Musli (granola)
Her har du et rått og rent alternativ til musliblandingen og sammen med chiapudding som er godt å kombinere som en sunn frokost. Pulser de tørre ingrediensene i hurtigmikser eller blender. Tilsett valgt søtning og kjør litt til eller rør inn søtning for hånd. Velg gjerne din mengde av hver ingrediens.
1 dl pecannøtter eller valnøtter
1 dl hasselnøtter (eller andre nøtter)
1 dl havregryn
1-2 ss kokosmasse(revet kokos)
1 ss bokhvete (helst spiret og tørket)
2 ss gresskarfrø og/eller solsikkefrø
3 ss tranebær (eller andre tørkede bær)
2 ss sultana rosiner
en klype himalayasalt eller havsalt
1 ts ceylon kanel
3-5 ss lønnesirup, yaconsirup, agavesirup eller honning
Hvis du ønsker din granola RAW er du ferdig når disse ingrediensene er blandet sammen.
Valgfritt: Hvis du ønsker å gjøre den litt mer crispy; varme det opp i ovnen i ca 15-20 minutter på mellom 100-140 grader. Da er det anbefalt å bake inn en go del mer sirup (NB: blir klissete så bruke 2 salats-kjer eller lignende). NB: hvis du bruker honning som søtning er det IKKE anbefalt å varme opp da reksjonen gjør honningen toksisk.
Så sprer du det godt utover ovnsbrettet på et et bakepapir (ikke for tykt lag). Etter det har stått i ovnen til ønsket bruning er oppnådd, ta det ut og la det så stå å tine/tørke før du løsner/smuldrer det opp pakker det i glass/krukker.
Smaken blir EKSTRA GOD når det har vært i ovnen litt, bare pass på at det ikke blir brent.
Hvis du ikke vil å lage egen granola/musli så finner du noen ferdiglagde økologiske Granola/Musli her.
Chiapudding
Chiafrø kan gjøres om til en utrolig deilig pudding. Alt du trenger å gjøre er å bløtlegge chiafrø i vegansk melk (eller vann) over natten(minst 1 time), og så har du en deilig godbit morgenen etter.
3-4 porsjoner
2 dl chiafrø (bløtlagt)
7 dl plantebasert melk
3 ss lønnesirup, yaconsirup, agavesirup eller honning
1 ts vaniljepulver (valgfritt)
Som topping:
7-12 medjool dadler (kuttet i biter)
Friske eller tørkede bær
Chiafrøene inneholder en mengde essensielle fettsyrer, som betennelsesdempende Omega 3, i tillegg til antioksidanter, fiber, vitaminer og mineraler, som kalsium, magnesium og mangan. Dette bidrar til forbedret kognitiv ytelse og reduserer høyt kolesterol. Takket være deres høye protein- og fiberinnhold er disse gamle frøene også veldig mettende!
Perfekt å kombinere med granola (oppskriften øverst) men kan også fungere som eget måltid.








