Disse pepperkakene er superenkle å lage, og smaker dessuten så godt. Sprøe pepperkaker som er perfekt krydret og dekorert med hjemmelaget vegansk kake-glasur. Dette er en klassisk juleoppskrift som alle vil ha glede av. Sett noen få pepperkaker på en tallerken sammen med et glass plantemelk ut til julenissen… vi tror han gjerne vil ha mere pepperkaker!
Ingredienser:
300 ml (285 gram) glutenfritt mel (teffmel er sunnest)
1 ts natron
2 ts malt ceylon kanel
1 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt nellik
1/4 ts salt
110 g kokosolje
150 g kokosblomstsukker (eller lønnesirup / honning)
1/2 dl mandelmelk eller havremelk
1 ts ekte økologisk vaniljepulver
75 g lønnesirup / honning / yaconsirup (ekstra etter søtningsbehov)
Vegansk kake-glasur
Slik gjør du:
Bland sammen mel, natron, ingefær, kanel, muskat, nellik og salt i en stor bolle.
I en annen bolle blander du sammen smør og brunt sukker og pisker massen til den blir litt kremete. Tilsett mandelmelk, melasse (sirup) og vaniljepulver og bland det godt sammen.
Hell den våte smørblandingen over i den tørre mel/krydder blandingen og bland alt godt sammen til en passelig deig. Elt i noen minutter.
Pakk deigen inn i plastikk eller Bees wraps og la den “hvile seg” i kjøleskapet i 1-2 timer til den er fast nok til å trilles ut.
Sett ovnen på 180 ° C
Dryss litt mel på en ren arbeidsflate og rull ut deigen til ca ½ til ¾ cm tykkelse. Skjær ut kakene ved hjelp av festlige kakeformer som snøfnugg, pepperkakemenn/koner, juletrær, reinsdyr osv.
Ta kakene over på brettene med bakepapir. Stekes på midterste rille i ovnen i cirka 8 minutter.
Når de er ferdig stekt bør de avkjøles på rist. La kakene avkjøles helt før du tar på melisglasur.
Serveres straks... eller de kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet. Smaker best mens de er rykende ferske!