Flere visninger

 • 100 % naturlig 100 % naturlig
 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan

Kanelpulver - Ceylon cinnamon - Økologisk - 250 gkr 138,00

Utsolgt

Forventet innen få dager


Details:

Ceylon kanel har et høyt innhold av antioksidanter og er rik på spesielt mangan. Kanel stabiliserer blodsukkeret og kan derfor være gunstig for diabetikere. Kanel inneholder virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer, og har blant annet vært benyttet som middel mot infeksjoner. De eteriske oljene i kanel stimulerer fordøyelsen og lukten av kanel stimulerer hjernen.
Ingredienser:

100% rent, økologisk malt Ceylon kanel (Cinnamomoum zeylanicum)

Detaljer

Ceylon Kanel (Cinnamomum zeylanicum) er en art av kaneltreslekten og et krydder som skrapes av innsiden av barken på arten Ceylonkanel, og av den noe mer bittersmakende kassiakanel. Trærne av Ceylonkanel blir fra 10 til 15 meter høye, og som det latinske navnet røper, vokser Cinnamomum zeylanicum på Sri Lanka, som tidligere het Ceylon.

 

Ceylon  kanel har et høyt innhold av antioksidanter og er rik på spesielt mangan. Kanel stabiliserer blodsukkeret og kan derfor være gunstig for diabetikere. Kanel inneholder virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer, og har blant annet vært benyttet som middel mot infeksjoner. De eteriske oljene i kanel stimulerer fordøyelsen og lukten av kanel stimulerer hjernen.

Ceylon kanel inneholder mye mindre av det potensielt skadelige stoffet kumarin enn den mer vanlige Cassia kanelen, og Ceylon kanel er derfor å foretrekke.

 

Barken inneholder opptil 10% flyktige (eteriske) oljer hvor bestanddelen Cinnamaldehyde  finnes. Cinnamaldehyde har kraftige antioksidant egenskaper og bidrar til å støtte fett og kolesterol nivåene i kroppen.  Fenol forbindelser, spesielt polyphenol polymerer, støtter insulin og blodsukkernivået  og fremmer blodsirkulasjon. Det å opprettholde et sunt blodsukkernivå er avgjørende for  sunt syn, hjerte, sirkulasjon, nyrer og et sunt nervesystem.

 

Kanel kan brukes til så mangt, og er du lur, strør du litt kanel på maten (eller i smoothien) du spiser til daglig. Bare ikke få i deg for mye kanel, for komarinen i kanel kan være skadelig for leveren i for store doser.

 

NØKKELEGENSKAPER 

 • Rensende, antiseptisk
 • Stimulerer førdøyelsen
 • Varmende
 • En kraftig antioksidant
 • Oppkvikkende
 • Reduserer betennelse
 • Balanserer blodsukkeret
 • Regulerer fett og kolestrolnivåene i kroppen
 • Viktig for hjerte/kar systemet
 • Støtter fordøyelsen
 • Bekjemper infeksjoner, virus, bakterier og parasitter
 • Stimulerer immunforsvaret
 • Bedrer blod- og lymfesirkulasjon i kroppen
 • Stimulerer stoffskifte
 • Viktig for karbohydratstoffskifte
 • Stimulerer libido
 • Fremmer godt syn

 

BRUKES VED;

Høyt blodsukker

Forskning har blant annet vist at 1/2 teskje daglig i 40 dager senker blodsukkeret og triglyserider hos dem med type 2 diabetes med opptil 27 prosent. Denne reduksjonen kan sammenlignes med bruk av medikamenter, sier han.

 

Hovedgrunnen til dette, er at krydderet inneholder polyfenolet MHCP, som etterligner insulin.

 

Men ikke nok med det, den medisinske effekten av kanel skal ha vært kjent i tusenvis av år.

 

Diaré og lettere infeksjoner

Kanel inneholder virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer, og i tillegg inneholder krydderet antioksidanter som motvirker skader fra frie radikaler i kroppen,

 

Høyt kolestrol

Det har vist seg at kanel har en gunstig effekt på fett og farlig kolesterol i årene. 

 

Ubalanser i fordøyelseskanalen

Kanel er en varmende og stimulerende urt som hjelper og støtter sunn fordøyelse. Den hjelper mot tarmgass og den er også krampeløsende og smertestillende. Hjelper mot betennelse i tarmen sammen med ingefær og gurkemeie. Stimulerer og setter igang førdøyelsen.

 

Utsatt (dårlig) immunforsvar

Styrker immunforsvaret.Inneholder bakteriehemmende, virus- og betennelseshemmende stoffer. Hemmer overvekst av uønskede sopp i tarmen

 

Vektreduksjon

Kanel regulerer et ustabilt stoffskifte og ustabile blodsukkernivåer. Disse egenskapene gjør at du vil kjenne deg mett lengere, og at næringen kommer lettere inn i cellene og avfallsstoffene lettere renses ut på en effektiv måte. Når stoffskifte virker er det lettere å gå ned i vekt.....eller å legge på seg hvis det er hensikten. Alle urter virker regulerende, dvs at de regulerer begge veier. Hvis du er overvektig så vil du gå ned i vekt....hvis du er undervektig så vil du legge på deg....eller, rettere sagt....du vil nyttiggjøre deg av næringsstoffene på en god måte.

 

BRUKSOMRÅDER

Sammen med vanilje, chili og ingefær, er kanel et krydder som er kjent for smaksmessig å passe godt sammen med kakao. Litt kanel i både flytende og fast sjokolade kan løfte smaken flere hakk. Å eksperimentere med krydder vil ikke bare gi deg bedre sjokolader, men også videreutvikle smakssansene dine til å fange opp nye nyanser og gi deg rikere smaksopplevelser!

Ved å bruke ekte kanel, Ceylon-kanel, kan du trygt drysse kanel på grøten, musliblandingen, desserter og i bakverk hver dag.

 

 

Dosering: Anbefalt daglig inntak av kanel er beregnet til 1,4 gram, som tilsvarer ca. en halv teskje kanel.

Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser 100% rent, økologisk malt Ceylon kanel (Cinnamomoum zeylanicum)
Nettovekt 250 g