Flere visninger

Inkabær - Soltørket - Økologisk - 250 g



kr 161,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

  • Kjøp 3 for kr 144,90 hver og spar 10%
  • Kjøp 6 for kr 136,85 hver og spar 15%

Details:

Rik på antioksidanter, også god på vitamin A, C, B1, B2, B6 og B12
Bruk: Snacks, raw food kaker & bakeverk (intens syrlig/søt smak)
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Soltørket Soltørket
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Inkabær er blant de desidert mest smakfulle bærene som finnes. Physalis peruviana som de heter på latin, ble dyrket allerede av Inka-indianene i Peru for sine næringsegenskaper. De vokser fremdeles i mange deler av de tropiske sonene, inklusiv Amazonas.

De syrlige bærene er omtrent like store som kirsebærtomater og inneholder Vitamin A, C, B1, B2 og B6. De er i tillegg kjent for å være eneste plantebaserte kilde til vitamin B12. B12 eller kobalamin som det heter kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Forskning tilsier at vitaminet inngår i kjemiske reaksjoner som kan være viktige for normal nervefunksjon og dannelse av blodceller (særlig røde blodlegemer og noen hvite blodlegemer).

Videre er bærene en god kilde til bioflavonoider (også kalt «vitamin p») og karotenoider som begge er sterke antioksidanter. I motsetning til annen frukt inneholder de også mye protein (16%).

 

Bærene passer alene som snacks, i salater, frokostblandinger eller med sjokolade. 

 

Opphavsland: Peru
Økologisk Sertifisering GB-ORG-05

 

 


 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Soltørket, Sukkerfri, Glutenfritt, Bær & Frukt
Nettovekt 250 g
Produsert i land Peru
Best før dato 1. feb. 2026