Flere visninger

Gurkemeie - Pulver - Økologisk - 250 g



Vanlig pris: kr 126,50

Tilbudspris kr 107,53   spar 15%

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Tilbudet varer så langt lageret rekker

Details:

God mot inflammasjon, betennelser, immunforsvar (bland med ingefær)
Bruk: Krydret sterk smak, orange farge/blir gul (matlaging, golden milk)
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

100% økologisk malt gurkemeie.

 

Næringsinnhold per 100 gr


Energi 1451KJ/351kcal
Fett 9,9g
Hvorav mettede fettsyrer 3g
Karbohydrater 44g
Hvorav sukkerarter 3,2g
Protein 9,9g
Salt <0,01g

 

Gurkemeie er en urt som blir 50-100 cm høy. Den dyrkes i mange tropiske og subtropiske land. Urten er kjent for å ha mange forskjellige positive egenskaper for helsen. Den har bl.a. vist seg å kunne bidra til en positiv innvirkning på lever og galle.

 


Kan ha positiv effekt ved:

  • Høyt kolesterol

  • Gallestein

  • Betennelser i galleblæren

  • Akutte og kroniske betennelser i muskler og ledd og andre organer

  • Åreforkalkning

  • Dårlig fordøyelse

  • Dårlig appetitt

  • Diarè

  • Luft i magen

  • Gikt

  • Astma

  • Eksem

  • Svimmelhet

  • Psoriasis

  • Soppinfeksjoner

  • Menstruasjonsplager m.m

 

Gurkemeie er rik på antioksidanter, hvilke kommer fra stoffene curcuminoider.

Mye av forskningen på gurkemeie har vært knyttet til et spesielt stoff i curcuminoid kjent som curcumin. Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidant i ingefær. 

Gurkemeie har vært kjent blant oldtidens vestlige naturmiddelvitere, og den greske urteviteren Dioscorides nevnte urten i sine skrifter fra det første århundret e.Kr.

Blant de urtene som er klassifisert som krydder, er gurkemeie i våre dager en av de best utforskede med tanke på farmakologisk virkning.

Forskning tilsier at curcumin kan være et aktivt galledrivende stoff som øker utskillelsen av gallesyre med omkring 100%,  øker gallens sekresjon av gallesalter, kolesterol og bilirubin, og oppløseligheten til gallen. Dette sies å kunne ha betydning som beskyttelse mot dannelse av gallestein.

 


Dette smakfulle krydderet inneholder 4 forbindelser med antatt antiparasittisk virkning. Hver for seg har disse forbindelsene tilsynelatende ingen virkning, men når de er blandet sammen kan de ha kraftige orm-drepende egenskaper.

 

 

 

Bruk og dosering:

Normal daglig dose av gurkemeie er 1-3 g malt gurkemeie 2-3 ganger daglig (lytt til kroppen), som best inntas sammen med et måltid og da gjerne blandet i maten som krydder. Dosen kan gradvis økes opp til maks. 20 g om dagen for å oppnå ønsket effekt. Etter en måned bør man gjøre opphold i noen dager for å se om plagene kommer tilbake. Ved behov kan man seinere fortsette inntaket i ytterligere en måned, og så videre.

Alternativt kan man bruke preparater med gurkemeie. Av ren curcumin er anbefalt dosering for terapeutisk bruk 400-600 mg tre ganger daglig. Gurkemeie-ekstrakter er vanligvis standardisert til 95 % curcuminoider. Stoffet piperin (som finnes i pepper) øker opptaket i kroppen av curcuminoiden, så det kan være lurt å innta litt svart pepper sammen med gurkemeie.

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Ayurveda, Røtter & Bark, Baking
Nettovekt 250 g
Produsert i land India
Best før dato 16. jul. 2026