Flere visninger

Kokosolje - Extra Virgin Coconut Oil - Økologisk - 500 ml



kr 149,50

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 6 for kr 132,25 hver og spar 12%
  • Kjøp 12 for kr 120,75 hver og spar 20%

Details:

Består av 90 prosent mettet fett, positiv effekt på det gode HDL-kolesterolet. Det inneholder også Kaprylsyre; godt mot candida.

Bruk: i matlaging, bakeverk, sjokolader, steking og mer (smaksrik olje)
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Vår Virgin Kokosolje har alle næringsstoffer, enzymer, aroma og smak fra kokosnøtten intakt. Kokosolje er kjent for å hjelpe med å styrke immunforsvaret og opptaket av fettløselige vitaminer. Kokosolje er også kjent for sin anti-inflammatorisk effekt; betennelsesforebyggende og -dempende. Ferskhetsgraden av denne oljen vi selv importerer er svært god og en av de beste kokosoljene Altshop har testet ut til nå. Det anbefales sterkt å ta kokosolje sammen med vitamintilskudd, spesielt D-Vitamin D3 som nyttiggjøres best ved inntak sammen med oljer.


Vår kokosnøttolje (extra virgin) er rå og kaldpresset. Kokosnøttolje består av 90 prosent mettet fett. Dette er en høyere andel fett enn vi finner i f.eks smør (64 prosent) og fett fra storfe (40 prosent). Det som skiller kokosnøttolje fra andre typer mettet fett, er at det er kjent for en særlig positiv effekt på det gode HDL-kolesterolet.

 

Hvert sekund foregår det millioner av prosesser og reaksjoner i kroppen som er avhengige av fettsyrer; deling og fornying av cellene, tilførsel og lagring av energi i cellene, hormonsystem, hjernefunksjoner og nervesystemet, huden og synet. Fettsyrer har mange forskjellige funksjoner og er like viktige som proteiner og karbohydrater.

 

Kokosolje eller kokosfett er vegetabilsk olje som utvinnes av kopra, fruktkjøttet i kokosnøtten. Kokosolje er en viktig ingrediens i margarin, såpe, shampoo og ulike salver og kremer.

 

BRUK

Egner seg ypperlig både på brødskiven, i smoothies, i kaker og kjeks, og til steking, baking og frityrsteking. Dette er kanskje den beste oljen du kan bruke til steking og oppvarming fordi den har et høyt kokepunkt, og det skal mye til før den omdannes til transfettsyrer. Den er også fin til utvortes bruk på hud og hår. De mange bruksområdene kan du lese om mange steder på Internett hvis du søker.


Stadig flere følger den "lavglykemiske vei": Mer fett og protein og færre karbohydrater. Kokosolje er selvskreven som basisolje i dette kostholdet. Med over 60 % mellomlange, mettede fettsyrer anses det at kokosolje øker fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og gir energi og metthetsfølelse som varer lenge. Den er også kjent for å øke opptaket og utnyttelsen av de essensielle Omega 3 og 6 fettsyrene, og gi en rekke andre helsefordeler.

 

 

NØKKELEGENSKAPER

Kjent for å være betennelsesdempende og soppdrepende.
Kjent for å styrke immunforsvaret
Tradisjonelt brukt som et mildt antiviralt og antibakterielt middel
En fantastisk kilde til energi
Kjent for å senke kolesterol og støtte hormonsystemet
Ofte brukt for å bidra til vektnedgang fordi den sies å holde sultfølelsen under kontroll, øke stoffskifte,akselerere fettforbrenning og øke insulinfølsomheten til musklene. NB; Det sies at kokosolje hjelper deg ned i vekt kun om du bytter den ut mot mindre sunne fettyper
Kjent for å bidra til at huden din ser yngre og friskere ut, samt gi glansfullt hår
Har høyt kokepunkt
Kan brukes til hjemmelagede såper, tannkrem, deodoranter, massasjeolje, sminkefjerner og stort sett de fleste personlige pleieprodukter

 

AKTIVE INGREDIENSER

Kokosolje inneholder en lang rekke mettede fettsyrer som; Laurinsyre, Myristinsyre, Kaprylsyre, Kaprinsyre, Palmitinsyre, Stearinsyre og Kapronsyre Disse er her rangert etter mengden i 100 g kokosolje. Den viktigste av disse fettsyrene er;

 

KAPRYLSYRE

Også kalt oktansyre, er en medium kjedet fettsyre som finnes naturlig i kokosolje, palmekjerneolje, smør, samt i menneskelig morsmelk. Kjent for å ha anti-inflammatorisk (betennelsesdempende) og anti-bakterielle egenskaper, samt betydelige anti-fungale (soppdrepende) egenskaper. Forskning tilsier at den "løser opp" gjærens cellevegger og trenger seg inn og dreper soppen. Det har vist seg å bidra til å opprettholde veksten av gunstige, "vennlige" bakterier (melkesyre) i mage-tarmkanalen.

