Natur informasjon

06 Apr.

Trening

0

Yoga, Mindfulness & Skandinavisk Design


The ultimate blend - The Asanas® designer produkter for yoga & mindfulness, med norsk design, unik kvalitet & laget med miljøvennlige materialer som naturkork, ECONYL® 100% resirkulert nylon & økologisk bomull.

Å lage produkter som støtter en sunn livsstil med materialer og design som vi virkelig tror på, er utrolig givende og fortsetter å påvirke valgene The Asanas tar hver dag.

 

Ambience


Med fokus det visuelle og naturlige utseende, kan disse produktene samtidig fungere som vakkert tilbehør i hjemmet ditt og en subtil påminnelse om ens daglige yogapraksis.

Kork Yogamatte - Naturvennlig kork - designet spesielt for yoga 

 

Bærekraft


Når det gjelder miljøaspektet, har bærekraft vært en av kjerneverdiene fra begynnelsen. The Asanas har lenge vært nysgjerrige på muligheter for naturlige, giftfrie yogaprodukter og begynte å utforske fordelene med naturlig kork og dens kompatibilitet med yoga.De begynte å blande bærekraftige materialer, som kork, naturgummi, resirkulert plast og organisk bomull med skandinavisk minimalistisk design, som sømløst kunne smelte inn i hjemmet.

 

The Asanas ønsker å revitalisere det klassiske yogautstyret laget med skadelige ingredienser, PVC og syntetiske stoffer ved å kombinere naturlig og bærekraftig kork med Skandinavisk design. Korkmattene er laget for å inspirere din yogapraksis med materialer av høy kvalitet, som i tillegg er bra for naturen og bra for deg.

 

Naturlig kork - designet for yoga

 

Kork er et helt naturlig materiale med unike egenskaper, som gir en enestående karakter og en stilsikker look.

 

Korkmaterialet er lett og har en sterk slitestyrke samtidig som det er fullstendig bionedbrytbart og bærekraftig.

 

Yogamatte

Yogamatte

 

 

Her er noen av grunnene til at vi digger kork:

 

ØKOVENNLIG

 

Hurra! Kork er nedbrytbart, resirkulertbart og fornybart. Det er et naturmateriale som kan brukes trygt, for deg og planeten. Kork er laget av naturen selv - det vokser faktisk på trær! Kork er barken på eiketrær.

 

Korktrær er de eneste trær som regenererer bark. Trærene blir ikke kuttet ned og gror ut ny bark for flere supre og bærekraftige yogamatter.

 

Yogamatte

 

Høsting av bark fra Eiketrær

 

Yogamatte

 

"Korktrær" som har fått barken høstet av

 

Yogamatte

 

 

BÆREKRAFTIG

 

Kork kan bli høstet igjen og igjen fra samme eiketre over mange år. Ekstraksjonsmetoden er trygt for treet. For et nytt «korktre» tar det 20-25 år før den første korken kan høstes. Treet regenererer korken og du kan høste ny kork hvert niende år fra samme tre og et "korktre" kan leve opp til 300år.

 

Det finnes omtrent 6.6 millioner dekar av «korkskog» i Portugal, Spania, Algeria, Morocco, Italia, Tunisia, Kina og Frankrike. Disse eikeskogene støtter en av verdens største bilogiske mangfold, etter regnskogen i Amazonas.

 

Yogamatte

 

 

CO2 ABSORBSJONSRATE

 

Høsting av kork har en fordel for miljøet. Korktrær som har fått høstet av seg barken, absorberer 3-5 ganger så mye CO2, i forhold til ikke-høstede korktrær. Det er estimert at korkskogen asorberer opp til 14 millioner tonn CO2 per år, som er et godt bidrag for reduksjon av drivhusgassutslipp og en verdig produsent av oksygen.

 

Yogamatte

 

 

UNIKT GREP

 

Kork inneholder voksen Suberin som gir korken ekstra grep. Grepet ditt øker jo mer du svetter. I motsetning til plast, så kan kork transportere bort svette, slik at du ikke trenger et sportshåndkle.

 

I tillegg til at den naturlige overflaten av kork gir deg et unikt grep, kjennes korken overraskende myk mot huden, den er enkel å rense, robust og designet for å bli med på alle eventyrene dine på yogamatten i lang tid framover.

 

Yogamatte

ANTIBAKTERIELL

Kork er natulig antibakteriell og motstandsdyktig mot dårlig lukt.

 

Det har blitt forsket på kork sin motstandsdyktighet mot baterier, og i et studie fra 2016, ble det konkludert at kork har en meget høy antibakteriell egenskap, bakterier klarer rett og slett ikke å leve på kork. I studiet ble bakterier plassert på en korkoverflate hvor det ble vist at etter 90 minutter hadde korken redusert bakteriene med 96,93%! (Les studiet her).

 

Naturens beste i din yogapraksis.

 

Kork Yogautstyr fra The Asanas Norge

 

Yogamatte

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.