Denne kjeksen er myk inni og knasende sprø utenpå. Det er ikke altfor søt, men fullpakket med god smak av ingefær og sirup som minner oss om juletiden. De er fantastiske å dele med gode venner.
Ingredienser:
0.6 dl kokosolje, smeltet
0.6 dl kokosblomstsukker (eventuelt lønnesirup eller honning)
3 ss kokosblomstsirup
1 chia egg (1 ss chiafrø tilsatt til 2-3 ss vann, bløtlagt i 1 time)
3.5 dl mandelmel
30 g kokosmel
1 ts natron
1/2 ts malt ceylon kanel
1 ts ingefærpulver
1/8 ts himalayasalt eller havsalt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 ° C og legg bakepapir på stekebrettet. Sett det til siden.
Bland 1 ss chia-frø med 3 ss vann i en liten bolle (beholder). Du kan også lage dette med malte linfrø. Rør godt sammen og la det tykne i 3 minutter. Bland 1 "chia-egg", kokosolje og sirup i en liten miksebolle. Visp godt sammen.
Ha mandelmel, kokosmel, natron, ingefær og salt i en foodprosessor. Puls alt sammen flere ganger, og tilsett deretter de “våte” ingrediensene. Røren skal være klissete.
Bruk en bitteliten øse til å legge små rundinger med deig på bakeplaten. Bruk hendene dine til å trykke kjeksene flate.
Stekes i 13 minutter til de er gyldne rundt kantene (ovnstemperaturen vil variere, så sjekk etter 10 minutter). Hold et øye med kjeksen så den ikke blir brent.
Avkjøles på rist. Oppbevares i en lufttett beholder.