På tilbud

Økologisk Teffmel - 500 g - BioganVanlig pris: kr 139,00

Tilbudspris kr 105,57   spar 25%

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Tilbudet varer så langt lageret rekker

Details:

Økologisk Teffmel - 500 g
Ingredienser:

Økologisk Teffmel

 • Økologisk Økologisk
 • Vegan Vegan
 • Sukkerfri Sukkerfri
 • Allergifritt Allergifritt
 • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

Økologisk Teffmel. Et kjempegodt alternativ for deg som ikke liker, eller ikke tåler melk eller meieriprodukter.

Teff er en gressart og er, innen det males til mel, meget små frø. Teffmel har en nøtteaktig smak og er velegnet til kaker, grøt, pannekaker og etiopisk flattbrød. Kan med fordel andvendes med andre meltyper for optimal bakeevne. Teff har et høyt innhold av vitaminer, proteiner og kostfiber.

 

 • Et bittelite korn som tilhører gressfamilien
 • Naturlig glutenfritt
 • Veldig næringsrikt
 • Stabiliserer blodsukkeret
 • Inneholder endel resistent stivelse, eller karbohydrater, som ikke brytes ned til sukker i kroppen, men oppfører seg som fiber. Det er fint for de som har diabetes, eller de som vil ned i vekt.
 • Har en utmerket aminosyresammensetning
 • Har et høyt innhold av proteiner og fiber
 • Inneholder vitamin C (uvanlig for gress/kornsorter å inneholde vit C)
 • Smaker godt!

Dette næringsrike kornet er en plante i gressfamilien som opprinnelig kommer fra det nordøstlige Afrika, og er en viktig kornsort blant annet i Etiopia og Eritrea.

De små kornene blir malt til teff mel, som er supert til å lage grøt, pannekaker, vafler,brownies og alt annet du bruker mel til. Smaker godt….. litt nøtteaktig.


Teff-kornet er likevel en super kilde til mange viktige næringsstoffer. De små frøene inneholder mer kalsium enn noe annet fullkorn eller frø - faktisk omtrent samme mengde som en halv kopp med kokt spinat.


Teff er sagt å være den nye «quinoaen» - som tidligere har fått mye skryt for å være proppet med næringsstoffer, og evnen til å bekjempe frie radikaler i kroppen.


En god kilde til jern, protein og fosfor

I tillegg til kalsium, finner du også en rekke andre sunne næringsstoffer i teff-kornene - blant annet er de en god kilde til proteiner og jern.


Fordi kornene er så små, består de hovedsakelig av kli og kime. Dette gjør at de har et veldig høyt næringsinnhold i forhold til andre kornslag, fordi klien og kimen er de mest næringsrike delene av kornet.


Kornet har et veldig høyt innhold av kalsium, fosfor, jern, kobber, aluminium, barium og tiamin.


Bare innholdet av kalsium kan for eksempel hjelpe til med å styrke skjelettet ditt, i tillegg til at kalsium i blodet er nødvendig for at nervesystemet, musklene og hjertet skal fungere optimalt. 

 
Vårt felles dna (der mennesket satte sine første spor i sanden) er sporet til afrika der teffgresset vokser den dag i dag. Teff er ergo en matkilde som har vært der siden tidens morgen. Kan det forklare at så mange så godt kan tåle og ikke minst abosrbere næringen fra denne viktige og helt unike næringskilden? Det er et faktum at våre gener har utviklet seg overraskende lite på de siste 20.000 årene og at mange sliter med å fordøye ny mat som har kommet til oss i de siste 100 årene, derav har vi stadig vekk fler matintoleranser, allergier, med lekk tarm problematikk osv.
 
Aminosyrer:
Teff inneholder åtte essensielle aminosyrer og det er helt unikt for å være mel. Er du vegetarianer spiller dette en enda større rolle. Proteinmengden er også unik for å være en vegansk kilde.
 

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1393KJ/329kcal
Fett 2g
Hvorav mettede fettsyrer 0,7g
Karbohydrater 64g
Hvorav sukkerarter 0g
Protein 11g
Salt 0,03g


OPPSKRIFT PÅ GODE, ENKLE TEFF PANNEKAKER

2 dl Teff mel
2 ts Johannesbrødkjernemel
2 ss kokospalmesukker, noen dråper Stevia, eller den typen søtstoff du selv foretrekker.
Litt salt
3 dl vann


Stekes på medium høy varme i litt olje, ca 3 til 4 minutter på hver side.

 

Saus:

- Teff kan med fordel byttes ut med vanlig mel og er allerede brun av farge så ergo, perfekt til brun saus. 
 
- Teff kan med fordel byttes ut med hvetemel i en del oppskrifter i omtrent samme mengde, men siden teff er glutenfritt så har det ikke samme klebeevne som f.eks. hvetemel.
 
  

Barn: 

- Teff har en lav glykemisk indeks (hvilket betyr at man ikke får så rask stigning i blodsukkeret som vanlig mel kan gi). Blodsukkersvinginger kan forårsake bl.a. humørsvingninger, og at kroppens ikke får sendt signal om at en er mett til "rett" tid.
 
- Kan hjelpe deg med barn som har matintoleranser til en mykere overgang til noe som gir barnet ditt langt bedre næring fremfor å belaste sensitive barn med vanlig mel. Barn liker ofte mat som innebærer vanlig mel og det har nesten null næringsverdi og mye karbohydrater + skaper ustabilt blodsukker.

 

Tilleggsinformasjon

Merke Biogan
Avansert filter Økologisk, Vegan, Sukkerfri, Allergifritt, Glutenfritt
Ingredienser Økologisk Teffmel
Nettovekt 500 g
Produsert i land Danmark
Best før dato 1. okt. 2025