Natur informasjon

20 Dec.

Oppskrifter Dessert

0

Energikuler er en smakfull og enkel måte å få i seg konsentrert næring og samtidig nyte livet. Urbefolkninger laget energikuler med base som bygg eller fett, med bær oghonning. Den ultimate overlevelsesmat som kan forresten oppbevares mange år. I Nord-Amerika er energisnacks kjent som «pemmican», mens i Asia er de kjent som «sampa». Med tiden har dette blitt perfeksjonert, og er fulle av god næring.

 

Disse kulene  inneholder IKKE e-stoffer, raffinert sukker, farge, kunstig søtning, melk, gluten eller konserveringsmidler. Oppskriften kan også brukes som kakebunn eller andre former enn kuler, så her kan du være ekstra kreativ med ingrediensene for å lage dine prefererte kuler eller kaker.

 

Grunnoppskriften:

250 g cashewnøtter
500 g valnøtter


Miks først nøttene i food processor til så fin "pulverdeig" som du ønsker. Tilsett så dadler og andre ingredienser.10-15 store medjool dadler
1 ts blandet stevia
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel


1-3 ts rå kakao (valgfritt)
1-2 ts maca gir ekstra energi og karamellsmak (valgfritt)
Tilsettes gjerne flere ingredienser om du vil være kreativ.

 

Miks til det blir en tykk deig, som er enkel å forme med hendene. Prøv deg gjerne ut med mengde dadler for din ønsket tykkelse og konsistens. Pass på å ikke kjør food processoren for lenge da oljen i dadlene kan gjøre deigen for klissete.Når du har laget grunnoppskriften er deigen klar og kan rulles slik de er eller rulles med pynt på utsiden. De er veldig gode med revet kokos, bipollen, kakaopulver eller sesamfrø.Sett kulene gjerne i kjøleskapet noen minutter før servering for at de skal bli litt mer solide. Kulene kan også fryses og vil holde seg veldig lenge. En ypperlig festmat som gir både energi og næring. God fornøyelse!

 

Du finner mange flere oppskrifter på eboken som du får gratis når du melder deg på nyetsbrevet vårt under.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.

Relaterte Blogginnlegg

En skikkelig rå kakao gir både en avslappet og god følelse i kroppen samt energi og kreativ boost. Ekte kakao inneholder protein, fett, karbohydrater, fiber, jern, kalsium, magnesium, B-vitaminer, vitamin C og E og ihvertfall 300 andre identifiserbare kjemiske komponenter. Med Med masse antioksidanter, Tryptophan og Anandamid (lykkestoff), er det ikke så rart at en god kakao gjør oss glad.

27 Jan.

Oppskrifter Dessert

Les mer
Det er ingen fasitsvar på hvordan sjokolade skal lages. Bruk fantasien og ha det morro med denne flytende herligheten. Under finner du noen oppskrifter og veiledninger som kan gi deg inspirasjon til å lage din første sunne rå sjokolade. Under finner du ingredienser i oppskriftene som er lenket opp til produktet, klikk på ingrediensen og et nytt vindu vil åpne seg med produktbeskrivelse og mulighet til å kjøpe(legge i handlekurv).

01 Sep.

Oppskrifter Dessert

Les mer