Detaljer
Økologiske Alfalfafrø er frø som du kan dyrke spirer med. Brukes i kalde salater, på brødskiva eller som en ekstra boost til smoothien.
Alfalfa – allsidig og godt
Disse økologiske frøene er både gode og enkle å dyrke. Her har du muligheten til et eget, lite mini-drivhus i kjøkkenvinduet eller på balkongen. Et glass med bløtlagte frø tar liten plass, men resultatet er både nydelig og friskt!
Hva kan du bruke alfalfa til?
Alfalfa har mange bruksområder, og tilfører både farge og smak til mange retter når de er ferdig utspiret. Ha spirene i salater sammen med tomater, agurk og fersk basilikum, eller på baguetten sammen med ost og annet digg. Eller hvorfor ikke bruke dem som garnityr til supper og gryter?
Bløtlegges
Alfalfa skal bløtlegges en stund før de vokser seg til ferdige spirer – og det er det verdt å vente på. Pass på at du har en fin rom- eller utetemperatur på 18-20 grader og skyller frøene med jevne mellomrom.
Hvordan få alfalfarøene til å spire?
Legg en spiseskje (25 ml) frø i en glasskrukke eller en spirekrukke. Hell i 250 ml vann. Bløtlegg frøene om natten, slik at de sveller kraftig. Hell av vannet og skyll et par ganger. La alt vannet få renne av. Skyll frøene minst 2 ganger per dag. Skyll spirene når de er ferdige og spis øyeblikkelig eller oppbevar i en åpen plastpose 3-4 dager i kjøleskapet. Skyll regelmessig.
Proteinrikt, glutenfritt og vegansk!
Alfalfafrøene har et høyt innhold av proteiner. Proteiner bidrar til økt muskelvekst og til å opprettholde muskelmassen. Alfalfafrø er plantebasert og glutenfri, og dermed også et ypperlig valg i et vegansk kosthold samt et kosthold uten gluten.
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, RAW food, Glutenfritt, Bønner & frø |
Nettovekt | 250 g |
Produsert i land | Kina |
Best før dato | 1. sep. 2025 |