Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Mandler - Rå Økologisk - 250 gkr 128,80

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 103,50 hver og spar 20%

Details:

Våre mandler er ferske, økologiske og rå. De er ikke behandlet på noen måte. Økologiske mandler er dyrket på helt naturlig vis, uten bruk av kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. De skiller seg også fra konvensjonelle mandler ved at skallet er en del tykkere, noe som gjør at mandelen er flatere og noe mindre.
Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Mandler inneholder spesielt mye E-vitamin som styrker immunforsvaret og magnesium som er gunstig for hjerte og blodtrykk. Mandler er spesielt rike på jern, sink, kalium, kalsium og magnesium og inneholder mye kostfiber.
Ingredienser:

Rå, økologiske mandler

Detaljer

Våre mandler er ferske, økologiske og rå. De er ikke behandlet på noen måte. Økologiske mandler er dyrket på helt naturlig vis, uten bruk av kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. De skiller seg også fra konvensjonelle mandler ved at skallet er en del tykkere, noe som gjør at mandelen er flatere og noe mindre.

 

Mandel er en steinfrukt av mandeltreet Prunus dulcis som er et løvtre. Arten finnes naturlig i Iran, fra nordvestlige Saudi-Arabia nord gjennom vestre Jordan, Israel, Palestina, Libanon, vestre Syria til sørlige Tyrkia. Arten vokser også mange steder på Kanariøyene.


Mandelfrukten har en hårete ytterhinne og et hardt og uspiselig skall. Det er frøet inni skallet som er spiselig, og det kalles vanligvis «mandel». Mandelen blir ofte kalt en nøtt, men botanisk sett er den en steinfruktkjerne. På latin kalles frøene Semen Amygdali.


Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Mandler inneholder spesielt mye E-vitamin som styrker immunforsvaret og magnesium som er gunstig for hjerte og blodtrykk. Mandler er spesielt rike på jern, sink, kalium, kalsium og magnesium og inneholder mye kostfiber.

 

NØKKELEGENSKAPER

  • Økologisk og rå mandler
  • Dyrket uten kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler
  • Proppfulle av næring og kostfiber
  • Kan regulere blodsukkeret
  • Gir en god metthetsfølelse ved naturlig vektreduksjon
  • Mandler er fulle av antioksidanter

 

 

Mandler er en fantastisk kilde til antioksidanter. Antioksidanter hjelper å beskytte mot oksidativt stress som kan skade molekyler i cellen og bidra til aldring og sykdom.


Antioksidantene er for det meste konsentrert i det brune laget på skallet. Pga. dette så vil ikke mandlene som har fått fjernet skallet være det beste valget i forhold til helseperspektivet.


Mandler har høyt innhold av vitamin E, som beskytter mot skade på cellemembraner
Vitamin E er navnet på en gruppe fettløselige antioksidanter. Disse antioksidantene har en tendens til å hopes opp i cellemembraner i kroppen, og beskytter cellene fra oksidativ skade.


Mandler er blant verdens beste kilder til E vitamin, hvor 28 gram gir 37% av det daglige anbefalte inntaket. Flere studier har linket høyt inntak av E vitamin til lavere forekomst av hjertesykdom, kreft og Alzheimers

 

Mandler kan hjelpe deg å kontrollere blodsukkeret
Nøtter har lavt innhold av karbohydrater, men er rike på fett, proteiner og fiber. Dette gjør dem til en perfekt matvare for diabetikere. En annen ting som gjør mandler så bra er de inneholder større mengder magnesium. Magnesium er et mineral som er involvert i flere enn 300 prosesser i kroppen, hvor blodsukkerkontroll er én av de. Per dags dato så er det anbefalte inntaket av magnesium 310-420 mg. 2 håndfuller mandler gir nesten halvparten av det – ca 150 mg.


Det viser seg at ca 25-38% av type 2-diabetikere har magnesiummangel. Hvis man korrigerer denne mangelen, senker blodsukkernivåene seg signifikant og dermed forbedres funksjonen til insulin. Noe som også er interessant er at mennesker med diabetes opplever en stor reduksjon i insulinresistens når de supplementerer med magnesium. Dette indikerer at matvarer som er rike på magnesium (som mandler) kan være fordelaktig for å motvirke metabolsk syndrom og type 2 diabetes.


