Detaljer
Tapioka melet er laget av tørkede røtter fra cassava planten. Det er naturlig glutenfritt, men kan inneholde spor av gluten.
Melet har ingen merkbar lukt eller smak og koagulerer eller separeres ikke når det blir avkjølt. Det bidrar til å binde glutenfrie oppskrifter og forbedre tekstur og sprø skorpe til glutenfrie bakverk. Gir en jevn og kremaktig tekstur.
BRUK
Tapioca mel brukes som fortykningsmiddel i sauser, supper, dip, puddinger og liknende. Melet brukes også i glutenfrie bakverk for å gjøre de lettere og gi en tekstur som likner på den hvetemel gir. For eksempel brukes det i pizzabunner og over paier.
I bakverk kan du bruke opptil 50% tapiocamel i blandingen din.
Kan erstatte maisstivelse: bruk 2 spiseskjeer tapiocamel for hver spiseskje med maisstivelse.
Bruk gjerne melet sammen med andre glutenfrie melsorter for et godt resultat.
NÆRINGSSTOFFER OG HELSE
Tapioca er rik på enkle karbohydrater og gir rask energi. Folk som ønsker seg en sunn vektøkning kan godt bruke tapioca-mel.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1498 kJ/358 kcal
Protein 0,19 g
Karbohydrater 88,69 g
> hvorav sukkerarter 3,35 g
Fett 0,02 g
> hvorav mettet 0,01 g
Salt 0,003 g
ALLERGIINFORMASJON
Kan inneholde spor av: Gluten, Sesamfrø, Nøtter, Soya
Tilleggsinformasjon
Merke | Manna |
---|---|
Avansert filter | Økologisk, Vegan, Pulver, Baking |
Ingredienser | 100 % tapiokamel. |
Produsert i land | Vietnam |