Flere visninger

  • 100 % naturlig 100 % naturlig
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan

Macadamianøtter - Rå & Usaltet - ØkologiskFra: kr 372,60

Pris som konfigurert: kr 0,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Macadamianøtter har en kremet smak som ligner litt på kokos og sprø konsistens som ligner på paranøtter, men litt mykere og mer smøraktig. Kan med fordel brukes som snacks eller i bakverk og desserter. De passer også godt i curryretter, salater og grønnsaksretter.
Ingredienser:

100% rene og økologiske macadamia nøtter

Fra: kr 372,60

Pris som konfigurert: kr 0,00

Fra: kr 372,60

Pris som konfigurert: kr 0,00

Alternativer

* Påkrevde felt

Pris som konfigurert: kr 0,00

Detaljer

 Økologiske macadamianøtter

 

 

Macadamia er et opptil 15 m høyt tre som vokser nordøst i Australia hvor det også stammer fra. Nøttene har et hardt, brunt skall med en benhvit kjerne. Den er en av de feteste nøttene som finnes, og inneholder mye umettet fett.

 

Macadamia-slekten er en planteslekt fra Øst-Australia. Frøene fra noen av artene blir spist som makadamianøtter. Slekten er kalt opp etter John Macadam, en australsk vitenskapsmann som var kollega av Ferdinand von Mueller, som først skildret slekten botanisk. Slekten omfatter fire arter.

 

 

BRUKES TIL:

 

Macadamianøtter har en kremet smak som ligner litt på kokos og sprø konsistens som ligner på paranøtter, men litt mykere og mer smøraktig. Kan med fordel brukes som snacks eller i bakverk, hjemmelaget sjokolade og konfekt, og desserter. De passer også godt i curryretter, salater og alle typer  grønnsaksretter.

 

 

NÆRINGSINNHOLD

 

Ved sammenligning med andre nøtter som mandler og cashewnøtter, inneholder macadamias mye fett og lite protein. Innholdet av gunstige umettet fett er det høyeste blant alle kjente nøtter. I tillegg inneholder den også ca 22% av omega-7 palmitoleic syre. På den annen side inneholder de også 9% protein, 9% karbohydrat, 2% og kostfiber, i tillegg til vitamin C, kalsium, fosfor, kopper, kalium, natrium, selen, magnesium, jern, tiamin, riboflavin og niacin

 

Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolverdier i blodet. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens tiamin, magnesium, niacin, vitamin B6 og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalsium og fosfor bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner.

 

 

DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

 

 

VITAMIN C

 

 

En av de største og viktigste antioksidantene. Reduserer tretthet og utmattelse, beskytter cellene fra oksidativt stress,støtter immunsystemet og nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gir et energigivende cellestoffskifte. Bidrar til normalt fungerende energi stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C bidrar også til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt øker jernopptak og beskytter cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

 

 

TIAMIN (vitamin B1)

 

Bidrar til normalt energigivende cellestoffskifte, normal funksjon av nervesystemet og psykologisk funksjon. Denne viktige B-vitaminen bidrar også til normal funksjon av hjertet.

 

 

RIBOFLAVIN (vitamin B2)

 

Bidrar til et normalt energigivende cellestoffskifte, reduserer tretthet og utmattelse, normal funksjon av nervesystemet, opprettholdelse av sunn hud og syn, så vel som beskyttelse av celler mot oksidativt stress. Riboflavin bidrar til et godt jernstoffskifte i kroppen.

 

 

NIACIN (vitamin B3)

 

Bidrar til et normalt energigivende cellestoffskifte, reduserer tretthet og utmattelse, normal funksjon av nervesystemet, psykologisk funksjon og vedlikehold huden

 

 

 VITAMIN B6 (pyridoksin)

 

Bidrar til normalt energigivende cellestoffskifte, reduserer tretthet og utmattelse, normal funksjon av nervesystemet og immunforsvaret og normal psykologisk funksjon. Vitamin B6 bidrar også til homocystein metabolisme, dannelse av røde blodlegmer, normal proteinmetabolisme og glykogen og bidrar til regulering av hormonsystemet.

  

MAGNESIUM

 

Reduserer tretthet og utmattelse,støtter normal funksjon av nervesystemet, normal psykologisk funksjon og normal energigivende stoffskifte. Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse,et godt energigivende cellestoffskifte og psykologisk funksjon. Magnesium bidrar også til normal funksjon av nervesystemet,muskulatur, og vedlikehold av normal benbygning og tenner. Magnesium har også en rolle i celledelingsprosessen.

 

 

KOPPER

 

Bidrar til normal funksjon av nervesystemet,et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet bidrar også til normal hår pigmentering, normal jerntransport i kroppen, og bidrar til å beskytte av cellene mot oksidativt stress.

 

 

SELEN

 

Bidrar til sundt hår og negler, beskytter cellene fra oksidativt stress og bidrar til normal funksjon av immunsystemet og skjoldbruskkjertelen.

 

Bidrar til sundt hår og negler, beskytter cellene fra oksidativt stress og bidrar til normal funksjon av immunsystemet og skjoldbruskkjertelen. Problemer med skjoldbruskkjertelen kan forårsake tynt, matt hår, og hårtap. Hjelper mot tidlig aldring.

 

 

JERN

 

Bidrar til normal kognitiv funksjon, normale funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern spiller også en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.

 

 

KALSIUM

 

Bidrar til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt bidra til normale nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer.

 

 

KALIUM

 

Viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Regulerer og  opprettholder væskebalansen i kroppen. Nyrene er et viktig organ for å regulerer mengde kalium i blodet. Bidrar til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og støtter karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.

 
FOSFOR

 

Fosfor er det mineralet vi har nest mest av i kroppen. Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor er viktig for sterkt benvev og sterke tenner. Fosfor hjelper til med å transportere de viktige fettsyrene rundt i kroppen, og hjelper til med å omsette karbohydrater, proteiner og fettstoffer som inngår i kroppens biokjemiske prosesser.

 

 

FORSIKTIGHETSREGLER

 

OBS ved nøtteallergi. Kan inneholde spor av andre nøtter

 

OBS! Vær klar over at macadamianøtter er giftig for hunder.

 

Åpnet pakke bør oppbevares i kjøleskap da nøttene lett blir harske pga høyt fettinnhold.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter 100 % naturlig, Økologisk, Vegan
Ingredienser 100% rene og økologiske macadamia nøtter
Nettovekt 0.5