Flere visninger

Ashwagandha pulver - økologisk - 250 gkr 328,90

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 253,00 hver og spar 24%

Details:

En mektig ayurvedisk urt (mot stress, for energibalanse, foryngende)
Bruk: Bitter smak, beige farge (smoothie, juice & noen oppskrifter)
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Ashwagandha er også kjent som Withania somnifera, indisk ginseng, og vinterkirsebær. Ashwagandha røttene er en av de viktigste urter i ayurveda, tradisjonell naturmiddelbruk i India. Det er ansett som en "adaptogen ', og kan bidra til å forbedre vår fysiske energi, øke immunitet mot forkjølelse og infeksjoner, og øke seksuelle kapasitet og fruktbarhet.

 

De viktigste bestanddeler av ashwagandha er alkaloider og steroidal lactones. 


Anbefalt Bruk: 2 - 8 gram / dag (kan deles inn i flere ganger om dagen), blandet med vann eller juice. Det er alltid anbefalt å ta kontakt med kvalifisert fagpersonell før bruk av dette produktet.

 

HVA ER ASHWAGANDHA?

Ashwagandha, en av de mektigste urter i ayurvedisk tradisjon. Den har vært brukt siden antikken for en rekke forhold, og kan ha gjenoppbyggende egenskaper. I sanskrit betyr Ashwagandha "lukten av en hest," som indikerer at urten kan formidle  kraften og styrken av en hingst.

 

Ashwagandha blir ofte referert til som "Indisk ginseng" , men botanisk sett er ashwagandha og ginseng ikke i samme familie.

 

Denne urten tilhører samme familie som tomaten.  Ashwagandha er en lubben busk med ovale blader og gule blomster. Det bærer røde frukter på størrelse med en rosin. Urten ble opprinnelig dyrket i de tørre områdene i India, Nord-Afrika og Midt-Østen, men dyrkes i dag  også flere  steder med “mildere” klima, inkludert USA.

 

HVORFOR  ASHWAGANDHA?

Høres noen av disse kjente ut?

Stress
Utmattelse
Mangel på energi
Konsentrasjonsvansker


Bruken av den ayurvedisk urten Ashwagandha kan  bidra til å lindre disse symptomene og å støtte en følelse av velvære, mer energi og en "foryngende" effekt.


Denne urten inneholder mange nyttige “stoffer”, inkludert withanolides (steroide laktoner), alkaloider, kolin, viktige fettsyrer, aminosyrer, og en rekke sukkerarter. Mens bladene og frukten har verdifulle egenskaper, er roten av ashwagandhaplanten  den delen som brukes mest i vestlige urtemidler.

 

 

ASHWAGANDHA ER EN ADAPTOGEN URT.


I Ayurveda, er det spesifikke urter med adaptogene fordeler, og Ashwagandha er en av dem. Adaptogener er stoffer (en kombinasjon av aminosyrer, vitaminer og urter) som kan modulere (hjelpe til ved) din reaksjon på stress eller  et  skiftende miljø (dersom man for eksempel flytter mange ganger). Mange og hurtige forandringer i livet kan gi stress, og  Adaptogene urter kan hjelpe kroppen med å takle  indre spenninger som angst og søvnløshet, og ytre påkjenninger som giftstoffer i miljøet.

 

Ifølge Ayurveda, er våre kropper vevet sammen av maten vi spiser. De næringsstoffene vi får i oss, metaboliseres (blir til) til energi og informasjon som danner våre celler, vev og organer. Hver dag trenger kroppen essensielle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for å opprettholde kroppens hårfine balanse. Det å ta et tilskudd av Ashwagandha hver dag, kan være en effektiv måte å bidra til å opprettholde denne balansen på.

 

 

HVORDAN BRUKE ASHWAGANDHA?

Ashwagandha er ofte inntatt i kapselform, men kan med fordel brukes i smoothies, juice eller annen væske i ren pulverform. Den typiske anbefalte dosen er 1/2 - 1 ts daglig. For mennesker som lider av søvnløshet og angst kan Ashwagandha før sengetid ha en gunstig effekt.


Medisinsk Advarsel: Konsulter alltid med helsepersonell før du bruker tilskudd hvis du har noen helsemessige utfordringer, eller tar medisiner. Ashwagandha er ikke anbefalt for kvinner som er gravide.

 

Dosevarsel: Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Skal ikke erstatte en variert kost og en sunn livsstil. Oppbevares utilgjengelig for barn. Informer legen din om bruk av produktet hvis du er under medisinsk behandling.

 

Oppbevaringskrav: Oppbevares tørt og i romtemperatur. Esken sorteres som papp, flasken som glass og lokket som meta

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Ayurveda, Røtter & Bark
Nettovekt 250g
Produsert i land India
Best før dato 1. feb. 2026