Dette er oppskriften på en kremet kokosnøttmatcha-fylling, toppet med brente mandler og dyppet i fyldig sjokolade. Disse barene er ikke bare for å unne deg selv; de er den ideelle festgaven til verten for enhver fest!
Spre gleden med disse matcha-infunderte mandelherlighetene!
INGREDIENSER:
5 dl usøtet kokosflak/strimler eller kokosmasse
1/2 dl lønnesirup eller rå honning
1/2 dl kokosolje(smeltet)
1/2 dl full fett kokosmelk
1 teskje Matcha
20 brente mandler (avhenger av hvor store du liker å lager "kakene")
Sjokolade laget:
170 gram mørk sjokolade eller lag din egen med kakaomasse og kakaosmør fra Grateful Nature
2-3 ss lønnesirup eller annen søtning (ikke honning da det varmes opp)
En klype havsalt eller himalayasalt
Fremgangsmåte:
Start med å lage kokosfyllet: Tilsett kokosmasse/strimler, kokosmelk, lønnesirup/honning og smeltet kokosolje i en foodprosessor. Bearbeid i omtrent et minutt, og skrap ned på sidene etter behov.
Når den er jevn, tilsett matchaen og bland igjen.
Etterpå overfører du fyllet til en 8×5 brødform kledd med bakepapir og jevner ut.
Topp deretter med brente mandler (pass på å presse mandlene litt mer ned i kokosblandingen).
Sett i fryseren for å stivne i flere timer. Når den er frossen, ta den ut av fryseren og skjær den i 12 barer.
Sjokolade-laget:
Det siste trinnet er å smelte sjokoladen med søtning og litt salt. Når de er smeltet, kle hver bar med smeltet sjokolade og legg dem på et brett dekket med bakepapir.
Sett i kjøleskapet for å stivne i flere timer. Når den er fast, er den klar til å nytes!






