Natur informasjon

01 Nov.

Oppskrifter Frokost

0

Musli (granola)

Her har du et rått og rent alternativ til musliblandingen og sammen med chiapudding som er godt å kombinere som en sunn frokost. Pulser de tørre ingrediensene i hurtigmikser eller blender. Tilsett valgt søtning og kjør litt til eller rør inn søtning for hånd. Velg gjerne din mengde av hver ingrediens.

 

1 dl pecannøtter eller valnøtter
1 dl hasselnøtter (eller andre nøtter)
1 dl havregryn
1-2 ss kokosmasse(revet kokos)
1 ss bokhvete (helst spiret og tørket)
2 ss gresskarfrø og/eller solsikkefrø
3 ss tranebær (eller andre tørkede bær)
2 ss sultana rosiner
en klype himalayasalt eller havsalt
1 ts ceylon kanel
3-5 ss lønnesirupyaconsirup, agavesirup eller honning

Hvis du ønsker din granola RAW er du ferdig når disse ingrediensene er blandet sammen.


Valgfritt:
Hvis du ønsker å gjøre den litt mer crispy; varme det opp i ovnen i ca 15-20 minutter på mellom 100-140 grader. Da er det anbefalt å bake inn en go del mer sirup (NB: blir klissete så bruke 2 salats-kjer eller lignende). NB: hvis du bruker honning som søtning er det IKKE anbefalt å varme opp da reksjonen gjør honningen toksisk.

Så sprer du det godt utover ovnsbrettet på et et bakepapir (ikke for tykt lag). Etter det har stått i ovnen til ønsket bruning er oppnådd, ta det ut og la det så stå å tine/tørke før du løsner/smuldrer det opp pakker det i glass/krukker.

Smaken blir EKSTRA GOD når det har vært i ovnen litt, bare pass på at det ikke blir brent.

Hvis du ikke vil å lage egen granola/musli så finner du noen ferdiglagde økologiske Granola/Musli her.

 

Chiapudding

Chiafrø kan gjøres om til en utrolig deilig pudding. Alt du trenger å gjøre er å bløtlegge chiafrø i vegansk melk (eller vann) over natten(minst 1 time), og så har du en deilig godbit morgenen etter.

 

3-4 porsjoner

2 dl chiafrø (bløtlagt)
7 dl plantebasert melk
3 ss  lønnesirupyaconsirupagavesirup eller honning
1 ts vaniljepulver (valgfritt)

Som topping:
7-12 medjool dadler (kuttet i biter)
Friske eller tørkede bær
 

Chiafrøene inneholder en mengde essensielle fettsyrer, som betennelsesdempende Omega 3, i tillegg til antioksidanter, fiber, vitaminer og mineraler, som kalsium, magnesium og mangan. Dette bidrar til forbedret kognitiv ytelse og reduserer høyt kolesterol. Takket være deres høye protein- og fiberinnhold er disse gamle frøene også veldig mettende!

 

Perfekt å kombinere med granola (oppskriften øverst) men kan også fungere som eget måltid.

 

 

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.

Relaterte Blogginnlegg

Start dagen med denne smoothien som gir et godt fundament med næringsstoffer som varer langt utover dagen. Avokado og chiafrø vil gi bredt nok spekter av fettsyrer som gir langvarig energi.

24 Jan.

Oppskrifter Frokost

Les mer
Her kommer en simpel, naturlig og nydelig oppskrift for hvordan du kan lage din egen yoghurt - og den er vegansk! Vi vil påstå at denne blir mye bedre for magen med tanke på levende bakteriekultur da de fleste yoghurter på markedet er behandlet på slik en måte at det ikke er så mye levende bakteriekultur som de påstår. Men her styrer du selv potens.

03 Nov.

Oppskrifter Frokost Dessert

Les mer