Tilbud: 11 dag(er) igjen

Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Blåbærpulver - Økologisk - 250 gVanlig pris: kr 347,30

Tilbudspris kr 310,50   spar 11%

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 287,50 hver og spar 18%
Tilbudet varer så langt lageret rekker

Details:

Blåbær (Vaccinium myrtillus) har et høyt antioksidant innholdet. Vårt blåbærpulver er konsentrert pulver av økologiske blåbær, og derfor inneholder de mer av de aktive ingrediensene som naturlig blåbær inneholder. Det er skånsomt behandlet for at de viktige næringsstoffene ikke skal ødelegges. Antioksidanter er viktig for å optimalisere helsen fordi den bidrar til å bekjempe frie radikaler som kan skade celle strukturene våre, samt DNA. Forskere har vist at blåbær inneholder pterostilbene, anthocyaniner, proantocyanidiner, resveratrol, flavonoler, og tanniner.
Ingredienser:

Rent, økologisk blåbærpulver

Detaljer

Blåbær (Vaccinium myrtillus)  har er høyt innhold av antioksidant. Antioksidanter er viktig for å optimalisere helsen fordi den bidrar til å bekjempe frie radikaler som kan skade celle strukturene våre, samt DNA. Forskere har vist at blåbær inneholder pterostilbene, anthocyaniner, proantocyanidiner, resveratrol, flavonoler, og tanniner.

 

NØKKELEGENSKAPER

Mye antioksidanter

Støtter immunforsvaret

Styrker sirkulasjonssystemet

Bidrar til godt syn og friske øyne

Støtter slimhinnene og bindevevsfunksjon

Kan dempe betennelse i munn, hals og slimhinnene

Støtter og regulerer fordøyelsen

INGREDIENSER

De to hovedvirkestoffene i blåbær er flavonoider, som er en stor antioksidant og som styrker blodårene, og antocyanosider, som også er en stor antioksidant. Begge beskytter cellene våre og styrker immunforsvaret.

 

Som medisinsk verdifulle ingredienser av blåbær, vurderer urtemedisin spesielt tanniner. En spesiell rolle spilles av de såkalte proanthocyanidinene, som er forløpere av anthocyaniner. Andre ingredienser inkluderer aktive plantefarger som flavonider, hyperosid, resveratrol og quercitrin og triterpener som ursolic syre. Det finnes også organiske syrer som fenolkarboksylsyrer og vitamin C, B1, B2, nikotinamid (vitamin B3) og pantotensyre (vitamin B5). Blåbær inneholder store mengder naturlig vitamin C, samt verdifulle mineraler som jern og kalium.

 

BRUKES FOR

Blåbær brukes bl.a ved forstoppelse, men også ved diaré - da ved hjelp av tørkede bær. Ved dårlig blodsirkulasjon, halsbetennelse og hudutslett. Ved problemer med øyne og syn, som forkalkning og grå stær, grønn stær, og som støttebehandling ved diabetes.

 

Støtter øyets funksjon. Fremmer sunne øyne og godt syn.

 

Øynene våre er avhengige av antioksidanter som beskytter mot oksidativ skade som oppstår daglig. Blåbærpulver fremmer god øyehelse og støtter normal funksjon av øyet. Med naturlig forekommende antioksidanter som antocyaner, kan det i tillegg være til hjelp mot AMD (aldersrelatert macula degenerasjon) som svekker synet.

 

Det finnes forskere som hevder at blåbær trolig kan hjelpe mot både alzheimer, demens og parkinsons, kreft, og diabetes. I sin bok «Blåbær: smakfull antioksidant» (2006) viser Audun Myskja til den amerikanske forskeren J. A. Joseph, som har vært en døråpner for å tenke nytt i forhold til blåbær.

 

Han har dokumenterte at vi sannsynligvis kan reversere aldersforandringer i hjernen gjennom levesett og kosthold, og at blåbær har egenskaper som gjør den unik i denne sammenhengen, ifølge Myskja.

 

ANBEFALT DAGLIG DOSERING OG BRUK

Blåbærpulver kan tilsettes vann, juice, smoothies, yoghurt, drysses på kaker eller annen bakst, frokstblandinger og frokostgrøten. Setter god smak på hjemmelaget sjokolade og i annen sunn snacks.

HISTORISK BRUK

Blåbær er en flerårig busk hjemmehørende i Nord-Europa, Nord-Amerika og Canada. Planten produserer  bær som ligner det amerikanske blåbæret (Vaccinium corymbosum), men arten myrtillus har en tettere konsentrasjon av antioksidant pigmentene, og er et mye mindre bær. Det er andre forskjeller; Blåbær har mørkblått, sterkt duftende kjøtt, mens amerikanske blåbær har hvitt, mildt duftende kjøtt; Blåbær vokser på lave busker, vanligvis i skogen på den nordlige halvkule, men amerikanske blåbær vokser på store busker med flere bær sammen; Blåbær er generelt en vill plante, mens amerikanske blåbær kan dyrkes for kommersielt bruk. Begge artene har blitt brukt som mat og medisin tradisjonelt gjennom historien.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Rent, økologisk blåbærpulver
Nettovekt 250g
Best før dato 24. jan. 2023