Detaljer
Denne kraftige hjertehelse blenden er ekstremt potent og kan brukes av de fleste. Ingrediensene har vist seg å kunne gi enormt mange fordeler og forbedring av energi, spesielt i synergi med hverandre. Det er et trygt produkt å bruke over tid sålenge du ikke blander med reseptbelagte medisiner (se forsiktighetsregler lenger ned).
| Ingredienser | Mengde | Daglig dose |
| Pulverblanding | 494 gram | 16.5 gram |
| L-citrullin | 30% | 5000 mg |
| L-arginin | 15% | 2500 mg |
| Acerolabær (13% vitamin C)* | 10% | 1667 mg |
| Aroniabær (svartsurbær)* | 10% | 1667 mg |
| Hagtornbær (hawthorn)* | 10% | 1667 mg |
| Stevia ekstrakt REBA99 | 10% | 1667 mg |
| Risprotein (brun ris ekstrakt)* | 6% | 1000 mg |
| Astaxanthin (5%, fra alge) | 3% | 400 mg |
| Resveratrol (trans) | 3% | 400 mg |
| Grønn te-ekstrakt (50mg = 1 kopp te) | 2% | 300 mg |
| Nattokinase (20.000 FU/g) | 1% | 200 mg |
* = sertifisert økologisk. Alle de andre ingrediensene kommer også fra rene kilder, men merkes ikke som øko.
Synergi effektene er enorme (les mer om hver ingrediens lenger ned).
Synergieffekter:
- Kan forbedre sirkulasjon betydelig.
- Kan støtte de hvite blodlegemene = Bedre immunforvar
- Kan virker foryngende og energigivende.
- Kan øke libido - Naturlig “viagra” effekt
- Citrulline + Arginine = kraftigere NO-signal.
- Langsiktig + rasktvirkene vei til NO, bedre vasodilatasjon.
- Vitamin C + Polyfenoler (Aronia/Grønn te/Resveratrol) beskytter NO = Mindre nedbrytning, mer bioaktivitet, bedre effekt.
- Vitamin C → kollagen & elastisitet = Støtter kar-vegg og etterlevelse.
- Hagtorn støtter kar-respons = Kar-komfort sammen med NO og hjertets hvile.
- Astaxanthin (membran) + Resveratrol/EGCG/Aronia = Flere «lag» med beskyttelse mot oksidativt stress.
- Grønn te + Resveratrol + Aronia = Metabolsk støtte, inflamasjonsbalanse – helhetlig vaskulær miljø.
- Nattokinase → flow =Bedre mikrosirkulasjon og bedre leveranse av næring/oksygen.
Bruk:
Dagsdose: 2 toppede spiseskjeer (16.5 gram) - se notis under.
Fordel dosen utover dagen, morgen og ettermiddag (bruk minst 30 min på inntak) for jevnere NO produksjon og mer behagelig energi-opplevelse.
1 toppet spiseskje per ca 0,5 liter vann (2 toppede ss om dagen = 16.5 g).
Egnet for vegetarianere og veganere.
Lagres tørt og romtemperert, utilgjengelig for barn.
Doserings-notis:
Det tar ca 3 uker med riktig dose (16.5 g) for optimalproduksjon av NO (Nitrogenoksid). Glemmer du å ta produktet noen dager så vil NO produksjonen falle igjen. Derfor bør du bruke produktet hver eneste dag (det skal være trygt å bruke over tid).
Fordel dosen på morgen og ettermiddag for jevnere NO produksjon.
Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.
NB: Kan gi løs mage ved for raskt inntak av daglig dosering.
Varsomhet - viktig:
Produktet er ikke ment for å kurere alvorlige sykdommer, og skal ikke erstatte andre viktige kosttilskudd eller kosthold.
L-Citrullin og L-Arginin kan i disse mengdene medføre en sterk rensing av blodårer.
NB: Om du har sirkulasjonsutfordringer vil det være behov for å starte med lavere doser og trappe gradvis opp. Det vil OGSÅ være nødvendig med ekstra antioksidanter og rensende klorofyllrike urter for å støtte/beskytte cellene.
