Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Mandler - Rå Økologisk - 250 g



1

kr 128,80

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 103,50 hver og spar 20%

Details:

Våre mandler er ferske, økologiske og rå. De er ikke behandlet på noen måte. Økologiske mandler er dyrket på helt naturlig vis, uten bruk av kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. De skiller seg også fra konvensjonelle mandler ved at skallet er en del tykkere, noe som gjør at mandelen er flatere og noe mindre.
Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Mandler inneholder spesielt mye E-vitamin som er kjent for å styrke immunforsvaret og magnesium som sies å være gunstig for hjerte og blodtrykk. Mandler er spesielt rike på jern, sink, kalium, kalsium og magnesium og inneholder mye kostfiber.




Ingredienser:

Rå, økologiske mandler

Detaljer

Våre mandler er ferske, økologiske og rå. De er ikke behandlet på noen måte. Økologiske mandler er dyrket på helt naturlig vis, uten bruk av kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. De skiller seg også fra konvensjonelle mandler ved at skallet er en del tykkere, noe som gjør at mandelen er flatere og noe mindre.

 

Mandel er en steinfrukt av mandeltreet Prunus dulcis som er et løvtre. Arten finnes naturlig i Iran, fra nordvestlige Saudi-Arabia nord gjennom vestre Jordan, Israel, Palestina, Libanon, vestre Syria til sørlige Tyrkia. Arten vokser også mange steder på Kanariøyene.


Mandelfrukten har en hårete ytterhinne og et hardt og uspiselig skall. Det er frøet inni skallet som er spiselig, og det kalles vanligvis «mandel». Mandelen blir ofte kalt en nøtt, men botanisk sett er den en steinfruktkjerne. På latin kalles frøene Semen Amygdali.


Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Mandler inneholder spesielt mye E-vitamin som er kjent for å styrke immunforsvaret og magnesium som er ansett som gunstig for hjerte og blodtrykk. Mandler er spesielt rike på jern, sink, kalium, kalsium og magnesium og inneholder mye kostfiber.

 

NØKKELEGENSKAPER

  • Økologisk og rå mandler
  • Dyrket uten kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler
  • Proppfulle av næring og kostfiber
  • Ofte brukt for å regulere blodsukkeret
  • Brukes for å gi en god metthetsfølelse ved naturlig vektreduksjon
  • Mandler er fulle av antioksidanter

 

 

Mandler er en fantastisk kilde til antioksidanter. Antioksidanter er kjent for  å beskytte mot oksidativt stress som kan skade molekyler i cellen.


Antioksidantene er for det meste konsentrert i det brune laget på skallet. Pga. dette så vil ikke mandlene som har fått fjernet skallet være det beste valget i forhold til helseperspektivet.


Mandler har høyt innhold av vitamin E, som er kjent for å beskytte mot skade på cellemembraner
Vitamin E er navnet på en gruppe fettløselige antioksidanter. Disse antioksidantene har en tendens til å hopes opp i cellemembraner i kroppen, og forskning tilsier at de beskytter cellene fra oksidativ skade.


Mandler er blant verdens beste kilder til E vitamin, hvor 28 gram gir 37% av det daglige anbefalte inntaket. 

 

Mandler brukes ofte til å hjelpe med å kontrollere blodsukkeret
Nøtter har lavt innhold av karbohydrater, men er rike på fett, proteiner og fiber. En annen ting som gjør mandler så bra er de inneholder større mengder magnesium. Magnesium er et mineral som sies å være involvert i flere enn 300 prosesser i kroppen, hvor blodsukkerkontroll er én av de. Per dags dato så er det anbefalte inntaket av magnesium 310-420 mg. 2 håndfuller mandler gir nesten halvparten av det – ca 150 mg.

Magnesium er også kjent som fordelaktig for blodtrykket.

Når vi spiser mandler kan sultfølelsen reduseres, dermed kan du senke ditt totale kaloriinntak
Mandler har lite karbohydrater og har høyt innhold av fett, proteiner og fiber. Både proteiner og fiber er kjent for å øke metthetsfølelsen og hjelper folk å spise mindre kalorier. I en 4 uker lang studie så fikk 137 deltagere en daglig dose mandler på 43 gram, noe som reduserte sult og trangen til å spise. Flere andre studier støtter den sultbekjempende effekten til nøtter

 

ANBEFALES FOR

Mandelmelk kan også brukes som en erstatning for kumelk, fordi det ikke inneholder kolesterol, laktose eller kasein (melkeprotein) og er dermed fin for allergikere, de som er intolerante for kumelk og andre meieriprodukter


Egner seg godt for veganere, vegetarianere og de som av forskjellige årsaker velger å ikke innta kumelk eller andre meieriprodukter.

 

Ved bløtlegging blir enzymer og næringsstoffer mer tilgjengelig for kroppen vår. I tillegg slipper mye av antibeitestoffene som kan gi magevondt, luftsmerter og fordøyelsesproblemer. Etter bløtlegging kan mandlene spises som de er, eller tørkes i dehydrator eller varmluftsovn på maks 40 grader. Anbefalt bløtlegging for mandler er 2 - 4 timer, men de kan med fordel ligge i vann over natten.

 

BRUKES TIL

Svært anvendelige som snacks, i frokostblandinger, bakst, desserter, posteier, til mandelmelk, dressing, osv.

