Flere visninger

Yaconsirup - Økologisk - 250 ml



kr 197,80

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 177,10 hver og spar 11%
  • Kjøp 6 for kr 167,90 hver og spar 16%

Details:

Yaconsirup er et lavglykemisk søtningsmiddel som er presset av roten til Yaconplanten.
Den har en rik og melasseaktig smak som egner seg svært godt i sjokolade, men også til baking og der man ellers ville brukt vanlig sukker eller sirup.

Yacon er en staudeplante fra Andes-regionen. Planten blir kultivert og dyrket for sprø og søtsmakende røtter. Yacon smaker som en krysning mellom eple og vannmelon. Røttene har derfor fått kallenavnet "jordens eple." Innholdet i Yaconrøttene er primært vann og FOS (fruktoligosakkarider).
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Yaconsirup er et lavglykemisk søtningsmiddel som er presset av roten til Yaconplanten.

Den har en rik og melasseaktig smak som egner seg svært godt i sjokolade, men også til baking og der man ellers ville brukt vanlig sukker eller sirup.

 

Yacon er en staudeplante i Andes-regionen. Planten blir kultivert og dyrket for sprø og søtsmakende røtter. Yacon smaker som en krysning mellom eple og vannmelon. Røttene har derfor fått kallenavnet "jordens eple." Innholdet i Yaconrøttene er primært vann og FOS (fruktoligosakkarider).

 

Selvom yaconroten smaker søtt, så kommer søtheten fra inulin som er en fordøyelig sukkerart. Yaconrøtter inneholder færre kalorier enn andre liknende naturlige søtningsstoffer med unntak av stevia som har 0 kalorier.

 

Yacon har en glykemisk indeks på rundt 3, sukker til sammenlikning har 68-75 i GI, agave har GI på 25.  Yacon er også et probiotikum, yaconroten øker nivået av de sunne tarmbakteriene (bifidobacterium og lactobacillus.)



NØKKELEGENSKAPER

Inneholder inulin som er en fordøyelig sukker art

Lav glykemisk indeks (rundt 3)

“Mat” til de gode tarmbakteriene

Kan brukes til all mat og drikke

Gunstig for fordøyelsen

Naturlig vektnedgang kan være et resultat av å bytte ut sukker med Yaconsirup



BRUK AV YACON

Godt alternativ til sukker: Yacon er en sirup som kan brukes i matlagningen eller brukes som søtningsmiddel, på samme måte som man bruker honning, agave, lønnesirup eller vanlig sukker. Når du skal søte te, kaffe eller annen drikke kan du bruke yacon.

 

Yacon har en veldig søt smak, så noen teskjeer holder i en kopp med te.

Yaconsirup er et lavglykemisk søtningsmiddel som er presset av roten til Yaconplanten.

Egner seg svært godt i sjokolade, men også til baking og der man ellers ville brukt vanlig sukker eller sirup.

Yacon kan brukes for å gi søt smak til en frisk smoothie. Yacon kan brukes når du lager egen sjokolade, eller brukes i desserter og kaker. Den kan også kan helles over frokostblandingen eller frokostgrøten din i stedet for hvitt sukker eller brukes generelt i matlagingen. Den søte smaken kommer best frem i kalde retter. Bytt ut hvitt sukker og prøv yacon isteden!

HVEM HAR NYTTE AV YACON

Yacon har nytteverdi for alle.

Hvis du ønsker å bytte ut hvitt sukker eller annet søtningsmiddel med et søtstoff som har stor nytteverdi for tarmen, så er yaconsirup et godt alternativ. Yacon inneholder FOS (fruktoligosakkarider) som er et prebiotikum, det vil si at det er “mat” for de gode tarmbakteriene våre. Gode tarmbakterier styrker tarmfloraen og støtter immunforsvaret vårt. Yaconroten øker nivået av de sunne tarmbakteriene (bifidobacterium og lactobacillus.)



Hvis du ikke tolererer sukker eller andre søtningsmidler med høy GI, eller du har diabetes, eller om du går på lav-karbo kosthold. Yacon er et lavglykemisk søtningsmiddel.  Yacon har en glykemisk indeks på rundt 3, sukker til sammenlikning har 68-75 i GI, agave har GI på 25.

 

Selvom yaconroten smaker søtt, så kommer søtheten fra inulin som er en fordøyelig sukkerart. Yaconrøtter inneholder færre kalorier enn andre liknende naturlige søtningsstoffer med unntak av stevia som har 0 kalorier.


HISTORIE

Yaconroten vokser i Sør-Amerika mellom Colombia og Argentina og har blitt brukt som nytteplante der siden Inkatiden. I store deler av Sør-Amerika spises Yaconroten som en frukt (ved å skrelle den og spise den naturell, oppdelt i salater, stekt, kokt eller som konsentrert sirup), og har også blitt brukt som søtningsmiddel i mange generasjoner. Yacon har også vært brukt i en årrekke i flere andre land i Sør Amerika og i USA.

 

 

Yacon er en staudeplante. Den blir kultivert og dyrket for sprø og søtsmakende røtter. Yacon smaker som en krysning mellom eple og vannmelon. Røttene har derfor fått kallenavnet "jordens eple." Innholdet i Yaconrøttene er primært vann og FOS (fruktoligosakkarider).

 

NÆRINGSINNHOLD

Næringsinnhold i yaconsirup pr. 100 gram

Kalorier

217 kcal

Karbohydrater

33g

kostfiber

38,1g

Fett

0,0g

Protein

2,2g

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, Glutenfritt
Nettovekt 250 ml
Produsert i land Peru
Best før dato 10. feb. 2026