VI ANBEFALER HJERTEHELSE TOTALPAKKEN FOR OPTIMAL BESKYTTELSE
NB: Hvis du går på blodfortynnende eller blodregulerende medisiner, forhør deg med kyndig helsepersonale før bruk.
Ta kontakt med kyndig helsepersonale hvis du har en blodkoagulasjonsforstyrrelse og/eller hvis du tar medisiner som påvirker blodkoagulering, for eksempel reseptbelagt vitamin K, heparin eller warfarin (coumadin). Rådfør deg med kyndig helsepersonell før bruk hvis du er alvorlig syk, om du bruker reseptbelagte medisiner, er gravid/ammer, og/eller ved terapautisk bruk.
Aktive ingredienser:
L-Citrullin
Det organiske stoffet Citrullin er en α-aminosyre. Navnet stammer fra citrullus, det latinske ordet for vannmelon. Selv om aminosyren ble omtalt av gastroenterologer allerede på slutten av 1800-tallet, ble den først isolert fra vannmelon i 1914 av de japanske forskerne Yotaro Koga og Ryo Odake, og senere beskrevet grundigere av Mitsunari Wada ved Tokyo Imperial University i 1930. Den har den kjemiske formelen H₂NC(O)NH(CH₂)₃CH(NH₂)CO₂H.
Hvordan virker L-Citrullin?
Øker Nitrogenoksid (NO) produksjon via at citrullin konverteres til arginin i leveren (Dette er bedre enn å ta arginin alene, fordi det kan hjelpe langsiktig NO produksjon i endoteliene og bihulene).
Å støtte blodårenes evne til å utvide seg kan potensielt bidra til bedre blodtrykk og blodgjennomstrømning i vev. Noen studier antyder at når personer med eller i risiko for hjertesykdom inntar L-Citrullin over flere dager, kan det være forbundet med en forbedret evne for blodårene til å utvide seg. Kosttilskudd med citrullin kan også være knyttet til redusert blodtrykk, spesielt hos personer med forhøyede verdier.
L-Citrullin kan bidra til en økning i veksthormon (GH) etter trening, og kan også ha en positiv innvirkning på selve prestasjonen. Aminosyren kan i tillegg støtte bedre ereksjonsfunksjon hos menn med erektil dysfunksjon, sannsynligvis gjennom sin mulige effekt på blodstrømmen.
L-arginin
L-arginin er en aminosyre som kroppen bruker til å bygge protein. Kroppen produserer L-arginin selv, men produksjonen kan være mindre optimal under ulike omstendigheter.
Siden L-arginin fungerer som en vasodilator, noe som betyr at det kan bidra til at blodårer utvider seg, bruker mange orale L-arginintilskudd i håp om å støtte hjertefunksjon og ereksjonsfunksjon.
Hva forskningen sier
Forskning på bruk av L-arginin i ulike situasjoner viser blant annet:
Angina (brystsmerter).
Studier antyder at L-arginin kan redusere symptomer og forbedre livskvalitet hos personer med mild til alvorlig angina.
Høyt blodtrykk (hypertensjon).
Noe forskning viser at oral L-arginin kan senke blodtrykket hos friske personer, personer med lett forhøyet blodtrykk eller diabetes, samt hos personer med en form for høyt blodtrykk som påvirker arteriene i lungene og høyre side av hjertet (pulmonal hypertensjon).
Høyt blodtrykk i svangerskapet.
Enkelte studier tyder på at L-arginin-infusjoner kan redusere blodtrykket hos gravide som utvikler forhøyet blodtrykk.
Preeklampsi.
L-arginin-infusjoner kan bidra til lavere blodtrykk hos kvinner med denne graviditetskomplikasjonen. Noe forskning antyder også at oral L-arginin kan hjelpe til med å redusere risikoen for preeklampsi.
Erektil dysfunksjon.
Inntak av oral L-arginin kan støtte seksuell funksjon hos menn med erektil dysfunksjon av fysisk årsak.
Perifer arteriell sykdom (PAD).
Når L-arginin tas oralt eller som infusjon over en kort periode, kan det være knyttet til forbedrede symptomer og bedre blodgjennomstrømning ved denne sirkulasjonsrelaterte tilstanden.
