Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Vegan Vegan
  • Glutenfritt Glutenfritt

Chaga 10:1 konsentrert ekstrakt - Pulver - 200gkr 621,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

10:1 ekstrakt er veldig konsentrert, ca 10 ganger sterkere enn vanlig tørket sopp-pulver. Ekstrahert og behandlet i tråd med ur- visdom i tradisjonell kinesisk medisin. En spesiell temperaturkontrollert prosess brukes til å passe perfekt til soppens egenskaper, og sørger for at den naturlige næringen blir ivaretatt. Med spraytørking skapes et perfekt fullspektret ekstraktpulver.

Detaljer

10:1 ekstrakt er veldig konsentrert, ca 10 ganger sterkere enn vanlig tørket sopp-pulver. Ekstrahert og behandlet i tråd med ur- visdom i tradisjonell kinesisk medisin. En spesiell temperaturkontrollert prosess brukes til å passe perfekt til soppens egenskaper, og sørger for at den naturlige næringen blir ivaretatt. Med spraytørking skapes et perfekt fullspektret ekstraktpulver. Hvis du ønsker å kjøpe vanlig sopp-pulver (ikke ekstrakt) så klikk her.

Chaga Mushroom (Inonotus obliquus) blir hyllet som "Kongen av medisinsk sopp", og "Skogens Diamant". Den har en lang historie av bruk i Øst-Europa for å fremme et langt liv og velvære og å bekjempe sykdom. Den er et adaptogen og kan være spesielt nyttig for å fremme sterkt immunforsvar, bekjempelse av virus og forkjølelse, og opprettholde sunn hud og sunt hår.Soppen er også en av de kraftigste naturlige antioksidantkildene som er kjent.

Chaga sopp er en parasittsopp i Hymenochaetaceae familien, som vokser på trær. Den har en uregelmessig form og ser ut som brent kull. Chaga Mushroom er en masse av mycel, for det meste svart på grunn av store mengder av melanin. Chaga har en sirkumboreal utbredelse og vokser i bjørkeskoger i Skandinavia, Øst-Europa, Russland, Korea og i de nordlige delene av Nord-Amerika. I Norge er chaga utbredt over hele landet, men finnes sjelden i store mengder.

 

NØKKELEGENSKAPER

Inneholder ikke gluten.

Vegansk, rå

Viltvoksende i ren natur

Naturlig fri for sprøytemidler og andre kjemiske stoffer
Ikke genmodifisert

Høyt innhold av immunstimulerende fytokjemikalier
Støtter sunn inflammatorisk respons (betennelsesdempende)
Utrolig høyt innhold av betaglukaner, saponiner, aminosyrer, belulininsyre, naturlige mineraler og en utrolig mengde av de viktige B-vitaminene

En stor antioksidant

Kan gi god beskyttelse mot oksidasjon
Naturlig kilde til Melanin som kan gi ungdommelig utseende og levende hud

Økende motstand mot sykdommer
Kan gi bedre søvn

Kan redusere fordøyelsesproblemer
Kan bekjempe unormal og ukontrollert celledeling
Hjelper kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer
Styrker sirkulasjonssystemet i hele kroppen
Antivirale egenskaper
Bekjempelse av virus, betennelse og sår
Regulerer blodtrykket
Kan forbedre mental klarhet og redusere tretthet
Kan gi forbedret metabolisme (stoffskifte), spesielt i hjernevevet

Styrker det kardiovaskulære systemet og kan redusere faren for blodpropp
Støtter og regulerer kroppens blodsukkernivå

Kraftige “anti-aging” (foryngende) egenskaper
Regulerer aktiviteten til de viktige kardiovaskulære og respiratoriske systemene

Utmerket kilde til enzymet SOD (Superoxide dismutase)
Stimulerer sentralnervesystemet og støtter kroppens hormonelle aktivitet

 

ANBEFALT DAGLIG DOSERING OG BRUK

Anbefalt daglig dosering er ca 1/2 teskje

Men det er viktig at du lytter til din kropp og hva som føles bra for deg.

Det anbefales ofte å drikke ca. ½ liter (inntil tre små kopper) daglig, men husk å starte forsiktig (f.eks. med en kopp daglig) og ikke overdrive inntaket av teen før man har erfart hvordan kroppen reagerer på den.

Chaga har en litt bitter, kaffelignende smak. Chagate er overraskende god og smaken kan minne litt om vanlig svart te eller kaffe.

Ønsker man å lage seg en kopp "kose-te" med chaga, kan doseringen være én teskje tørket og findelt sopp/pulver til ½ liter vann. Vil man lage en sterkere te med kraftigere medisinsk virkning, kan en spiseskje av soppen/pulveret til ½ liter vann være fornuftig. For å slippe å koke chaga-te hver dag, kan man gjerne koke flere liter ekstra sterk te (bruk mer sopp/pulver i forhold til vann enn det som er angitt foran) og oppbevare den i kjøleskapet eller i en fryseboks. Hvis teen skal fryses, has den på plastflasker som ikke fylles helt opp (slik at man unngår at flaskene sprekker når teen fryser og utvider seg). I kjøleskap holder chaga-te seg i flere uker. Når man så skal nyte en kopp chaga-te med utgangspunkt i et slikt konsentrat, kan man fylle en kopp ¾ full med kokende vann og så fylle opp koppen med den konsentrerte chaga-teen. Da får teen passe temperatur og styrke.

