Detaljer
Solsikkefrø er frøene fra planten Solsikke. Når skallet fjernes sitter man igjen med solsikkekjerner, som de vi selger her.
Frøene er rike på olje med gunstig fettsammensetning og vitamin E. I tillegg har frøene et høyt innhold av proteiner, magnesium og folat. Siden innholdet av karbohydrater er lavt er kjernene en viktig del av en low-carb diett.
Solsikkekjerner har en god nøttesmak og brukes mest i bakverk, både i deigen og som pynt. Smak og aroma fremheves ved varmebehandling. Rist kjernene på bakepapir i ovnen eller i tørr stekepanne. Vær obs på tiden, de tar fort farge og da er de ferdige til bruk. De er også fine å bruke som tilsetning til bl.a. havregrøt, ris, wok og salater. Eller som panering på fisk eller kylling.
Opphavsland: Kina
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Glutenfritt, Bønner & frø, Baking |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | Nederland |
Energi | 2385 KJ / 570 Kcal |
Protein | 26g |
Fett (hvorav mettet) | 50g (6g) |
Karbohydrater (hvorav sukkerart) | 18g (3g) |
Fiber | 10g |
Sodium | Spor |
Best før dato | 1. sep. 2025 |