Detaljer
Kakaomasse, det beste fra to verdener!
Kakaomasse er kakaopulver og kakaosmør i ett og samme produkt. Disse to produktene lages faktisk fra kakaomassen. Kakaosmøret smelter under malings prosessen og gjør at kakaomassen blir flytende. Det er derfor kakaomassen har blitt kalt kakaolikør, men det har ingenting med alkoholprodukter å gjøre.
Kakaomasse inneholder kun finmalte kakaobønner! Kakaomasse er det samme som kakaonibs. Forskjellen er kun oppmalingen.
I Mellom-Amerika er kakao kjent som "Gudenes føde".
Kakaomasse kommer fra kakaobønner. De er laget ved at skallet fra bønnene knuses i mindre biter.
Våre kakao er rå og økologiske. Kakao har et høyt innhold av blant annet magnesium, svovel, og antioksidanter. Disse stoffene kan bidra til et sunt hjerte, virke stressreduserende og mye mer. De siste årene er kakaonibs blitt et populært helseprodukt.
Kakao et høyt eviggrønt tre, som kommer fra det tropiske Amazonas i Sør-Amerika. Med litt sesongvariasjoner, vokser kakao treet i lavereliggende tropiske skoger. Kakao vokser kun i de høye tretoppene på disse trærne. Det stilles høye krav til miljø, og temperaturen bør være 21-32 grader celsius året rundt, og ikke under under 15 c. Det bør være mer enn 10 cm nedbør i måneden, og 100 til 250 cm i løpet av et helt år. Kakaotreet kan ikke leve over 1000 meter i høyde, og det vokser best under 300 meters høyde. Kravene til disse levevilkårene gjør at kakao bare kan vokse i tropene. Derfor vokser de bare innenfor 10 breddegrader ved ekvator fordi det ikke er for mye fjell, monsunvinder og tørke der.
Våre kakao er av premium kvalitet, av kreolsk variasjon (type), og den kommer fra Peru. Den Kreolsk variasjon kalles "The Queen of Cacao", og den produserer den høyeste kvaliteten av bønner som er kjent. Kreolske kakao er en gammel variasjon, ikke-hybrid og produserer "fine og smakfulle" bønner. Det er den sjeldneste, dyreste og den er høyt ansett for sin premium kvalitet. Viden kjent for sin komplekse og rike smak og aroma. Bare en brøkdel av verdens kakaoproduksjon kommer fra kreolske trær. Fordi de er delikate og ømtålelige er det få produsenter, og de er også utsatte for visse sykdommer.
NØKKELEGENSKAPER
Rå, økologisk kakao fra viltvoksende trær
Uten kunstige tilsetningsstoffer
Ikke-GMO
Inneholder høye nivåer av antioksidanter
Brukt i århundrer for å heve stemmningsleiet (heve humøret)
Kan være til nytte ved å senke “det dårlige” kolesterolet
Kan være nyttig for å øke “gode” kolesterolnivåer
Kan redusere høyt blodtrykk
Inneholder høye nivåer av magnesium
Kan være effektiv for å bidra til å redusere stress
Inneholder et bredt utvalg av essensielle vitaminer og mineraler
Tradisjonelt brukt som en naturlig afrodisiakum
Kan være gunstig for å fremme sunn hud
Studier har vist at det inneholder antiinflammatoriske egenskaper
Inneholder antioksidanter som har vist seg å være effektive til å bekjempe og frie radikaler
Kan være gunstig for å forbedre fordøyelsen
NÆRINGSINNHOLD
Per 100 g kakaomasse:
Energi: 2423 KJ / 588 Kcal
Protein: 14g
Karbohydrater: 4.7g (sukkerarter <0.1g)
Fett: 51.6g (mettet 32.3g)
Fiber: 24.5g
Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao.
Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.
Aminosyren tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn.
Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.
Rå kakao inneholder i tillegg til dette mange andre stoffer også, som protein, fett, fiber, kalsium, vitamin C og E, anandamid og mye mer.
BRUKES TIL
Økologiske kakaobønner, kilden til de beste sjokoladene i verden, er fulle av antioksidanter og andre godsaker.
Kakaomassen er en anelse bitre. Vi anbefaler søtmonser å blande kakaobitene med banan, bær e.l. for å riktig kunne nyte den delikate, rike smaken av ren, mørk sjokolade.
For eksempel kan du enkelt bruke kakaonibs i smoothies, spise dem som de er; spise dem kaldt med et søtningsmiddel som f.eks honning, spis den med iskrem og selvfølgelig til å lage rå, økologisk og deilig sjokolade.
Hva kan jeg bruke rå kakaomasse til?
Spis den rå, tygg og opplev smaken....
Ta en håndfull i munnen sammen med agave nektar eller annen nektar.
Bland i din frukt, nøtt eller kokosnøtt smoothie
Bruk dem kreativt i bakst, rå brownies eller sjokoladekake etc.
Bland i eller strø på hjemmelaget iskrem
Resten er opp til din fantasi og smak...
