Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Cat's Claw - Katteklo Pulver - Rå - Økologisk - 250 gkr 170,20

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Katteklo er på legemiddellisten og dermed IKKE til salg her. Vi har lagt ut produktet da vi mener kunden har rett på informasjon og kan legge inn sin epost i feltet over om du mener det bør bli lovlig.
Ingredienser:

100% katteklo bark (Uncaria tomentosa).

Detaljer

Cats'claw en tropisk klatreplante som vokser i regnskogen i Sør-Amerika. Siden små torner (som katteklør) er til stede ved foten av bladene, får den navnet tilsvarende. Dette er en verdifull medisinsk ressurs og er derfor beskyttet i Peru.

Det store helbredende potensialet til denne klatreplanten, som har vært brukt som medisin av innfødte søramerikanske indianere i tusenvis av år, er nå altså i ferd med å komme fram i lyset også for folk i andre verdensdeler. Sjamaner blant indianerne i Peru anser katteklo for å være deres mest verdifulle medisinplante til å behandle en rekke ulike sykdommer De sier at planten har den kjempende kraften til en katt som nekter å bli syk. I denne urten ser de en kraft som hjelper de som er alvorlige syke til å klore seg fast på veien tilbake til sunnhet.

Vårt Cat's Claw pulver er av Uncaria tomentosa arten.


Fordeler: Katteklo må regnes med blant de adaptogene urtene. Katteklo brukes til å øke immunsystem for å hindre virus -og bakterieinfeksjoner. Kjemiske forbindelser, for eksempel fytokjemikalier , alkaloider og tanniner gir kattens klo denne evnen.


Katteklo virker blodtrykksenkende ved å utvide de perifere blodårene, senke hjerterytmen, senke kolesterolverdiene i blodet, utvider blodårene og beskytte mot sammenklebing av blodplater i blodårene (blodfortynnende / antikoagulerende). Urten beskytter på den måten mot hjertesykdommer. Videre er katteklo en kraftig antioksidant (bekjemper frie radikaler), og virker også fordøyelsesstyrkende, tarmrensende, antiseptisk, sårhelende, virushemmende, befruktningshindrende, livmorstimulerende, urindrivende, stoppende (diaré- og dysenteridempende), febersenkende, smertestillende, avgiftende, blodrensende, lymferensende, depresjonsdempende og virker generelt styrkende på alle kroppsfunksjoner.
 

Dosering: For generelle immunstyrkende og beskyttende formål, anbefales normalt 1-2 g pulverisert bark av stenglene daglig. Terapeutiske doser av katteklo er rapportert å kunne være så mye som 20 g daglig, men oftest brukes 2-3 g inntil tre ganger daglig. Generelt er 3-5 g daglig anbefalt som en naturlig hjelp ved artritt og tarm- og fordøyelsesproblemer

Større doser som 3-4 gram på en gang kan forårsake magesmerter og mageproblemer som diare hos noen. Dette pleier å være av mild grad og går over etter en stund ved jevnlig bruk. Hvis det ikke gir seg på tre eller fire dager reduser dosen eller slutt å bruke pulveret.


Kontraindiksjoner: Det anbefales ikke å ta Cat's Claw rett før eller etter operasjon, eller hvis du prøver bli gravid, er gravid eller ammende. Anbefales ikke til barn under 3 år. 


På grunn av sin immunstyrkende virkning, må katteklo ikke brukes sammen med medisiner som har til hensikt å undertrykke immunforsvaret, slik som cyclosporin eller andre medisiner som foreskrives ved organ-, beinmargs- eller hudtransplantasjoner (dette er en teori som ikke er etterprøvd vitenskapelig, og noen forskere mener at katteklo kan være til hjelp ved transplantasjoner). Som med andre immunstimulerende midler, bør man trolig unngå katteklo ved autoimmune sykdommer som lupus og multippel sklerose, og ved tuberkulose.


For at katteklo skal virke, trengs det at man har tilstrekkelig med magesyre, slik at fordøyelsessystemet kan bryte ned garvestoffene og alkaloidene og hjelpe til å ta opp virkestoffene fra urten. Unngå derfor å innta produkter med katteklobark samtidig med magesyreblokkerende eller syrenøytraliserende midler. Basert på in vivo studier hos rotter, kan katteklo beskytte mot skader på fordøyelsessystemet som er knyttet til bruk av ikkesteroide betennelseshemmende medisiner (NSAID), som for eksempel ibuprofen.


Cat's Claw kan også ha en lett blodfortynnende virkning.


Foreslått bruk: Denne planten er bra å brygge som drikk. Bruk en teskje for hver kopp vann (en kopp er ca 2,5 dl). La koke opp og småkok videre på svak varme under lokk i 20 minutter. La den avkjøles i 10 minutter og sil av teen slik at pulveret ikke kommer med i drikken. Tradisjonelt drikkes en kopp 2-3 ganger daglig.
Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser 100% katteklo bark (Uncaria tomentosa).
Nettovekt 250 g
Best før dato 10. mar. 2023