Detaljer
Cashewnøttene høstes fra cashewtreet, og stammer opprinnelig fra Brasil. Treet kan bli mellom 10-15 m høyt, og det er den paprika formede cashewfrukten som inneholder cashewnøtten. Av den grunn er cashewnøtt botanisk sett et frø - selv om vi til daglig kaller den en nøtt.
Cashewtreet trenger et varmt og fuktig klima, og landene med størst produksjon er i dag Vietnam, Nigeria, India, Brasil og Indonesia.
Casheweplet kan også spises, og man kan lage syltetøy eller chutney av det. Mange land bruker eplet til å lage vin eller likør.
Cashewnøtter er som de fleste nøtter er en utmerket kilde til protein og fiber, de er også rike på enumettet fett som er kjent for å bidra til å beskytte hjertet og være godt for kolesterolet. Cashewnøtter er også en god kilde til kalium, B-vitaminer og folat, og inneholder nyttige mengder av magnesium, fosfor, selen, kobber, kalsium, jern, natrium og mangan. Våre cashewnøtter er rå, og ingen varme er brukt for å fjerne skallet.
Våre cashewnøtter er sertifisert økologiske, og er ikke tilsatt noen andre stoffer. Produktet er bekreftet bruk av maskiner for å knekke åpent skallet til cashewnøttene. Slik sikrer vi at hendene til arbeiderne ikke blir ødelagt som i tradisjonell manuell produksjon.
NØKKELEGENSKAPER
- Rene sertifisert økologiske nøtter
- Ikke-GMO
- Inneholder ingen plantevernmidler eller andre giftstoffer
- Rå, vegan
- Inneholder protein, fiber og enumettede fettsyrer
- God kilde til vitamin-B og mange mineraler
DAGLIG BRUK
Cashewnøtter brukes ofte i asiatisk mat som for eksempel i wok. De brukes også ofte som snacks, er gode i salater og kan anvendes til mange retter i raw food.
De er næringsrike og smaker godt i rå kaker, der de for eksempel kan brukes istedenfor melk (vegansk “ostekake”). De kan brukes i muffins, kjeks og i hjemmelaget is og konfekt.
Cashew “krem” setter god smak” på sauser, dipper, stuinger og supper.
BRUKES FOR
Cashewnøtter er rike på kalorier, og det meste kommer fra énumettet fett. De er også protein- og kostfiberrike, samt svært rike på B-vitaminet folat,
Énumettet fett er kjent for å være godt for hjertet og kolesterolet. Denne typen fett er cashewnøtter svært rike på. Dette halvfaste fettet har en sunn helseprofil sammenlignet med det mettede, harde dyrefettet (det du finner i bacon, pølser og helfete meieriprodukter). Proteiner er kjent som byggesteinene i blant annet musklene, håret, hormonene og alle cellene våre.
Kostfibrene i cashewnøtter anses som et bidrag til at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Kostfiber er også kjent for å binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen, og det er bra for immunforsvaret.
Det vannløselige B-vitaminet folat er ansett viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er ansett viktig før og under svangerskapet fordi folat er kjent som en forbygger av fosterskader. Jern er et næringsstoff som barn og kvinner i fertil alder lett kan få litt lite av. Dette sporstoffet er ansett viktig for dannelse av de røde blodlegemene som frakter oksygen til alle cellene i kroppen. Kalium er ansett viktig for væskebalansen i kroppen samt for hjertehelse. Magnesium inngår i skjelettet vårt sammen med kalsium, og er ansett viktig for en sunn beinbygning. Magnesium er i tillegg kjent for en muskelavslappende virkning. Dette er grunnen til at mange med leggkramper har nytte av å øke inntaket av magnesium.(kilde:Bama.no)
DETALJERT NÆRINGSINNHOLD
VITAMIN C
En av de største og viktigste antioksidantene. Kjent for å redusere tretthet og utmattelse, beskytte cellene fra oksidativt stress, støtte immunsystemet og nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gi et energigivende cellestoffskifte. Også kjent for å bidra til normalt fungerende energi stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C er også kjent for å bidra til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt øke jernopptak. Vitamin C er kjent for å bidra til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.
VITAMIN B6 (pyridoksin)
Kjent for å bidra til normalt energigivende cellestoffskifte, redusere tretthet og utmattelse, opprettholde normal funksjon av nervesystemet og immunforsvaret og normal psykologisk funksjon. Vitamin B6 annses å bidra til homocystein metabolisme, dannelse av røde blodlegmer, normal proteinmetabolisme og glykogen og til regulering av hormonsystemet.
FOLAT/FOLSYRE (VITAMIN B9)
Folat (tidligere kalt folacin) er samlenavnet på naturlig forekommende vitamin B9 i mat og den syntetiske formen folsyre. Folsyre er virkestoffet i de fleste kosttilskudd. Folat er annsett viktig for flere prosesser i kroppen. Kjent for å være nødvendig for produksjon og omsetning av proteiner, celledeling og dannelse av DNA (vårt arvestoff), fosterets utvikling og vekst (minsker risikoen forryggmargsbrokk), og sammen med vitamin B12 er folat ansett viktig for modning av de røde blodlegemene.
KALIUM
Ansett viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Kjent for å regulere og opprettholde væskebalansen i kroppen. Nyrene er et viktig organ for å regulerer mengde kalium i blodet. Bidrar til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er en kjent som en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og for å støtte karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.
MAGNESIUM
Kjent for å bidra til å redusere tretthet og utmattelse, opprettholde et godt energigivende cellestoffskifte og psykologisk funksjon. Magnesium er også kjent for å bidra til normal funksjon av nervesystemet,muskulatur, og vedlikehold av normal benbygning og tenner. Magnesium har også en rolle i celledelingsprosessen.
KALSIUM
Kjent for å bidra til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt bidra til normale nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer
JERN
Kjent for å bidra til normal kognitiv funksjon, normal funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.
FOSFOR
Fosfor er det mineralet vi har nest mest av i kroppen. Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor er ansett viktig for sterkt benvev og sterke tenner. Fosfor er også kjent for å hjelpe til med å transportere de viktige fettsyrene rundt i kroppen, og med å omsette karbohydrater, proteiner og fettstoffer som inngår i kroppens biokjemiske prosesser.
KOPPER
Kjent for å bidra til normal funksjon av nervesystemet, et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet er også kjent for å bidra til normal hår pigmentering, normal jerntransport i kroppen, og til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
SELEN
Kjent for å bidra til sunt hår og negler, beskytte cellene fra oksidativt stress og bidra til normal funksjon av immunsystemet og skjoldbruskkjertelen. Problemer med skjoldbruskkjertelen sies å forårsake tynt, matt hår, og hårtap.
FORSIKTIGHETSREGLER
OBS VED NØTTEALLERGI - Allergi: kan inneholde spor av andre nøtter.
Nøtter kan lett harskne og får da en bitter smak. Det er en god idé å oppbevare nøttene i kjøleskapet mellom 0-4 °C.
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05
Opphavsland: India
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Glutenfritt, Nøtter |
Produsert i land | Nederland |