Detaljer
Anbefales å lage smoothie og kakao for best effekt av produktene.
Du kan endre på pakken ved å endre antall på hvert av listede produker over, om du vil fjerne et produkt skriver du 0 før du klikker på "legg i handlekurven".
Kakao
Denne oppskriften er spesielt laget for å gi en kraftig kakao, med god og søt smak, men samtidig balansert fettinnhold som gjør at virkningen varer lenger. Stevia med inulin fra sikkorirot (FOS) er også fin for å balansere tarmfloraen.
Oppskrift:
1 liter vegansk melk (havre, mandel, rismelk eller lignende)
5 ss rå kakaopulver (du kan velge styrke selv)
1 ss kokosolje
1 ts ceylon kanel (balanserer blodsukkeret)
1 ts vaniljepulver
1 ts blandet stevia (for søtere smak)
Så kan du blande inn din ønsket dose mucuna pruriens og brahmi pulver i kakaoen.
Varm opp melken først i en kjele, helst ikke over 40 grader for å beholde rå tilstand. Hvis du ikke vil varme den kan du kjøre blandingen i en blender. Bland så inn de andre ingrediensene og rør forsiktig til det har løst seg opp helt. Gratulerer, du har nå laget en verdensklasse kakao!
Grunnoppskrift - Mørk sjokolade
125g eller 250g kakaosmør
250g kakaomasse eller 100g kakaopulver
4 ss smeltet kokosolje
6-8 ss yaconsirup og litt blandet stevia
2 ts ceylonkanel
1 ts vaniljepulver
En klype himalayasalt eller havsalt (valgfritt)
Fremgangsmåte:
1. Smelt kakaosmør, kokosolje eller kakaomassen i vannbad. Sørg for at det ikke blir for varmt. Bør ikke overskride 42 grader for at det skal fortsatt være rått.
2. Tilsett deretter kakaopulver og rør godt med visp.
3. Tilsett søtning og en klype salt. Du velger selv hvor søt den skal være, prøv deg frem.
4. Hell sjokoladen i silikonformer eller på et bakepapir, og sett i kjøleskap eller fryser. Sjokoladen stivner fort, og den kan fint oppbevares der til du skal bruke den.
Lys sjokolade
1,5 dl hvitt mandelsmør eller cashewsmør (lag selv? se beskrivelse under)
1,5 dl smeltet kakaosmør
4 ss kakaopulver eller ½ dl smeltet kakaomasse
1 dl yaconsirup og litt blandet stevia
1 ts vaniljepulver
1 ss lucuma (valgfritt)
En klype himalayasalt eller havsalt
Hvis du skal lage din egen mandel- eller cashewsmør, kjør hvite avskallede mandler(gjerne bløtlagte) eller cashewnøtter i blender eller kjøkkenmaskin/eller en god blender til du får en kremet konsistens.
Hvit sjokolade
250g smeltet kakaosmør
4 ss smeltet kokosolje
6 ss yaconsirup og litt blandet stevia
1,5 dl cashewsmør (lag selv? se beskrivelse over)
Litt vaniljepulver
En klype himalayasalt eller havsalt
Spennende supersjokolade
Bland først grunnoppskriften (mørk sjokolade)
125g kakaosmør (hvis du vil ha lysere sjokolade)
1 ts vaniljepulver (for en rundere smak)
Så kan du tilsette en eller flere av ingrediensene under (smak og behag):
2 ts macapulver (gir karamellsmak og libido boost)
3 ts blåbærpulver (gir ekstra antioksidanter)
2 ts camu camu (gir høyt innhold av C-vitamin)
3-6 ts kvernet kaffe eller matcha (gir ekstra energi)
2 ts pasjonsfruktpulver (gir ekstra betakaroten og sur/søt smak)
3 ts proteinpulver (risprotein & erteprotein dekker aminosyreprofil)
1 klype cayenne eller chili (gir en spicy smak)
Eterisk olje i pakken
Bergamot eterisk olje kan du smøre på huden (sammen med baseolje) i nakke og skuldre eller bruke i diffuser.
For de med angst og depresjon har vi laget en pakke som inneholder magnesium, b-vitaminer og fettsyrer for å balansere dette. Vennligst se relaterte produkter.
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan |
Produsert i land | Norge |