Dette er en flott vegansk versjonen av den berømte dekadente Italienske gelato-kaken som heter Stracciatellakake. Den er elegant og kremet med den herlige smaken av knasende mørke sjokoladebiter. Den er enkel å lage og den består faktisk av bare seks ingredienser!
Ingredienser:
Til kakebunnen:
4.8 dl rå økologiske cashewnøtter
12 stk Medjool dadler (ta ut stein)
Til fyllet:
3.6 dl rå økologiske cashewnøtter
230 g vegansk kremost
0.8 dl lønnesirup / yaconsirup / honning
430 g silke- tofu (eventuelt 420g fast krem fra kokosmelk, 3 ss psyllium husk og 2 ss tapioka stivelse)
85 g vegansk mørk sjokolade (hakket i småbiter, pluss mer til pynt)
Slik gjør du:
Begynn med å lage bunnen:
Ha cashewnøtter og dadler i en foodprosessor og kjør blandingen på full hastighet. Det kan ta litt tid, men tilslutt får du en klissete, men fortsatt ganske grov deig.
Bruk en 20 cm (i diameter) springform med bakepapir i bunnen (eller smør formen med litt olje) og trykk deigen godt ned i formen med hendene.
Lag kakefyllet:
Bland sammen silke-tofu, søtnig og cashewnøtter i en høyhastighets-blender. Bland til du får en glatt og veldig jevn masse. Ta denne massen over i en bolle sammen med den veganske kremosten og sjokoladebitene. Bruk en håndmikser og visp til fyllet blir kremet og fluffy. Til slutt legger du fyllet over kakebunnen. Pynt med sjokoladebiter. Serveres avkjølt