Flere visninger

Rhodiola Rosea - Rosenrot pulver - 250 gVanlig pris: kr 439,30

Tilbudspris kr 373,41   spar 15%

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 6 for kr 372,60 hver og spar 16%
Tilbudet varer så langt lageret rekker

Details:

mot stress, depresjon, energibalanse, brukes av atletikere (utholdenhet)
Bruk: hard og snerpende smak, lys brun farge (Te, smoothie & juice)
  • Eco Eco
  • Villhøstet Villhøstet
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Kan bidra mot stress, depresjon, energibalanse/økning, brukes av atletikere (utholdenhet) og mange flere formål.

 

Rhodiola rosea er også kjent som gyllenrot eller rosenrot, og finnes vanligvis i kalde områder og i høye fjellområder. Disse inkluderer Arktis, Russland, Island og Asia etc. Det er i hovedsak røttene til denne planten som spises av mennesker, og det er en lang historie av menneskelig bruk av rosenrot, russerne brukt dette stoffet i århundrer for å takle kaldt vær. I tillegg har det også vært en del av kinesiske  tradisjonsurter i tusenvis av år. Det kinesiske navnet er Hong Jing Tian.

 

Rhodiola rosea kan bidra til å forbedre våre stemninger og lindre depresjoner, trolig ved å optimalisere serotonin og dopaminnivåer. Rhodiola rosea inneholder en rekke forbindelser inkludert rosavin, rosarin, og harpiks, noe som kan forklare hvorfor Rhodiola rosea kan være effektivt mot stress. Vitenskapelige studier tilsier at det kan bidra til å hindre stressrelaterte endringer når det kommer til vektøkning og appetitt osv.

 

Dosering: Rhodiola kan brukes jevnlig og en vanlig dosering er 200-600 mg.

 

Siden rosenrot kan ha en oppkvikkende effekt, bør den tas om morgenen eller på formiddagen. Inntak av rosenrot om kvelden kan for enkelte føre til at det tar litt tid før man sovner, mens andre rapporterer om raskere innsovning når de bruker rosenrot. Som med andre urtemiddler, anbefales det ikke at man bruker rosenrot sammenhengende over lengre tid uten å ta et opphold. En generell regel ved bruk av urter, er at man tar pauser i inntaket som er halvparten så lange som den perioden man har inntatt urten.

 

Har man f.eks. brukt rosenrot i to måneder, bør man gjøre et opphold i én måned før man begynner på en ny to-månedersperiode med rosenrot.

 

Ved kontinuerlig inntak av et naturmiddelpreparat, vil kroppen etter hvert venne seg til de aktuelle virkestoffene og de vil gradvis kunne miste sin virkning for den aktuelle personen. For at midelet fortsatt skal virke, må man da enten øke doseringen eller begynne med en annen type middel.  

 

En annen grunn til at man bør gjøre et opphold i inntaket av ikke livsnødvendige midler, er at kroppen (særlig leveren) skal få mulighet til å bryte ned og skille ut et eventuelt overskudd av virkestoffer og nedbrytningsprodukter av middelet. Hvis man til tross for disse forholdsreglene ønsker å bruke rosenrot fast over lang tid, vil man neppe oppleve dette som skadelig, men kanskje erfare at virkningen av den dosen man går på etter hvert avtar. 

 

Hvis du vurderer å begynne med rosenrot, men har en alvorlig medisinsk diagnose eller går på livsviktige medisiner, må du konsultere lege før du starter med rosenrot. Det er mistanke om at rosenrot kan påvirke effekten av og forstyrre nedbrytingen av en del legemidler. Dette er mest kritisk for legemidler med smal terapeutisk bredde, dvs. medisiner hvor det er liten avstand mellom den plasmakonsentrasjonen som gir en klinisk effekt og de plasmakonsentrasjonene som gir bivirkninger eller uteblitt effekt. I denne kategorien kommer f.eks. kreftmedisiner og hiv-/aids-medisiner.

 

Alle forandringer i medisinering bør gjøres i samråd med lege. (kilde: Urtekildens planteleksikon)

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Eco, Villhøstet, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Urter, Ayurveda, Røtter & Bark
Nettovekt 250 g
Produsert i land Kina
Best før dato 1. apr. 2025