Flere visninger

  • Naturlig Naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Glutenfritt Glutenfritt

Shiitake sopp - Pulver - Økologisk - 250 gkr 156,40

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 126,50 hver og spar 20%

Details:

Visste du at shiitake har serdeles høyt innhold av B5 og Kolin

Detaljer

Shiitake er en spiselig sopp med tilhørighet til Kina, Japan og mange andre østasiatiske land.

 

Den har blitt brukt i både kinesisk tradisjon og kinesisk mat i et par tusen år. Forskere har også avdekket at Shiitake sopp kan stimulere immunforsvaret vårt.

 

Studier viser at biotilgjengeligheten av shiitakejern er høyere enn hva man tidligere har trodd. Tørket shiitakesopp kan inneholde likeverdige mengder jern som i jerntilskuddstabletter.Shiitake er dessuten en god kilde til B-vitamin. Det inneholder tre ulike B-vitaminer, B2, B5 og B6. Det finnes også en rekke mineraler i denne matsoppen, slik som mangan, fosfor, kalium, selen, kobber og sink. I tillegg finnes kostfiber, protein og vitamin D2. 

 

 

Visste du at shiitake har serdeles høyt innhold av B5 og Kolin

 

 

Vitamin B5, pantotensyre

 

Pantotensyre er kjent for å være uunnværlig ved forbrenning av karbohydrater og aminosyrer, men spiller en enda større rolle i forbindelse med fettomsetning og kolesterol formasjon, samt for alle hormoner og stoffer som framstilles fra kolesterol. Kjent for å bidra til utviklingen av binyre- og hypofysehormoner samt til optimal funksjon av binyrene, til å stabilisere blodsukker og øke kroppens motstandsdyktighet mot stress og inflammasjon. Pantetin er kjent for å senke kolesterol og triglyserider og beskytte mot stråling, styrker periostet (benhinnen) og viktig for hud og hår. Medvirker i produksjon av saltsyre i magesekken og er essensielt for omsetning av B2.

 

 

 

Kolin

 

Kolin er kjent som spesielt viktig for fettomsetningen og transport av fett ut av kroppen. Kolin er også inkludert i flere lipoproteiner. Disse tjener som transportmekanisme for mineraler i blodet til vevet. Kolin er også kjent som nødvendig for syntesen av DNA og RNA, samt at det styrker nervesignaler, lever og galle.

  

 

Bruk og dosering:

1/2 teskje pulver tilsettes i valgfri væske. Rør om og drikk. Du kan med fordel anvende pulveret i matlagning, f.eks i sauser. Prøv også å strø litt pulver over salat eller blande det i olivenolje som en dressing.

 

Opphavsland: Kina
Økologisk Sertifisering GB-ORG-07

 

Det er rent pulver som er produsert fra Mycelium: Vanligvis vokser det på hardved. Hardwood betyr ikke en type tre, det inkluderer flere typer tre, Eik, Ask, Bjørn, Hvit ask, Elm tre, Jujube etc. Denne soppen dyrkes innlands i Kina*.

 

*Dessverre har landet fått et ufortjent dårlig rykte. Kina er et stort land med både seriøse og useriøse aktører. Vi bruker kun sertifisert økologiske aktører for våre sopper. Vi har en streng anskaffelsesprosess. Vi krever ikke bare at leverandørene tester produktene før produksjon, men også tester produktene i EU-laboratorier før de slipper produktene i markedene. Som for eksempel tester i plantevernmidler, tungmetaller, mikrobiologi og så videre.

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Naturlig, Økologisk, Vegan, Glutenfritt
Nettovekt 250 g
Produsert i land Kina
Best før dato 1. sep. 2021