ANBEFALES FOR
Alle kan nyte godt av næringsstoffene i kakaonibs.
Det er helt rent og naturlig, og av premium kavalitet. Det er uten gluten. Egner seg for vegetarianere, veganere og alle som vil ha et naturlig tilskudd til kosten.
Våre kakaonibs er av ypperste kvalitet og proppfullt av næringsstoffer av alle slag. Det inneholder massevis av vitaminer, mineraler, antioksidanter, plantestoffer og er utrolig næringstett mat. det egner seg ikke bare til å sette god smak på maten, men også til å tette næringshull og egner seg utmerket som et helt naturlig kosttilskudd som du kan kose deg med daglig.
HISTORISK BRUK
Det antas at kakaotreet har vært dyrket av mayaindianerne i Mellomamerika siden 600-tallet. De benyttet bønnen som valuta. Det er ikke kjent hvordan de så oppdaget den kompliserte prosessen som er nødvendig for at kakaofrukten skal foredles til sjokolade. Det antas at kakaobønnenes frukter ble brukt allerede for 2 500 år siden, men at det da hovedsakelig var fruktkjøttet rundt bønnene som ble benyttet. Det ble blant annet brukt til å fremstille drikken xocolatl, som bestod av kakaobønner som ble ristet og most til en feit kakaomasse og deretter smaksatt med vanilje, honning, sukker og chili, og innimellom maismel for å gjøre drikken drøyere. Denne kakaomassen ble presset sammen til små boller som så ble tørket, og deretter raspet og vispet i kaldt vann den første tiden, for siden å vispes ut i varmt vann. Denne metoden er fortsatt i bruk flere steder i Amerika. Siden kakaobønnene var verdifulle, ble de ofte brukt til seremonier i Mesoamerika, som enkelte ganger involverte menneskeofring, gitt som gaver eller byttet med handelsmenn i andre ting. Kakao ble der nesten alltid benyttet i flytende form. Sjokolade i fast form slik vi gjerne er vant med å se den ble utviklet av europeere i moderne tid.
Senere ble frukten spredt videre fra olmekerne, via mayafolket og aztekerne. Kakaobønnen kom til Europa i 1502 med Christofer Columbus som samme år hadde vært den første europeer som så en kakaobønne på øya Guanaja (Isla de Pinos). Disse tok han med tilbake til Spania. De ble imidlertid ikke satt pris på av landets hoff. I 1519 introduserte Hernán Cortés drikken fra det mexicanske hoffet i Montezuma der han selv hadde smakt drikken.
Under Karl Vs styre ble det etablert et spansk monopol på kakaoimport. Dette monopolet ble opprettholdt i 80 år. Spanjolene begynte å drikke drikken som Cortés hadde tatt med til Spanien, men nå oppvarmet som varm sjokolade. På 1600-tallet økte populariteten for kakao i Europa. Ikke minst var det jesuittene, som hadde mange misjonærer i Den nye verden, som gjorde drikken kjent. Kakaoen som drikk erobret på denne måten Europa, via kongehusene og adelen. Den ble i 1615 spredt til Frankrike ved giftemålet mellom Anna av Østerrike og Ludvig XIII av Frankrike.
På katolsk kirkelig hold oppstod problemstillingen om drikking av sjokolade kunne anses som et brudd på fasten, og saken ble ansett som avklart med den italienske kardinal Francesco Maria Brancaccios granskning; i en bok han utgav i 1652 redegjorde han for at sjokolade var sunt og dessuten ikke omfattet av de gamle fasteforskrifter.
Sjokolade som næringsmiddel ble stadig mer populært blant de mer velstående, men var fortsatt ukjent for de fattigere innbyggerne. Videre ble kakaoen og sjokoladen spredt til Nederlandene (Amsterdam ble en stor kakaohavn) og derfra videre til Tyskland og nordover til Skandinavia, samt sørover til Italia. Til Storbritannia kom kakaoen på midten av 1600-tallet, der sjokoladehus i London begynte å konkurrere med de etablerte kaffehusene. I sjokoladehusene drakk man sjokoladedrikker som ble ansett å ha såvel afrodisiakiske som helsefremmende og styrkende effekter.
FORSIKTIGHETSREGLER
Produktet er av rå kvalitet, og har ikke blitt varmet opp over 40 grader celsius.
Egner seg best til kalde retter, fordi kvaliteten vil forringes ved oppvarming over 41 grader Celsius.
Oppbevares helst kjølig og mørkt.
Tips til bruksområder:
Strø og sjokolade biter: Rasp kakaomassen og dryss på smoothies, i te og på cappuccinoen, på is, kaker, kjeks osv.
En god idé kan være å mikse kakaomassen med noe søtt for å motvirke bitterheten i rå sjokolade.
Lag rå sjokolade: Kakaomassen kan også brukes til å lage rå sjokolade.
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, Sukkerfri, Glutenfritt, Kakao, Baking |
Produsert i land | Peru |