 

 

 

NÆRINGSINNHOLD

Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

 

Næringsinnhold
Mandel
Mengde per 100 g


Energi (kcal) 575
Fett 49 g
    Mettet fett 3,7 g
    Flerumettede fettsyrer 12 g
    Enumettede fettsyrer 31 g
    Transfett 0 g
Kolesterol 0 mg
Karbohydrater 22 g
Fiber 12 g
Sukker 3,9 g
Protein 21 g

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

Vitamin A 1 IU 

Vitamin B1 0,21 mg 

Vitamin B6 0,1 mg

Vitamin E 26,2 mg

Kalsium 264 mg

Jern 3,7 mg

Forfor 484 mg 

Sink 3,1 mg 
Magnesium 268 mg

Kalium 705 mg

Natrium 1 mg

Kobber 1 mg 

 

 

VITAMIN A

Vitamin A er et fettløselig vitamin, derfor skal vi være forsiktig med å innta for mye av dette vitaminet. I motsetning til vannløselige vitaminer skilles ikke overskudd av fettløselige vitaminer ut gjennom urinen, men lagres i kroppens fettvev. Det er derfor viktig å ikke ha et for høyt daglig inntak av vitamin A.

Vitamin A kalles ofte for øyets vitamin fordi det er ansett som nødvendig for blant annet å opprettholde et normalt syn. Vitamin A er en betegnelse på fettløselighet forbindelser som har samme biologiske effekt som retinol. Andre ting vitamin A er ansett nødvendig for er forplantningsevne, immunforsvar, regulering av arveanlegg, slimhinner og hud, og vekst. Det er kjent for å bidra til normal jernmetabolisme.

 

TIAMIN (vitamin B1)

Kjent for å bidra til normalt energigivende cellestoffskifte, normal funksjon av nervesystemet og psykologisk funksjon, samt normal funksjon av hjertet.

VITAMIN B6 (pyridoksin)

Kjent for å bidra til normalt energigivende cellestoffskifte, redusere tretthet og utmattelse, normal funksjon av nervesystemet og immunforsvaret og normal psykologisk funksjon, også til homocystein metabolisme, dannelse av røde blodlegmer, normal proteinmetabolisme og glykogen og til regulering av hormonsystemet.

 

VITAMIN E

Kjent for å bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Vitamin E er en kraftig antioksidant og sies å eskytte fettstoffene i cellemembranen mot oksidasjon, og hindre skade på cellemembraner; cellemembranen holdes myk slik at nærings- og avfallstransport styrkes. 

SINK

Kjent for å bidra til den normale funksjon av immunsystemet og beskytte cellene våre mot oksidativt stress, til normal kognitiv funksjon, den normale funksjon av immunsystemet, opprettholdelse av normalt syn, benbygning, hår, hud og negler. Sink er også ansett å bidra til prosessen med celledeling, DNA-syntese og beskyttelse mot oksidativt stress, til normal metabolisme av fettsyrer og makronæringsstoffer (fett, proteiner og karbohydrater) og opprettholdelsen av normale testosteronnivået i blodet.

Kjent for å bidra til å dempe inflammasjon i kroppen.




MAGNESIUM

Kjent for å bidra til å redusere tretthet og utmattelse, styrke et godt energigivende cellestoffskifte og psykologisk funksjon – også til normal funksjon av nervesystemet, muskulatur og vedlikehold av normal benbygning og tenner. Magnesium har også en rolle i celledelingsprosessen.

 

KALSIUM

Kjent for å bidra til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt bidra til normale nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer.

 

 

KOPPER

Kjent for å bidra til normal funksjon av nervesystemet, et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet er også kjent for å bidra til normal hårpigmentering, normal jerntransport i kroppen, og til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

 

JERN

Kjent for å bidra til normal kognitiv funksjon, normal funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern sies også å spille en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.

 

FOSFOR

Fosfor er det mineralet vi har nest mest av i kroppen. Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor er ansett som viktig for sterkt benvev og sterke tenner. Fosfor er kjent for å hjelpe til med å transportere de viktige fettsyrene rundt i kroppen, og med å omsette karbohydrater, proteiner og fettstoffer som inngår i kroppens biokjemiske prosesser.

 

KALIUM

Ansett viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Kjent for å regulere og  opprettholde væskebalansen i kroppen, til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er ansett som en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og støtter karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.

 

NATRIUM

Natrium er kjent for å bidra til kroppens elektrolyttbalanse, og for å opprettholde riktig sammensetning av kroppsvæsker – som vil si at det bidrar til at kroppen har riktig væske-, syre- og basebalanse. ... Omtrent 10 prosent av kroppens natrium finnes i cellene som inngår i nerve- og muskelcellenes funksjon.

 

  

 

FORSIKTIGHETSREGLER

OBS ved nøtteallergi 

Oppbevares tørt (Oppbevar gjerne den åpnede posen i kjøleskapet, så holder mandlene seg lenger uten å harskne.)

 

 


Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Rå, økologiske mandler
Nettovekt 250 g
Energi 2623 KJ / 634 Kcal
Protein 22.6 g
Fett (hvorav mettet) 58 g (4.46 g)
Karbohydrater (hvorav sukkerart) 5.4 g (4.16 g)
Fiber 9.57 g
Sodium 732 mg
Best før dato 1. jun. 2021