Natur informasjon

31 Oct.

Kosttilskudd

0

HVA GJØR ADAPTOGENER SÅ SPESIELLE? 

 

Adaptogener er spesielle fordi de spesifikt regulerer, eller balanserer, hypothalamus-hypofyse-binyrene (HPA) aksen. HPA-aksen spiller en nøkkelrolle i å hjelpe kroppen din med å tilpasse seg stress. Når kroppen din står overfor stressfaktorer – enten du forbereder deg til et stort møte, sitter i trafikken eller til og med bare er engstelig for noe, er HPA-aksen, det autonome nervesystemet og immunsystemet ditt engasjert. Hormoner som frigjøres i denne prosessen forbereder oss på en kamp-eller-flukt-respons, også kalt den akutte stressresponsen. Når trusselen er avverget, er det siste stadiet å bringe kroppen tilbake til homeostase, en fysiologisk steady-state.

 

Adaptogener er unikt posisjonert for å enten oppregulere eller nedregulere HPA-aksen basert på dine behov, noe som betyr at de kan hjelpe til med energi eller stimulering, basert på hva som trengs i kroppen. En adaptogen tilpasser seg kroppen, men noen adaptogene planter/sopper er sterkere innenfor hvisse kategorier.

 

Dette er grunnen til at du vil sørge for at du velger et adaptogen som mest effektivt vil møte DINE spesifikke behov. For eksempel, hvis du leter etter noe som kan hjelpe deg med å håndtere stress og hjelpe deg med å sove, kan valget ditt være annerledes enn om du trenger et adaptogen for kun å opprettholde fokus. For å hjelpe deg med å velge det beste adaptogenet for deg basert på dine mål, sørg for å sjekke ut vårt sortiment. 

 

HVORDAN DU TAR ADAPTOGENS FOR DE BESTE RESULTATERNE

 

SYKLUSER med  ADAPTOGENER

 

Som favoritt-leggingsene dine som du strategisk roterer inn og ut av garderoben din, slik at de ikke blir utslitt for fort, fungerer adaptogener best når de roteres også.

 

Akkurat som vi tilpasser oss nye treningsøkter (derav vekttapplatået), livsendringer og omstendigheter, du gjettet det, tilpasser vi oss også til adaptogener. Mange eksperter anbefaler å rotere flere forskjellige adaptogener eller tar adaptogener i sykluser med pause imellom, slik at deres positive innvirkning på kroppen kan være kontinuerlig, i stedet for at systemet blir for vant til dem.

 

En ting å vurdere når du tar adaptogener i sykluser er hvilken effekt du leter etter. Hvis du leter etter hjelp med fokus og produktivitet, kan det være nyttig med noe som Rhodiola(rosenrot). Hvis avslappende og lindre stress er mer målet ditt, så kan Ashwagandha(pulver/kapsler) eller Tulsi være det beste alternativet.

 

Bare pass på at du ikke roterer adaptogenene dine for tidlig – mange tar rundt tre uker før de begynner å fungere helt.

 

 

FINN DEN BESTE TIDEN Å TA ADAPTOGENER

 

Gitt at noen adaptogener er mer stimulerende mens andre er mer avslappende, er timing alt når det kommer til adaptogener. De fleste adaptogener kan tas når som helst på dagen, men du vil kanskje bruke de mer søvnvennlige, som Ashwagandha(pulver/kapsler), om kvelden, og de energigivende, som Ginseng og Maca, på dagtid.

 

  

 

FORHOLD OG BRUK 

 

Å velge et bestemt tidspunkt på dagen for å ta adaptogenene dine er et solid valg, om ikke annet enn at det får deg til å vane med å ta adaptogenene dine på daglig basis. Denne konsistensen er avgjørende for å oppnå maksimale fordeler.

 

Det kan være nyttig å ta kosttilskuddene dine på en måte som tilsvarer din daglige rutine (dvs. etter at du pusser tennene om morgenen eller når du tar andre daglige medisiner). Rae sier: "Det største med å ta adaptogener er konsistens. Adaptogener virker på det endokrine systemet og nervesystemet ditt, men over lange perioder."

 

Videre virker adaptogener på kroppen som helhet, og fordelene deres bygges opp over tid. Som en artikkel i tidsskriftet Medicinal Research Reviews beskriver, "Adaptogener har farmakologisk pleiotrope (skriverens notat: pleiotropic betyr å ha mer enn én effekt) effekter på det nevroendokrine-immune systemet, som forklarer deres tradisjonelle bruk for behandling av et bredt spekter av tilstander ." Artikkelen fortsetter med å forklare at de aktiverer signalveiene for adaptiv stressrespons for å takle alvorlig stress. I motsetning til visse urter som kan gi en umiddelbar følelse av avslapning til kroppen, har adaptogener mer langsiktige effekter.

 

HVA FÅR DU IGJEN FOR Å TA ADAPTOGENER? 

 

Med all denne nye informasjonen, er dette nå tid for:  velg-din-egen adaptogen-eventyrhistorien du kan ta fatt på. Med mer informasjon kan det å forholde seg nærmere til disse fantastiske planteallierte hjelpe deg med å bygge et sterkere forhold til din generelle helse og velvære, og kanskje, forhåpentligvis, måten du forstår og respekterer plantene selv.

 

Hvis du er nyskjerrig på våre sopper så har vi et fullt sortiment av : 

 

Cordyceps - Godt for energi og seksualfunksjon (vanlig pulver eller konsentrert ekstrakt pulver)

Turkey Tail - Godt for immunforsvar og ro (vanlig pulver eller konsentrert ekstrakt pulver)

Chaga - Godt for immunforsvar og energi (vanlig pulver eller konsentrert ekstrakt pulver)

Reishi - Godt for immunforsvar og energi (vanlig pulver, konsentrert ekstrakt pulver, eller eksklusivt spore ekstrakt pulver)

Lion`s mane - Godt for hjernen og nervevekst (vanlig pulver eller konsentrert ekstrakt pulver)

Shiitake (Inneholder B5 og D-vitamin)

 

 

Alle disse kan taes på forskjellige måter og forklares under hvert produkt enkeltvis. Vi har også blend i vanlig pulver og konsentrert ekstrakt blend for de som vil ha alle ferdig blandet.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.