Detaljer
Rått og økologisk kokosnøttmel.
Det er et glutenfritt mel som er ekstremt rikt på fiber og inneholder lite karbohydrater.
NØKKELEGENSKAPER
- Glutenfritt
- Økologiskt
- Næringsrikt alternativ til hvetemel
- Inneholder hele 50% fiber
- Inneholder kun 9% karbohydrat
BAKING MED KOKOSMEL
Du kan erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter med kokosmel, og få en god reduksjon av kalorier og karbohydrater. Samtidig får du et solid fibertilskudd. Hvis du ønsker å bytte ut andre glutenfrie meltyper med kokosmel, kan du i utgangspunktet erstatte 100 %, men vi anbefaler å bruke kokosmel i kombinasjon med andre meltyper for best resultat
Siden kokosmel er spesielt fiberrikt, suger det til seg mer væske enn de fleste andre meltyper. Derfor kan du redusere mengden kokosmel i forhold til det som er oppgitt av annet mel, (rundt 40 %). Samtidig bør du tilsette tilsvarende mengde ekstra væske, (prøv deg frem til du finner ønsket konsistens). Det anbefales også å tilsette ekstra egg i bakverk hvor du bruker en stor andel kokosmel. (Legg til ett egg per 30 g kokosmel)
Kokosmel er mye brukt i proteinbarer og annen «proteinbakst», da gjerne i kombinasjon med proteinpulver. Melet har en naturlig søtlig smak som gjør at du kan bruke mindre søtning i baksten.
Næringsinnholdet i kokos varierer fra innhøsting til innhøsting, og verdiene under er et gjennomsnitt.
NÆRINGSINNHOLD
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1339 kJ/320 kcal
Fett: 12 g
-herav mettet: 11 g
Karbohydrat: 9 g
-herav sukkerarter: 9 g
Kostfiber: 50 g
Protein: 19 g
Salt: 0 g
Opphavsland: Sri Lanka
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05
Tilleggsinformasjon
Merke | Grateful Nature |
---|---|
Avansert filter | 100 % naturlig, Økologisk, Vegan, Laktosefri, Allergifritt, Glutenfritt |
Ingredienser | Rå, økologisk kokosnøttmel |
Nettovekt | 500 g |
Best før dato | 1. jul. 2021 |