 

OMEGA - 9 - en enumettet fettsyre.

Dette er ikke en essensiell fettsyre, men den er kjent for;
Regulering av blodtrykket
Beskytte cellemembraner
Anti-inflammatorisk virkning.

 

OMEGA - 3 ALA - en flerumettet fettsyre

En viktig essensiell fettsyre som kroppen ikke lager selv, dvs at vi trenger rikelig med omega 3 tilførsel gjennom kosten. Kokosolje er et fantastiskt omega 3 tilskudd.
Forskning tilsier at hovedfunksjonen til omega 3 er å bygge og reparere celler, regulere blodtrykk, regulere nyrefunksjonen og sørger for at immunsystemet virker, samt at  omega 3 er viktig for fostre og barn som vokser og utvikler seg. 

 

ANBEFALES FOR

Alle kan med fordel bruke ren, rå, økologisk kaldpresset kokosolje. Like fin til babyer, små barn tenåringer og voksne. Egnet for vegetarianere, veganere og alle som ønsker seg en naturlig livsstil med ren, naturlig mat og rene personlige pleieprodukter.

 

BRUKES TIL

Forskning tilsier at kroppen trenger “gode” fettstoffer til de fleste prosesser som foregår inne i oss mennesker:
Alle vitale organer og kanskje spesielt hjernen vår er helt avhengig av riktige fettstoff for at den skal fungere optimalt. Alle cellene i kroppen har en membran eller en hinne som består av fettstoffer. Disse krever et kontinuerlig vedlikehold og tilgang til sunne fettstoffer som er sammensatt på en slik måte som nettopp kokosoljen er.
Studier tilsier at kokosolje styrker immunforsvaret ved å øke antallet hvite blodceller, som har som jobb å bekjempe virus og infeksjoner.
Også kjent for å styrke generelt immunforsvaret ved å “hjelpe” tarmen å ta opp og utnytte fettløslige vitaminer, smører og styrker tarmslimhinnen og fordøyelseskanalen vår.

 

Kokosolje er kjent for å hjelpe kroppen å kvitte seg med LDL kolesterol ved å “vaske” åreveggene. LDL kolestrolet kan, i større mengder, forårsake en mengde helseproblemer.  

 

Kokosolje er kjent for å støtte sunn hormonproduksjon.
Forskning tilsier at hormoner er kjempeviktige; De sies å påvirke mange ulike prosesser i kroppen, som: vekst og utvikling, fordøyelse (hvordan kroppen din henter energi ut av mat), søvnkvalitet, humør, seksuelle funksjoner og reproduksjon. Kroppen trenger (må ha) riktige fettstoffer for å produsere hormoner. Kroppen består av mettede og umettede fettstoffer, og det er derfor vi tilfører kroppen vår disse fettstoffene for å oppnå optimal hormonproduksjon.

Dette er bare noen av de mange fantastiske virkningene ren, rå, økologisk kokosolje er kjent for. Denne naturlige oljen har vist seg å være en stor velgjører når det gjelder elastisiteten til hud, hår og, ikke minst til blodårene våre. Ofte brukt som naturlig hud og hårpleie som er pleiende. Inneholder ingen skadelige stoffer… kun ren, rå og økologisk pleie for hele kroppen….både utenpå og innvendig.


ANBEFALT DAGLIG DOSERING
Det finnes ikke noen anbefalt daglig dosering av kokosolje. Kroppen kan reagere ved at du blir kvalm - dette fordi lever og galle ikke klarer å metabolisere den mengden olje som blir tilført. Da er det bare å trappe ned bruken en periode.

 

  

NÆRINGSINNHOLD

Mengde pr 100 gr
Energi (kcal) 862

Fett
Mettet fett 87 gr
Flerumettede fettsyrer 1.8 gr
Enumettede fettsyrer 6 gr
Kolestrol 0 mg
Natrium 0 mg
Karbohydrater 0 gr
Fiber 0 gr
Sukker 0 gr
Protein 0 gr

 

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Glutenfritt, Flytende, Kokos, Baking
Nettovekt 500 ml
Produsert i land Sri Lanka
Best før dato 1. mar. 2025