Detaljer
100% økologisk malt gurkemeie.
Næringsinnhold per 100 gr
Energi 1451KJ/351kcal
Fett 9,9g
Hvorav mettede fettsyrer 3g
Karbohydrater 44g
Hvorav sukkerarter 3,2g
Protein 9,9g
Salt <0,01g
Gurkemeie er en urt som blir 50-100 cm høy. Den dyrkes i mange tropiske og subtropiske land. Urten er kjent for å ha mange forskjellige positive egenskaper for helsen. Den har bl.a. vist seg å kunne bidra til en positiv innvirkning på lever og galle.
Kan ha positiv effekt ved:
-
Høyt kolesterol
-
Gallestein
-
Betennelser i galleblæren
-
Akutte og kroniske betennelser i muskler og ledd og andre organer
-
Åreforkalkning
-
Dårlig fordøyelse
-
Dårlig appetitt
-
Diarè
-
Luft i magen
-
Gikt
-
Astma
-
Eksem
-
Svimmelhet
-
Psoriasis
-
Soppinfeksjoner
-
Menstruasjonsplager m.m
Gurkemeie er rik på antioksidanter, hvilke kommer fra stoffene curcuminoider.
Mye av forskningen på gurkemeie har vært knyttet til et spesielt stoff i curcuminoid kjent som curcumin. Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidant i ingefær.
Gurkemeie har vært kjent blant oldtidens vestlige naturmiddelvitere, og den greske urteviteren Dioscorides nevnte urten i sine skrifter fra det første århundret e.Kr.
Blant de urtene som er klassifisert som krydder, er gurkemeie i våre dager en av de best utforskede med tanke på farmakologisk virkning.
Forskning tilsier at curcumin kan være et aktivt galledrivende stoff som øker utskillelsen av gallesyre med omkring 100%, øker gallens sekresjon av gallesalter, kolesterol og bilirubin, og oppløseligheten til gallen. Dette sies å kunne ha betydning som beskyttelse mot dannelse av gallestein.
Dette smakfulle krydderet inneholder 4 forbindelser med antatt antiparasittisk virkning. Hver for seg har disse forbindelsene tilsynelatende ingen virkning, men når de er blandet sammen kan de ha kraftige orm-drepende egenskaper.
Bruk og dosering:
Normal daglig dose av gurkemeie er 1-3 g malt gurkemeie 2-3 ganger daglig (lytt til kroppen), som best inntas sammen med et måltid og da gjerne blandet i maten som krydder. Dosen kan gradvis økes opp til maks. 20 g om dagen for å oppnå ønsket effekt. Etter en måned bør man gjøre opphold i noen dager for å se om plagene kommer tilbake. Ved behov kan man seinere fortsette inntaket i ytterligere en måned, og så videre.
Alternativt kan man bruke preparater med gurkemeie. Av ren curcumin er anbefalt dosering for terapeutisk bruk 400-600 mg tre ganger daglig. Gurkemeie-ekstrakter er vanligvis standardisert til 95 % curcuminoider. Stoffet piperin (som finnes i pepper) øker opptaket i kroppen av curcuminoiden, så det kan være lurt å innta litt svart pepper sammen med gurkemeie.
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Ayurveda, Røtter & Bark, Baking |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | India |
Best før dato | 16. jul. 2026 |