Flere visninger

Catuaba Bark Pulver fra Brasil - 250g



kr 189,75

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Libido boost, øke sexlyst, potens, prostatafunksjon, energibalanse +
Bruk: sterk bitter smak, brun farge (Te, smoothie & eventuelt suppe)
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

 Catuaba bark, kjent som naturens eget afrodisiakum!

 

Økologisk pulver fra Catuaba Bark (Trichilia catigua). Vårt pulver er fra  "Trichilia catigua" arten, den ekte catuaba.

 

Catuaba betyr "det som gir styrke til indianeren". Den ble oppdaget av Tupi-indianerne i Brasil grunnet dens afrodisiske egenskaper og er blitt lovprist siden. Det finnes ulike typer og dette produktet kommer fra "Trichilia catigua" arten.

Catuaba bark er et kraftig næringsstoff som har blitt brukt i århundrer for sine imponerende fysiske og psykologiske egenskaper og fordeler. De første som oppdaget Catuaba var de Brasilianske Tupi-indianere. Pulveret utvinnes fra barken fra Catuaba-treet, som er et lite og raskt voksende tre. Det har oransje og gule blomster og en frukt som er helt uspiselig. Opprinnelig brukte de innfødte Catuaba barken for å lage seg en sterk, kraftig og næringsrik drikk som skulle fremme den mannlige potensen og øke sexlysten.

 

 

NØKKELEGENSKAPER

I naturmiddelbruk blir Catuaba-barken ansett for å ha en sentralnervestimulerende effekt og den er tradisjonelt blitt brukt for å:

 

  • Fremme mannlig potens og normalisere prostatafunksjonen

  • Øke sexlyst og begjær

  • Styrke og fremme immunforsvaret

  • Gi bedre immunitet mot sykdom og virus

  • Redusere smertetilstander

  • Forbedre nervesmerter

  • Optimalisere hukommelsesfunksjonen

  • Redusere angst og depresjon

  • Motvirke tretthet

  • Bekjempe søvnløshet

  • Fremme godt humør

  • Øke energinivået

  • Forbedre energi og utholdenhet

  • Bekjempe inflammasjon (betennelse) i kroppen

 

 

Andre mulige helseeffekter

Kliniske studier har vist at barken også har anti-bakterielle egenskaper og er virushemmende. 

En studie gjort i Canada viste en anti-depressiv effekt gjennom barkens evne til å stimulere dopamin-reaksjonsveier.

 

 

AKTIVE INGREDIENSER

Barken inneholder alkaloider, tanniner, aromatiske oljer, fytosteroler, cyclolignans, flavonoider og sesquiterpener. Disse er kjent for å gi en kraftig antioksidant-virkning. Den kommer fra samme plantefamilie som kokain, men den inneholder ikke de narkotiske alkaloidene som finnes i kokain.

 

 

ANBEFALT DOSERING

1 teskje pulver blandes i juice, yoghurt eller annen drikke. Lag en kopp Catuaba te med honning eller agavesirup. Bruk den gjerne i smoothien (det smaker godt)

Barken kan nytes både i kald og varm væske. Ved bruk av kald væske bør barken få ligge i minimum 12 timer, slik at de aktive stoffene trekkes ut. Tilsetting i smoothies kan også være en idé.  



BRUK

Catuaba er tradisjonelt brukt til å øke seksuell opphisselse og hjelpe med mannlige seksuelle ytelsesproblemer. Det har også vært brukt ved søvnproblemer relatert til høyt blodtrykk, nervøsitet, pågående psykisk og fysisk tretthet (neurastheni), dårlig hukommelse eller glemsomhet, og som en generelt styrkende drikk.

 

 

HISTORIE

Catuaba er kjent som en legendarisk brasiliansk afrodisiakologisk plante som først ble brukt av Tupi-indianerne. De har laget  mange sanger til Catuaba's ære over de siste århundrene. Disse sangene roser Catuaba's utrolige evner. De tror at Catuaba har gitt dem ekstraordinært store kjønnsorganer og en kraftig seksuell evne - det er derfor de har tjent et spesielt kallenavn; "The Elephant Men of the Jungle". Catuaba har også blitt brukt i brasiliansk tradisjon for å forbedre helsen ved å støtte sentralnervesystemet, hjerte/karsystemet, for å forbedre hukommelsen, for å få mer energi og utholdenhet og for å redusere angst og tretthet.

 

 

FORSIKTIGHETSREGLER

Det finnes ingen kjente bivirkninger, men det er ikke nok vitenskapelig forskning på bruk av Catuaba ved graviditet og amming, så det tryggeste er å la det være.



 



Referanser:

   1.  Manabe H, Sakagami H, Ishizone H, Kusano H, Fujimaki M, Wada C, Komatsu N, Nakashima H, Murakami T, Yamamoto N., Effects of Catuaba extracts on microbial and HIV infection., In Vivo. 1992 Mar-Apr;6(2):161-5.

   2.  Campos MM, Fernandes ES, Ferreira J, Santos AR, Calixto JB., Antidepressant-like effects of Trichilia catigua (Catuaba) extract: evidence for dopaminergic-mediated mechanisms., Psychopharmacology (Berl). 2005 Oct;182(1):45-53. Epub 2005 Sep 29.

 

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Glutenfritt, Pulver, Ayurveda, Røtter & Bark
Nettovekt 250g
Produsert i land Norge
Best før dato 15. aug. 2025