Magnesium er også fordelaktig for blodtrykket
Magnesiumet i mandler kan også hjelpe med å senke blodtrykket. Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en av hoveddrivkraftene for hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Magnesiummangel har en sterk forbindelse til blodtrykksproblemer, uavhengig av om du er overvektig eller ikke. Studier har vist at å rette opp magnesuim mangel kan føre til stor reduksjon i blodtrykk. Gitt at hovedandelen av voksne mennesker i dag ikke møter kostholdsanbefalingene, så kan tilførsel av mandler i kostholdet utgjøre en stor forskjell.


Mandler kan hindre skadelig oksidering av LDL kolesterol
Mandler gjør mer enn å kun senke LDL nivået i blodet. Det beskytter også LDL fra oksidering, som er et viktig steg i hjertesykdomsforløpet. Skallet på mandler er rik på polyfenoler som har blitt vist å motvirke oksidering av kolesterol i reagensrør og dyrestudier. Denne effekten kan være større når de kombineres med andre antioksidanter, som f.eks E vitamin. I en studie på mennesker så så man en reduksjon i oksidering av LDL med 14% når testsubjektene brukte mandler som snacks i en mnd. Dette burde i teorien redusere risikoen for hjertesykdom over tid.


Når vi spiser mandler kan sultfølelsen reduseres, dermed vil du senke ditt totale kaloriinntak
Mandler har lite karbohydrater og har høyt innhold av fett, proteiner og fiber. Både proteiner og fiber er kjent for å øke metthetsfølelsen og hjelper folk å spise mindre kalorier. I en 4 uker lang studie så fikk 137 deltagere en daglig dose mandler på 43 gram, noe som reduserte sult og trangen til å spise. Flere andre studier støtter den sultbekjempende effekten til nøtter

 

ANBEFALES FOR

Mandelmelk kan også brukes som en erstatning for kumelk, fordi det ikke inneholder kolesterol, laktose eller kasein (melkeprotein) og er dermed fin for allergikere, de som er intolerante for kumelk og andre meieriprodukter


Egner seg godt for veganere, vegetarianere og de som av forskjellige årsaker velger å ikke innta kumelk eller andre meieriprodukter.

 

Ved bløtlegging blir enzymer og næringsstoffer mer tilgjengelig for kroppen vår. I tillegg slipper mye av antibeitestoffene som kan gi magevondt, luftsmerter og fordøyelsesproblemer. Etter bløtlegging kan mandlene spises som de er, eller tørkes i dehydrator eller varmluftsovn på maks 40 grader. Anbefalt bløtlegging for mandler er 2 - 4 timer, men de kan med fordel ligge i vann over natten.

 

BRUKES TIL

Svært anvendelige som snacks, i frokostblandinger, bakst, desserter, posteier, til mandelmelk, dressing, osv.

 

 

 

NÆRINGSINNHOLD

Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

 

Næringsinnhold
Mandel
Mengde per 100 g


Energi (kcal) 575
Fett 49 g
    Mettet fett 3,7 g
    Flerumettede fettsyrer 12 g
    Enumettede fettsyrer 31 g
    Transfett 0 g
Kolesterol 0 mg
Karbohydrater 22 g
Fiber 12 g
Sukker 3,9 g
Protein 21 g

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

Vitamin A 1 IU 

Vitamin B1 0,21 mg 

Vitamin B6 0,1 mg

Vitamin E 26,2 mg

Kalsium 264 mg

Jern 3,7 mg

Forfor 484 mg 

Sink 3,1 mg 
Magnesium 268 mg

Kalium 705 mg

Natrium 1 mg

Kobber 1 mg 

 

 

VITAMIN A

Vitamin A er et fettløselig vitamin, derfor skal vi være forsiktig med å innta for mye av dette vitaminet. I motsetning til vannløselige vitaminer skilles ikke overskudd av fettløselige vitaminer ut gjennom urinen, men lagres i kroppens fettvev. Det er derfor viktig å ikke ha et for høyt daglig inntak av vitamin A.

