Natur informasjon

04 Dec.

Dessert

0

Dette er en flott vegansk versjonen av den berømte dekadente Italienske gelato-kaken som heter Stracciatellakake. Den er elegant og kremet med den herlige smaken av knasende mørke sjokoladebiter.  Den er enkel å lage og den består faktisk av bare seks ingredienser!

 

Ingredienser:

 

Til kakebunnen:

4.8 dl rå økologiske cashewnøtter 

12 stk Medjool dadler (ta ut stein)

 

Til fyllet:

3.6 dl rå økologiske cashewnøtter

230 g vegansk kremost

0.8 dl lønnesirup / yaconsirup / honning

430 g silke- tofu (eventuelt 420g fast krem fra kokosmelk, 3 ss psyllium husk og 2 ss tapioka stivelse)

85 g vegansk mørk sjokolade (hakket i småbiter, pluss mer til pynt)

 

 

Slik gjør du:

 

Begynn med å lage bunnen:

Ha cashewnøtter og dadler i en foodprosessor og kjør blandingen på full hastighet. Det kan ta litt tid, men tilslutt får du en klissete, men fortsatt ganske grov deig.

Bruk en 20 cm (i diameter) springform med bakepapir i bunnen (eller smør formen med litt olje) og trykk deigen godt ned i formen med hendene.

 

Lag kakefyllet:

Bland sammen silke-tofu, søtnig og cashewnøtter i en høyhastighets-blender. Bland til du får en glatt og veldig jevn masse. Ta denne massen over i en bolle sammen med den veganske kremosten og sjokoladebitene. Bruk en håndmikser og visp til fyllet blir kremet og fluffy. Til slutt legger du fyllet over kakebunnen. Pynt med sjokoladebiter. Serveres avkjølt

 

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.