Når man tilbereder chaga-te, er det ideelle å koke soppen i et kokekar i glass eller emalje, men det fungerer også godt å bruke en stålkasserolle (bruk aldri aluminiumskasseroller til urteteer!), Teen bør kokes under lokk slik at verdifulle stoffer ikke fordamper. Hvis man ønsker det, kan smaken justeres ved å tilsette en smakfull urt som f.eks. ingefær.

Når man har silt fra væsken fra soppen etter kokingen, kan man tilsette nytt vann til soppen i kasserollen og koke den på ny både én og to ganger, eller inntil væsken ikke lenger får en mørk brunfarge. På den måten får man utnyttet den verdifulle soppen optimalt. Husk at ved andre- og tredjegangs koking bør man bruke mindre vann enn første gang, slik at teen ikke blir for svak.

 

INNHOLD

Chaga inneholder en rekke viktige medisinske forbindelser og næringsstoffer: Polysakkarider (både vannløselige, alkoholløselige og proteinbundne), beta-glukaner (som også er en form for polysakkarider), lanostane triterpenoider, betulin (og metabolittene betulinsyre og lupeol), ergosterolperoksid, lanosterol, enzymet superoksid dismutase (SOD), inotodioler, triterpene saponiner, melanin (et svart fargestoff), garvestoffer, viktige mineraler (kalsium, kalium, magnesium, jern, fosfor, sink, silisium), spormineraler (kobber, mangan, germanium, cesium, rubidium, antimon, barium, bismut, bor, strontium), vitaminer (B2, B3, D2), kostfiber og en nesten komplett aminosyreprofil med unntak av isoleucin. Innholdet av de ulike mineralene varierer svært mye i forhold til geografiske områder. Chaga inneholder svært mye germanium og sink i forhold til innholdet i ulike næringsmidler. Betulin (og betulinsyre) er medisinsk aktive stoffer fra bjørketreet som blir oppkonsentrert i det svarte ytre laget på chagasoppen, som inneholder omkring 30 % betulin.

 

HISTORISK BRUK

Helt tilbake til 1500-tallet finnes det opptegnelser som viser at chagasoppen har vært brukt i folkemedisinen som te og styrkemiddel, og i østeuropeiske land har den tradisjonelt vært anvendt som et middel mot kreft, dårlig fordøyelse, sår og tuberkulose. Tidligere drakk enkelte i Russland daglig et brygg laget av soppen, på samme måte som vi drikker kaffe eller te. Man har sett at blant disse folkegruppene er det svært få forekomster av kreft, noe som enkelte mener skyldes at disse folkene, samtidig som de har hatt gleden av å drikke en smakfull og billig drikk, gjennom chaga-te også har inntatt en kreftforebyggende medisin.

Rapporter om folkemedisinsk bruk av soppen finnes også fra Canada, Nord-Amerika, Finland, Baltikum og andre land i Øst-Europa. Nez Perce-indianerne i Nord-Amerika brukte soppen i pemmikan, og de var immune mot sykdommer som de tidlige nybyggerne brakte med seg. Cree-indianerne anvendte soppen som røkelse og som knusk når de skulle slå ild.

Andre tradisjonelle bruksområder for Chagasoppen

Avkok av chagasoppen kan brukes som erstatning for humle (Humulus lupulus) ved ølbrygging. Garvestoffene i soppen bidrar til å gi ølet en spesiell smak. Chaga kan ellers brukes til å farge tekstiler og papir, og vil gi en gul eller sepia farge, avhengig av hvilket beisemiddel som anvendes.

Chaga har tradisjonelt blitt brukt som såpeerstatning.

I form av "såpevann" har den blitt brukt av kvinner til å lage et vaskemiddel for utvendig rengjøring av kjønnsorganene under og etter menstruasjonen, for å vaske nyfødte barn med, til en "rituell vask" og som en såpe erstatning for å vaske hender og føtter eller hele kroppen. Såpevannet blir laget ved å brenne chagaen til den er rød og så putte den forkullede soppen i varmt vann og røre til den løser seg opp og vannet blir svart. Dette synes å være en parallell til den luten man her i landet laget av bjørkeaske (såkalt "støypelut"), og som blant annet ble brukt som såpe.

 

FORSIKTIGHETSREGLER

Chagasoppen er ikke giftig og det er ikke rapportert om bivirkninger ved bruk av chaga. Siden avkok av chaga enkelte steder brukes som nytelsesdrikk, er det lite trolig av man vil merke noe negativt ved inntak av soppen. Det anbefales uansett at man starter med inntak av små mengder av te eller tinktur og kjenner etter hvordan kroppen reagerer på soppen, før man drar i gang med en omfattende "kur". Å drikke chaga-te regnes som et trygt og viktig kosttilskudd for alle og i alle livssituasjoner, også under svangerskap. Hvis man ikke er allergisk overfor treboende sopper (noe som er svært uvanlig), kan gravide drikke chaga-te under hele svangerskapet.

I alle tilfeller…..OBS ved eventuelle allergier. Derfor er det viktig å starte med små mengder.

 


Her er også en oppskrift på en tonic som du kan lage med chagapulver:

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Vegan, Glutenfritt
Nettovekt 200g
Produsert i land Storbritannia