Vitamin A kalles ofte for øyets vitamin fordi det er nødvendig for blant annet å opprettholde et normalt syn. Vitamin A er en betegnelse på fettløselighet forbindelser som har samme biologiske effekt som retinol. Andre ting vitamin A er nødvendig for er forplantningsevne, immunforsvar, regulering av arveanlegg, slimhinner og hud, og vekst. Det bidrar til normal jernmetabolisme.

 

TIAMIN (vitamin B1)

Bidrar til normalt energigivende cellestoffskifte, normal funksjon av nervesystemet og psykologisk funksjon. Denne viktige B-vitaminen bidrar også til normal funksjon av hjertet.

 

VITAMIN B6 (pyridoksin)

Bidrar til normalt energigivende cellestoffskifte, reduserer tretthet og utmattelse, normal funksjon av nervesystemet og immunforsvaret og normal psykologisk funksjon. Vitamin B6 bidrar også til homocystein metabolisme, dannelse av røde blodlegmer, normal proteinmetabolisme og glykogen og bidrar til regulering av hormonsystemet.

 

VITAMIN E

Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Vitamin E er en kraftig antioksidant og beskytter fettstoffene i cellemembranen mot oksidasjon, og hindrer skade på cellemembraner. Cellemembranen holdes myk slik at nærings- og avfallstransport styrkes. Reaktive oksygenforbindelser og frie radikaler er molekyler som dannes konstant i cellene i kroppen.

 

SINK

Bidrar til den normale funksjon av immunsystemet og beskytter cellene våre mot oksidativt stress. Bidrar til normal kognitiv funksjon, den normale funksjon av immunsystemet, opprettholdelse av normalt syn, benbygning, hår, hud og negler. Sink bidrar også til prosessen med celledeling, DNA-syntese og beskyttelse mot oksidativt stress. Sink bidrar til normal metabolisme av fettsyrer og makronæringsstoffer (fett, proteiner og karbohydrater) og opprettholdelsen av normale testosteronnivået i blodet.

Bidrar til å dempe inflammasjon i kroppen.
MAGNESIUM

Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse,et godt energigivende cellestoffskifte og psykologisk funksjon. Magnesium bidrar også til normal funksjon av nervesystemet,muskulatur, og vedlikehold av normal benbygning og tenner. Magnesium har også en rolle i celledelingsprosessen.

 

KALSIUM

Bidrar til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt bidra til normale nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer.

 

 

KOPPER

Bidrar til normal funksjon av nervesystemet,et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet bidrar også til normal hår pigmentering, normal jerntransport i kroppen, og bidrar til å beskytte av cellene mot oksidativt stress.

 

JERN

Bidrar til normal kognitiv funksjon, normale funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.

 

FOSFOR

Fosfor er det mineralet vi har nest mest av i kroppen. Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor er viktig for sterkt benvev og sterke tenner. Fosfor hjelper til med å transportere de viktige fettsyrene rundt i kroppen, og hjelper til med å omsette karbohydrater, proteiner og fettstoffer som inngår i kroppens biokjemiske prosesser.

 

KALIUM

Viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Regulerer og  opprettholder væskebalansen i kroppen. Nyrene er et viktig organ for å regulerer mengde kalium i blodet. Bidrar til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og støtter karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.

 

NATRIUM

Natrium er viktig for kroppens elektrolyttbalanse, og for å opprettholde riktig sammensetning av kroppsvæsker – som vil si at det bidrar til at kroppen har riktig væske-, syre- og basebalanse. ... Omtrent 10 prosent av kroppens natrium finnes i cellene som inngår i nerve- og muskelcellenes funksjon.

 

  

 

FORSIKTIGHETSREGLER

OBS ved nøtteallergi 

Oppbevares tørt (Oppbevar gjerne den åpnede posen i kjøleskapet, så holder mandlene seg lenger uten å harskne.)

 

 


Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser Rå, økologiske mandler
Nettovekt 250 g
Best før dato 1. jun. 2021