Notis
L-Citrullin og L-arginin har veldig lik effekt; grunnen til at vi har puttet begge ingrediensene i samme produkt er fordi den skal virke både kortsiktig og langsiktig og hjelpe kroppen ved å bygge et mer robust produksjon og lager (fremfor kun en kort boost).
Generelt trygt
L-Citrullin og L-arginin regnes generelt som trygt. Det kan ha gunstige effekter som lavere blodtrykk, redusert anginasymptomer, støtte ved PAD og støtte erektil funksjon ved fysiske årsaker.
Men dersom du bruker blodtrykksmedisin, bør du snakke med lege før du bruker L-Citrullin og L-arginin.
Økologiske Acerolabær
Acerola er mest kjent for å være ekstremt rik på vitamin C (ca 13%). På grunn av dette kan den bidra til å forhindre forkjølelse eller influensa. Det brukes også som et antioksiderende næringsstoff. På bakgrunn av sitt høye innhold av C-vitamin kan acerola bidra til å øke immuniteten. Bæret inneholder også kalsium, jern, niacin (vitamin B-3), riboflavin (vitamin B-2), tiamin (vitamin B-1) og fosfor.
Disse næringsstoffene, spesielt naturlig vitamin C bidrar til å forbedre opptaket og bruke av L-citrullin og L-arginin, samt hjelper styrke kroppen og hjertet på andre måter. Bæret ser også ut som et hjerte, som vi tror ikke er tilfeldig.
Økologiske Aroniabær
Frukter av svartsurbær inneholder fargestoffer av typen antocyaniner og karotenoider (cyanidin-3-galaktosid og betakaroten) som kan virke som antioksidanter. Dessuten inneholder fruktene mye vitaminer, bl.a. vitamin A, E, og B2, og katalyserer opptak av vitamin C. Videre finnes det 20 ganger mer vitamin P (bioflavonoider) i svartsurbær enn i epler og appelsiner. Ellers er det mye av mineraler og sporstoffer som jern, molybden, bor, jod og kalsium. Svartsurbær inneholder mye pektin, slik at syltetøy og gelé som lages av bærene lett blir stivt.
Svartsurbær (fruktene og saften fra dem) kan være en kraftig antioksidant og kan derfor bidra til å virke beskyttende på bl.a. hjerne, hjerte, blodårer og urinveier. Fruktene kan også ha immunstyrkende, blodtrykksregulerende, kolesterolsenkende, astringerende og slimløsende egenskaper.
kan bidra til beskyttelse mot frie radikaler, som er ansett som medvirkende årsak til en rekke helseproblemer. Også mulig effekt utvortes på sår og hudsykdommer (pga. den astringerende virkningen).
Det er spesielt det høye innholdet av antioksidanter som har gjort at svartsurbær er blitt populær i helsekostbransjen. Nivået av antioksidanter ligger på tilsvarende nivå som det vi finner i nyper. Saft som er presset ut av fruktene uten oppvarming, kan inneholde mer enn 1000 mg antocyaniner per liter. I tillegg inneholder saften stoffer som kan bidra til å være betennelseshemmende – og en del mineraler og vitaminer.
Nyere forskning tilsier at høye konsentrasjoner av polyfenoler og antocyaniner kan bidra til å styrke immunforsvaret, regulere blodtrykket, senke kolesterolinnholdet i blodet, beskytte urinveiene og virke styrkende på hjertet. Antocyaniner i bær kan bidra til å hemme harskning av fettstoffer. Blant annet kan de bidra til å beskytte LDL-kolesterol mot oksidering.
Innholdet i omtalene er kun ment som opplysninger og ikke under noen omstendigheter bør de brukes til å stille diagnose eller bestemme behandling.
Økologiske Hagtornbær
Rik på naturlige flavonoider, antioksidanter og bioaktive forbindelser, er hagtorn spesielt kjent for sin tradisjonelle bruk som støtte for hjerte- og karhelse.
Dette kraftige, rødlige pulveret er ideelt for smoothies, te, kapsler og urtemikser – og gir deg muligheten til å bruke hagtorn i sin reneste form, hver eneste dag.
