver - Økologisk - 250 gkr 506,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 455,40 hver og spar 10%
  • Kjøp 6 for kr 430,10 hver og spar 15%

Details:

Rik på antioksidanter & vitaminer (immunstyrke)
Bruk: Mild søt smak, blå/lilla farge & næring (smoothie & bakeverk)
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Blåbær (Vaccinium myrtillus)  har er høyt innhold av antioksidant. Antioksidanter kan være viktig for å optimalisere helsen fordi den bidrar til å bekjempe frie radikaler som potensielt kan skade celle-strukturene våre, samt DNA. Forskere har vist at blåbær inneholder pterostilbene, anthocyaniner, proantocyanidiner, resveratrol, flavonoler, og tanniner.

 

NØKKELEGENSKAPER

Mye antioksidanter

Kan bidra til å støtte immunforsvaret

Kan bidra til å styrke sirkulasjonssystemet

Kan bidra til godt syn og friske øyne

Kan bidra til å støtte slimhinnene og bindevevsfunksjon

Kan bidra til å dempe betennelse i munn, hals og slimhinnene

Kan bidra til å støtte og regulerer fordøyelsen

INGREDIENSER

De to hovedvirkestoffene i blåbær er flavonoider, som er en stor antioksidant og som kan bidra til å styrke blodårene, og antocyanosider, som også er en stor antioksidant. Begge kan bidra til å beskytte cellene våre og styrke immunforsvaret.

 

Som verdifulle ingredienser av blåbær, vurderer urtetradisjoner spesielt tanniner. En spesiell rolle spilles av de såkalte proanthocyanidinene, som er forløpere av anthocyaniner. Andre ingredienser inkluderer aktive plantefarger som flavonider, hyperosid, resveratrol og quercitrin og triterpener som ursolic syre. Det finnes også organiske syrer som fenolkarboksylsyrer og vitamin C, B1, B2, nikotinamid (vitamin B3) og pantotensyre (vitamin B5). Blåbær inneholder store mengder naturlig vitamin C, samt verdifulle mineraler som jern og kalium.

 

TRADISJONELT BRUKT FOR

Blåbær kan ha positiv virkning ved bl.a ved forstoppelse, men også ved diaré - da ved hjelp av tørkede bær. Samt ved dårlig blodsirkulasjon, halsbetennelse og hudutslett og problemer med øyne og syn. 

Forskning tilsier at øynene våre er avhengige av antioksidanter som beskytter mot oksidativ skade som oppstår daglig. Blåbærpulver er kjent for å fremme god øyehelse og støtte normal funksjon av øyet. 

 

ANBEFALT DAGLIG DOSERING OG BRUK

Blåbærpulver kan tilsettes vann, juice, smoothies, yoghurt, drysses på kaker eller annen bakst, frokstblandinger og frokostgrøten. Setter god smak på hjemmelaget sjokolade og i annen sunn snacks.

HISTORISK BRUK

Blåbær er en flerårig busk hjemmehørende i Nord-Europa, Nord-Amerika og Canada. Planten produserer  bær som ligner det amerikanske blåbæret (Vaccinium corymbosum), men arten myrtillus har en tettere konsentrasjon av antioksidant pigmentene, og er et mye mindre bær. Det er andre forskjeller; Blåbær har mørkblått, sterkt duftende kjøtt, mens amerikanske blåbær har hvitt, mildt duftende kjøtt; Blåbær vokser på lave busker, vanligvis i skogen på den nordlige halvkule, men amerikanske blåbær vokser på store busker med flere bær sammen; Blåbær er generelt en vill plante, mens amerikanske blåbær kan dyrkes for kommersielt bruk. Begge artene har blitt brukt som mat og urtemiddel tradisjonelt gjennom historien.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Bær & Frukt, Baking
Nettovekt 250g
Produsert i land Chile
Best før dato 13. apr. 2025