Flere visninger

 • 100 % naturlig 100 % naturlig
 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan

Ashwagandha pulver - økologisk - 250 gkr 179,40

Utsolgt

Forventet innen få dager


 • Kjøp 3 for kr 149,50 hver og spar 17%

Details:

Ashwagandha en en av de mest populære ayurvediske urtene.

Detaljer

Ashwagandha er også kjent som Withania somnifera, indisk ginseng, og vinterkirsebær. Ashwagandha røttene er en av de viktigste urtene i ayurveda, tradisjonell naturmiddelbruk i India. Det er ansett som et "adaptogen ', og har blitt brukt til å bedre immunitet mot forkjølelse og infeksjoner, styrke fysisk energi og øke seksuelle kapasitet og fruktbarhet.

 

De viktigste bestanddeler av ashwagandha er alkaloider og steroidal lactones. I Ayurveda antas Ashwagandha å inneha afrodisiakum og foryngende egenskaper. I Indisk tradisjon har urten blitt benyttet til å behandle symptomer som kronisk tretthet, beinsvakhet, løse tenner, impotens, tidlig aldring, forstoppelse, nervøs utmattelse, angst, leddgiktsmerter, og hukommelsestap etc.
 

Anbefalt Bruk: 2 - 8 gram / dag (kan deles inn i flere ganger om dagen), blandet med vann eller juice. Det er alltid anbefalt å ta kontakt med kvalifisert fagpersonell før bruk av dette produktet.

Organic certification UK5

 

HVA ER ASHWAGANDHA?

Ashwagandha, en av de mektigste urtene i ayurvedisk tradisjon. Den har vært brukt siden antikken for en rekke forhold, og er mest kjent for sine gjenoppbyggende egenskaper. I sanskrit betyr Ashwagandha "lukten av en hest," som indikerer at urten formidler  kraften og styrken av en hingst, og har tradisjonelt blitt foreskrevet for å hjelpe folk å styrke immunforsvaret.

 

Ashwagandha blir ofte referert til som "Indisk ginseng" ettersom den er assosiert med foryngende egenskaper, men botanisk sett er Ashwagandha og ginseng ikke i samme familie.

 

Denne urten tilhører samme familie som tomaten.  Ashwagandha er en lubben busk med ovale blader og gule blomster. Det bærer røde frukter på størrelse med en rosin. Urten ble opprinnelig dyrket i de tørre områdene i India, Nord-Afrika og Midt-Østen, men dyrkes i dag  også flere steder med “mildere” klima, inkludert USA.

 

HVORFOR BRUKE ASHWAGANDHA?

Høres noen av disse vanlige symptomene kjente ut?

Stress
Utmattelse
Mangel på energi
Konsentrasjonsvansker


Bruken av den ayurvedisk urten Ashwagandha har vært kjent for å lindre disse symptomene og bidra til en følelse av velvære og mer energi.FORDELER VED BRUK AV ASHWAGANDHA


Denne urten inneholder mange nyttige “stoffer”, inkludert withanolides (steroide laktoner), alkaloider, kolin, viktige fettsyrer, aminosyrer, og en rekke sukkerarter. Mens bladene og frukten har verdifulle egenskaper, er roten av ashwagandhaplanten  den delen som brukes mest i vestlige urtemidler.

 

Forskere har i årevis studert Ashwagandha med stor interesse, og har gjennomført mer enn 200 studier på egenskapene og fordelene med denne planten.

 

Noen sentrale eksempler på hva forskning tilsier at Ashwagandha kan ha en effekt på eller bidra til:

 • Beskytter immunforsvaret
 • Motvirker effekten av stress
 • Forbedrer læring, hukommelse og reaksjonstid
 • Reduserer angst og depresjon uten å forårsake døsighet
 • Redusere degenerasjon av hjerneceller
 • Stabiliserer blodsukkeret
 • Hjelper ved høyt kolesterol
 • Tilbyr anti-inflammatorisk fordeler (betennelsesdempende)
 • Forbedrer seksuell potens for både menn og kvinnerASHWAGANDHA ER EN ADAPTOGEN URT.


I Ayurveda, er det spesifikke urter med adaptogene fordeler, og Ashwagandha er en av dem. Adaptogener er stoffer (en kombinasjon av aminosyrer, vitaminer og urter) som er kjent for å modulere (hjelpe til ved) vår reaksjon på stress eller skiftende miljø (dersom man for eksempel flytter mange ganger). Adaptogene urter er kjent for å hjelpe kroppen med å takle indre spenninger som kan bidra til angst og søvnløshet, og ytre påkjenninger som giftstoffer i miljøet.

 

Ifølge Ayurveda, er kroppen vevet sammen av maten vi spiser. Næringsstoffene vi får i oss, metaboliseres (omdannes) til energi og informasjon som danner celler, vev og organer. Hver dag trenger kroppen essensielle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for å opprettholde kroppens hårfine balanse. Å ta et tilskudd av Ashwagandha hver dag, har trasisjonelt blitt brukt som bidrag til å opprettholde denne balansen.

 

HVORDAN BRUKE ASHWAGANDHA?

Ashwagandha er ofte inntatt i kapselform, men kan med fordel brukes i smoothies, juice eller annen væske i ren pulverform. Den typiske anbefalte dosen er 600 til 1000 mg  to ganger daglig. For mennesker som lider av søvnløshet og angst, har en kopp varm drikke som tilsettes en teskje av pulverisert Ashwagandha før sengetid vist seg å ha en gunstig effekt.


Medisinsk Advarsel: Konsulter alltid med helsepersonell før du bruker tilskudd hvis du har noen helsemessige utfordringer, eller tar medisiner. Ashwagandha er ikke anbefalt for kvinner som er gravide.

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Nettovekt 250g
Produsert i land Storbritannia
Best før dato 1. nov. 2022