Detaljer
Vårt risprotein pulver har mange fordeler, også for de som trener mye og er ute etter et næringsrikt og allergivennlig alternativ. For alle dietter og livsstiler. Det er en praktisk og god proteinkilde for veganere, vegetarianere og andre som følger spesielle dietter . Fordi det er allergi-vennlig, kan det også være et utmerket valg for personer som, av forskjellige grunner ikke tåler belgfrukter, korn eller melkeprodukter. I likhet med andre proteinkilder, kan risprotein bistå i vekttap eller vektstyring. Fordelen er et meget lavt fettinnhold og lavt kaloriinnhold. Foreløpige undersøkelser har forbundet risprotein både med vektnedgang og lavere kolesterol. Nyere forskning har også indikert at ris protein kan hjelpe med å øke muskelmassen etter trening. Som alltid, kontakt lege eller kostholdsekspert før du legger proteintilskudd til kosten din.
Risprotein har en utmerket aminosyreprofil
Aminosyrer er kjent som byggesteinene i musklene, kroppsvevet, immunsystemet og hormonene i kroppen (blant annet). Risprotein inneholder alle de essensielle aminosyrene, dvs. aminosyrene som ikke kan syntetiseres (lages) i kroppen, og således må tilføres med maten. Risprotein har et spesielt høyt innhold av cystin og metionin. Til tross for forskjeller i aminosyre-profilen i forhold til andre proteinkilder, har risprotein vist seg å være vel så godt som myse når det gjelder å bygge muskler, styrke kroppen og ved restitusjon etter trening.
Allergivennlig
Noen mennesker tåler rett og slett ikke egg, melk og/eller soyabasert protein på grunn av allergi. Risprotein pulver er egnet for nesten alle mennesker (men noen kan også reagere på ris). Det er naturlig fritt for gluten og rug, bygg eller hvete-baserte ingredienser, som noen produsenter legger til pulver eller produkter. Vårt ris protein er også fri for kunstige farger, søtningsmidler eller fyllstoffer.
Vegetarisk og Vegansk
Vårt risprotein pulver er en utmerket supplerende kilde til protein for vegetarianere og / eller veganere, som ikke kan bruke animalske proteiner. På grunn av store fremskritt innen protein-utvinningsmetoder, kan risprotein nå, med hell skilles fra korn eller stivelse. Siden protein er et viktig makro-næringsstoff som ofte mangler i kosten til vegetarianere, kan proteinpulver bidra til å fylle det ernæringsmessige gapet.
Muskelrestitusjon og Styrke
Musklene våre er laget hovedsakelig fra protein. Intens fysisk trening eller rett og slett hverdagslige aktiviteter kan bryte ned musklene. Kroppen bruker proteintilskudd, som gir aminosyrer, til å gjenoppbygge musklene. Proteiner fra ris fordøydes saktere enn myse eller eggeproteiner, og inneholder alle de essensielle aminosyrene som trengs for å gjenoppbygge vev. Risprotein ble nylig funnet å hjelpe muskelrestitusjon like god som myseprotein. I den samme studien viste det seg at risprotein gir betydelige gevinster i muskelkraft og styrke hos idrettsutøvere og vektløftere. En oppfølgende undersøkelse viste at aminosyrene i risprotein taes opp og omdannes i kroppen bedre enn myseprotein, og leucin (en viktig aminosyre som utløser vev gjenoppbygging), absorberer raskere fra ris protein (til tross for lavere nivåer av leucin). Disse resultatene kan bety at muskler bygges raskere og har en bedre effekt med risprotein.
Vi trenger protein hver dag fordi våre muskler og vev er bygget fra/av det. Mange tar det daglig for å økeimmunforsvaret, lette helbredelse av sår, og fremme sunn hud. Du kan ta risprotein pulver hver dag som kosttilskudd, selv om du ikke er en bodybuilder. Det er også kjent for å stabilisere blodsukkernivået.
Risprotein kan brukes av hele familien, også barna og de aller eldste kan ha god nytte av dette lettfordøyelige pulveret.
Risprotein er et av de anbefalte kosttilskuddene i bøkene ”Kjernesunn familie” og ”Kjernesunn mat”.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi 1661 kJ / 392 kcal
Karbohydrater 4,8 g
Protein 90,0 g
Kostfiber 4,7 g
Salt 0,01 g
Dosering: Ta 1 måleskje en eller flere ganger daglig, etter behov. Rør pulveret ut i vann, rismelk, mandelmelk, eller ha det i en smoothie.
Du kan ha det i kaker, desserter eller iskrem. Bare fantasien setter grenser.
HER ER NOEN OPPSKRIFTER MED RISPROTEINPULVER
Mørk sjokolade proteinbrownies
2 skjeer (scoops) med risproteinpulver
1/4 kopp kakao pulver
1/4 kopp kokosmel
1/2 ss bakepulver
1 banan
1/2 kopp mandel, kokos eller rismelk
2 egg
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør en brødform eller liten kakeform.
I en stor bolle, ha i proteinpulver, kakao, kokosmel og bakepulver.
I en mindre bolle, mos bananen og deretter har du i egg og melk.
Hell de våte ingrediensene over i den store bollen og bland til du har en tykk, litt seig røre.
Hell røren i brødformen og jevn den ut.
Stek i 30 minutter, eller inntil en tannpirker innsatt i midten kommer ut ren.
Vanilje protein kaffelatte
1 skje (scoop) risproteinpulver
1 kopp usøtet mandel, ris eller kokosmelk
½ ts espresso ELLER pulverkaffe
½ ts vanilje ekstrakt
1 kopp isbiter (du kan bruke en frossen banan istedenfor)
Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til alt er oppløst.
Hell i et stort glass eller krus og topp med pisket kokoskrem…….. og nyt!
Den kan selvfølgelig også nytes varm. Bare dropp isen og bland risprotein og med 2 ss varmt vann. Rør til det er helt oppløst. Tilsett varm mandelmelk, pulverkaffe, vaniljeskstrakt…..og nyt!!
Kan søtes med stevia, eller annen søtning om ønskelig, og
tilsetter du 2 ts med råkokaopulver så får du en nydelig kaffe mokka.
Tilsetter du 1 ss kokosolje eller MTC olje i den VARME kaffen, får du også i deg sunt fett.
Risproteinpannekaker med sitron og vanilje
¼ kopp kokosmel
2 ss risprotein pulver
1 ts bakepulver
½ most banan
½ kopp flytende eggehviter
½-3/4 kopp usøtet mandelmelk
¼ ts vaniljeekstrakt
¼ til ½ ts sitronsaft (smak deg frem)
I en stor bolle, bland sammen de tørre ingrediensene. Sette til side.
I en egen liten bolle, tilsett den moste bananen med eggehvitene. Ha i en ½ kopp usøtet mandelmelk og bland godt.
Hell de våte ingrediensene over i den tørre blandingen og bland det godt sammen. Hvis røren er for tykk, tilsett en ekstra ¼ kopp usøtet mandelmelk. Visp inn vanilje og sitron ekstraktene, og la røren “sette” seg i ca 10 min.
Forvarm en stekepanne på svak varme. Når den er varm, ha i en ¼ kopp røre pr pannekake. Dekk til og stek i 2-3 minutter, til kantene begynner å boble. Vend og stek i et ekstra minutt. Stek opp resten av pannekakene.
Serveres med frukt, kokoskrem, nøttesmør, yogurt, eller hva du måtte ønske.
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, Sukkerfri, Allergifritt, Glutenfritt, Pulver, Baking, Kosttilskudd |
Nettovekt | 0.25 |
Produsert i land | Kina |