1. Vegansk sorbetoppskrift for kokos og ananas
Ingredienser (7 porsjoner)
400 ml kokoskrem
1 middels stor ananas
3 ss lønnesirup
Servering:
ekstra frukt etter eget valg
mynteblader, til pynt
Fremgangsmåte:
Skrell, ta ut kjernen og kutt ananasen i 2,5 cm tykke skiver. Ha over i en blender, tilsett kokoskrem og lønnesirup og kjør til den er jevn.
Hell over på et dypt brett, dekk til og legg i fryseren i 4 timer eller til det er slushy, men ikke helt frossent.
Ta ut av fryseren, visp, og returner deretter i ytterligere 4 timer, eller til den er helt stivnet.
Server med eventuell ekstra frukt etter eget valg og pynt med mynteblader. vil du lage den super mat boostet, tilsett littegranne Spirulina, for ekstra næring. Da blir den også en kul grønn farge!
2. Avocado Mint Chocolate Chip iskrem
Ingredienser (2 porsjoner)
2 modne avokadoer
2 ss lønnesirup eller agave sirup
60 ml kokosmelk (fra en kartong)
1 ts peppermynteekstrakt ( her kan du bruke peppermynte olje)
1 håndfull kakaonibs
Fremgangsmåte:
Blend avokado, kokosmelk, peppermynteekstrakt og agave/ eller lønnesirup i en hurtigmikser til en jevn
Hell over i en frysesikker form og rør gjennom kakaonibs
Frys i 2-3 timer og nyt. Denne er også kjempe god som sjokolade versjon med rå kakao pulver. Tilsett 2ss så får du sjokolade is med samme oppskrift.
3. Vegan Chickpea iskrem
Det er ingen ende på alle de deilige tingene du kan lage med saften av en boks med kikerter (aka aquafaba), men hvem visste at du kunne lage vegansk iskrem av kikerter!? denne veganske kikert-isen er fantastisk kremaktig og inneholder lite fett.
Alt du trenger for å lage denne glatte veganske kikert-isen er en blender, en sil og et par mikseboller.
Hvis du ikke har en iskremmaskin, kan du alltid putte blandingen i en plastbeholder og fryse den i stedet. .
Kokkens tips:
Prøv å legge til forskjellige smaker i isen; en shot espresso, litt moste bringebær eller til og med bytte ut soyamelken med kokoskrem.
Prøv å bruke en lett eller fruktig olivenolje og unngå pepper hvis du har lyst på det!
Total tid: 20 minutter Forberedelsestid: 20 minutter Porsjoner: 2
Ingredienser (2 porsjoner)
1 boks kikerter
60 ml olivenolje
185 ml soyamelk eller annen plantemelk
90 ml melis/ her kan du erstatte denne med 1 ts stevia blend
1 ts vanilje pulver fra helios
2 ss lønnesirup
Fremgangsmåte:
Åpne boksen med kikerter og tøm væsken fra boksen – behold væsken.
Tilsett kikertene soyamelk, vaniljefrø eller essens og to tredjedeler av sukkeret (60 ml), lønnesirup og bland til en jevn masse.
Når den er ferdig, passerer blandingen gjennom en fin sil og sett til siden.
I en egen bolle, visp restene av kikertvæsken fra formen til du begynner å få myke topper (du vil ha noe som ligner en marengs). Tilsett sakte det resterende sukkeret og visp til det er helt innarbeidet (noen dråper vaniljeessens i marengsen er greit å ha i).
Brett kikertpuréen inn i marengsen til den er helt innarbeidet.
Legg i en iskremmaskin og la den røre til den er frossen og kremaktig. Alternativt kan du bare legge den inn i en plastbeholder i fryseren og røre den fast hvert par timer til den er frossen.
Nytes med deilig krem topping av kokos krem eller med noen friske sommer bær!
Håper du får nytte av disse deilige og litt annerledes is oppskriftene i sommer, kommenter gjerne eller send oss deres beste is oppskrifter dere lager selv i sommer!