Detaljer
Amla (Phyllanthus emblica) , eller Amalaki - Indian Gooseberry, er en type stikkelsbær som vokser i Himalaya. Amla er et løvtre som tilhører Vortemelkfamilien. Det er kjent for frukten med samme navn. Treet blir fra 8 til 18 meter høyt. Treet har en kroket stamme med spredende grener. Bærene er kjent for å ha en merkelig balanse mellom søte, sure og bitre og en snodig "stikkende" smak.
Kan være en av de viktigste Ayurvediske urtene.
Amla inneholder 20 ganger mer C-vitamin enn appelsin og kan være en av naturens kraftigste antioksidanter!
Ifølge en studie publisert i International Journal of Pharmaceuticals, kan amla ha sterke antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper.
Amla er et naturlig C-vitamin. C-vitamin kan bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til immunsystemets normale funksjon. C-vitamin kan også bidra til å motvirke tretthet og utmattelse.
Disse bærene har et høyt innhold av antioksidanter og C-vitamin. Amla inneholder også en rekke kjente og ukjente bioflavanoider (antioksidanter som forsterker C-vitaminets virkning). Anbefales å kombinere med Spirulina for økt opptak.
På grunn av at vitaminet er naturlig bundet til stoffer som kroppen vår gjenkjenner som mat, kan det også tas opp og utnyttes 100 %.
NØKKELEGENSKAPER
- En utmerket kilde til naturlig C-vitamin
- Kan bidra til å forbedre fordøyelse og absorbsjon (opptak) av mat
- Kan bidra til å balansere magesyre
- Kan bidra til å støtte leverens funksjon
- Kan bidra til å nære hjernen og dens mentale funksjoner
- Kan bidra til å støtte hjertet
- Kan bidra til å styrke lungene
- Kan bidra til å regulere elimineringsprosessen i kroppen
- Kan bidra til å bedre fertiliteten
- Kan bidra til å hjelpe urinveissystemet
- Kan være godt for huden
- Kan bidra til å fremme sunnere hår
- Kan være en "nedkjøler" i kroppen
- Kan bidra til å rense ut giftstoffer
- Kan bidra til å øke vitalitet og styrke synet
- Ikke GMO
- Ikke tilsatt kunstige tilsetningsstoffer
ANBEFALES FOR
Amla kan bidra til å støtte og styrke immunforsvaret.
Det kan være gunstig å ha et tilskudd av naturlig vitamin-C. Dette kan spesielt gjelde i "snufse og forkjølelsessesongen".
Amla kan også ha gunstig effekt ved alle typer restitusjon, når du er trett, sliten, føler deg utmattet og/eller har lite enegi.
ANBEFALT DAGLIG DOSERING OG BRUK
Dosering: ca 1 teskje daglig (4 gram)
Fordi amlapulveret er litt bittert på smak, kan du gjerne lage/drikke en blanding av amlapulver, ingefærpulver, honning og limejuice........ og eventuellt tilsette stevia eller annet søtstoff hvis ønskelig. Du kan tilsette amlapulver i et glass ferskpresset juice til frokost. Du kan også drysse litt amlapulver på frukt som banan, eple eller papaya og ha som mellommåltid.
Kan tilsettes morgen smothien, gjerne sammen med spirulina for bedre opptak.
DETALJERT NÆRINGSINNHOLD
Indiske stikkelsbær, eller amla, inneholder rikelige mengder vitamin C og vitamin A. De inneholder også høye nivåer av folsyre og mineraler som
kalsium, kalium, fosfor, jern, karoten og magnesium.
Ifølge USDA National Nutrient Database innholder Indisk stikkelsbær få kalorier, ca 44 kalorier pr 100 g frukt.
Friske indiske stikkelsbær inneholder mer enn 80 prosent vann, i tillegg til protein, mineraler, karbohydrater og fiber.
Deres potensielt fordelaktige egenskaper skyldes hovedsakelig at de inneholder store mengder antioksidanter.
Indisk stikkelsbær kan være en naturlig immunforsterker, da de inneholder en kraftig cocktail av vitamin C og A, polyfenoler, alkaloider og flavonoider som
quercetin og kaempferol.
VITAMIN C
Kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse, beskytte cellene fra oksidativt stress, støtte immunsystemet, nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gi et energigivende cellestoffskifte.
Kan bidra til normalt fungerende energi-stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C kan også bidra til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt økning av jernopptak og beskyttelse cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C kan bidra til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.
BIOFLAVONOIDER
Er naturlige plantestoffer som kan bidra til å fremme og styrke kapillærveggene og vener samt å modifisere immunresponsen mot virus og bakterier. De kan også bidra til å øke opptaket av vitamin C.
BETAKAROTEN
(forstadiet til vitamin A)
Kan bidra til normal funksjon av immunsystemet og jern-metabolisme. Kroppen omdanner bare den mengden av vitamin A som den trenger fra betakaroten, så det er ikke nødvendig å bekymringe deg for toksisitet (giftighet) som vanligvis forbindes med syntetisk vitamin A (retinol). Du kan ikke få i deg for mye.
KALSIUM
Kan bidra til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt til normal nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer.
KALIUM
Kan være viktig for syre-base-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Kan bidra til å regulere og opprettholde væskebalansen i kroppen. Kan bidra til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og støtte karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.
FOSFOR
Fosfor er det mineralet vi har nest mest av i kroppen. Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor kan være viktig for sterkt benvev og sterke tenner. Fosfor kan bidra til å transportere de viktige fettsyrene rundt i kroppen, og med å omsette karbohydrater, proteiner og fettstoffer som inngår i kroppens biokjemiske prosesser.
JERN
Kan bidra til normal kognitiv funksjon, normal funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse. Jern kan også spille en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.
MAGNESIUM
Kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse, styrke et godt energigivende cellestoffskifte og psykologisk funksjon – også til normal funksjon av nervesystemet, muskulatur og vedlikehold av normal benbygning og tenner. Magnesium kan også ha en rolle i celledelingsprosessen.
POLYFENOLER
Polyfenoler er en type naturlige kjemiske stoffer i planter. De er en del av en større gruppe viktige forbindelser, kalt antioksidanter.
Disse forbindelsene (polyfenolene) kan spille en betydelig rolle i å oppnå optimal helse. De kan være en stor del av plantenes immunforsvar. De kan gjøre planten hardføre, beskytte den mot skadelige bakterier og sopp, insekter og ultrafiolett lys. De er også viktige for å tiltrekke seg pollinatorer. Når vi spiser planter med høye verdier av polyfenolerkan det bidra til at vi får den samme beskyttelsen som de gir plantene (bærene). De kan bidra til å være foryngende og regenererende for cellene i kroppen.
Polyfenoler finnes i alle planter i varierende grad. De er ansvarlig for mye av fargen, smaken og duften av frukt, grønnsaker, frø, belgfrukter og korn. Fargerike frukter, som bær, druer, epler og granatepler, samt te, kakao og rødvin, har en spesiell høy konsentrasjon av polyfenoler. Polyfenoler finnes i høyeste konsentrasjoner i skallet på plantene, frukten eller bærene.
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Bær & Frukt |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | India |
Best før dato | 1. jan. 2027 |