Den beste veganske iskremkaken med ... kikerter! Jada, kikerter!
En herlig smakfull kombinasjon av kikerter og peanøttsmør. Ja, det betyr at det faktisk er kikerter i denne desserten. Og nei…..du kan ikke kjenne det på smaken. De er der for å gi denne desserten næring, fylde og tekstur. Den er laget med en cashew/ sjokolade bunn, med kremet peanøttsmør-is og toppet med sjokolade og kokosnøtt chips. Dette er den perfekte iskrem-kaken som i all hemmelighet faktisk er sunnheten selv!
Ingredienser:
Kikert/peanøttsmør is:
2.4 dl hermetiske kikerter, drenert og skylt
2.4 dl Medjool dadler, fjern steinene
1.2 dl peanøttsmør
1 ts vaniljepulver
3.6 dl plantebasert melk (havre, ris eller mandelmelk)
Skorpen:
3.6 dl rå cashewnøtter
1.2 dl usøtet kokosmasse
3 ss rått kakaopulver
3 ss kokosolje, smeltet
Topping (Pynt):
0.6 dl usøtet, mørk sjokolade, smeltet
Kokosmasse eller strimlet kokos-chips til pynt
Slik gjør du:
Lag skorpen:
Kjør cashewnøttene og kokosmassen til “grovt mel” i en foodprosessor eller i en høyhastighetsblender.
Tilsett kakaopulver og peanøttsmør i en foodprosessor og kjør dette sammen til en kornete masse som klebrer seg når den presses sammen. Tilsett en spiseskje vann om nødvendig.
Ha bunnen over i en rund kakeform (ca 20 cm i diameter) med avtagbar bunn. Kle bunnen med bakepapir. Du kan bruke hvilken som helst kakeform, men denne typen form vil gjøre det lettere å skjære og servere kaken senere. Press blandingen jevnt ned i bunnen av pannen.
Lag iskremen:
Ha alle ingrediensene til kikert-isen i en høyhastighetsblender (du kan bruke den samme som du brukte til kakebunnen, trenger ikke å vaske den) og bland alt til en jevn masse .
Hell isblandingen jevnt over bunnen. Sett kaken i fryseren over natten eller i minst 8 timer til den er fast.
Når kaken er helt gjennomfrosset kan du dryppe du sjokolade og drysse kokoschips over. La sjokoladen bli helt kald i fryseren i 5-10 minutter.
Server og nyt!