Hagtorn – hjertets urt gjennom tusenvis av år
I europeisk urtetradisjon er hagtorn kjent som "hjertets beskytter". Studier har vist at plantens naturlige innhold av flavonoider og oligomere procyanidiner (OPC) kan ha gunstige effekter på:
-
Blodsirkulasjon
-
Mildt forhøyet blodtrykk
-
Hjerterytme og oksygentilførsel til hjertet
-
Reduksjon av oksidativt stress
Visste du at…?
-
Hagtorn er en av de mest studerte urtene innen europeisk plantemedisin
-
Tradisjonelt brukt siden middelalderen som støtte ved uro, hjerteslag og aldrende hjertefunksjon
-
Kombineres ofte med sitronmelisse, lavendel eller rosenrot i moderne urteformuleringer
Økologisk Risprotein
Risprotein har en utmerket aminosyreprofil
Aminosyrer er kjent som byggesteinene i musklene, kroppsvevet, immunsystemet og hormonene i kroppen (blant annet). Risprotein inneholder alle de essensielle aminosyrene, dvs. aminosyrene som ikke kan syntetiseres (lages) i kroppen, og således må tilføres med maten. Risprotein har et spesielt høyt innhold av cystin og metionin.
Aminosyrene er ment for å hjelpe med produktets overordnede effekt i kroppen.
Astaxanthin
Astaxanthin 5% (rød/brun pulver) utvunnet fra Haematococcus pluvialis alger.
Astaxanthin, karotenoidet fra alger som gir laksen sin rosa farge, er en potent antioksidant. Noen av de potensielle helsefordelene kan inkludere optimalisering av ledd-, immun-, hjerne-, kardiovaskulær-, DNA- og mitokondriell helse.
Ifølge dagens kunnskap distribueres astaxanthin til alle kroppsvev og kan lett trenge gjennom blod-hjerne-barrieren. Astaxanthin kan ha hjertebeskyttende egenskaper, og forhindre effektivt hjerte- og karsykdommer og lidelser. Nyere studier peker også på karotenoidens antikoagulasjonseffekt og mulig forbedring i elastisiteten i blodkarvegger.
Astaxanthin har blitt brukt med godt resultat ved neurroderende sykdommer (f.eks. Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom), ettersom det kan forbedre blodtilførselen til hjernen, og kan støtte kognitiv funksjon og beskytte nevroner mot nedbrytningsprosesser.
Det forskes også på dens effekt på diabetes, kolesterol, DNA, skjoldbruskkjertel og forskjellige hudplager.
Resveratrol
Trans-resveratrol 99%+ rent hvitt pulver (syntetisert i sertifisert EU laboratorie).
Resveratrol (Trans-Resveratrol) er en naturlig fenol produsert av planter som svar på skade eller patogener. Det finnes i matvarer som druer, blåbær, bringebær og mer, så vel som i rødvin. Som et supplement sies det å bidra til å forbedre blodtrykket, kolesterolnivået, kroppsvekten og blodcellenes helse. I tillegg kombineres det ofte med NMN for økte anti-aldringseffekter.
Dette produktet er skapt gjennom en prosess med kjemisk syntese, som, i motsetning til hva man kan anta, er den bedre enn plantekilder. Grunnet at det oppnår en høyere renhet med langt mindre tungmetaller og blir ikke brunt slik plantebasert Resveratrol ofte gjør. Vi anbefaler IKKE Resveratrol produsert av konvensjonelle druer da de er ofte høyt sprøytede avlinger.
Biotilgjengeligheten til begge typer er like.
Kan bidra til å være et kraftig antialdringsmiddel
Kan bidra til å opprettholde sunne lipider.
Kan være fordelaktig for immun- og kardiovaskulære systemer
Grønn te-ekstrakt
Grønn te-ekstrakt er en konsentrert form av de aktive stoffene i grønn te. Det viktigste virkestoffet er epigallokatekin-gallat, eller EGCG, som kan bidra til å beskytte celler mot skade, kan støtte normale blodtrykksnivåer, kan bidra til sunne blodfettverdier og kan støtte leverfunksjonen. Når det påføres huden, kan grønn te-ekstrakt være nyttig ved hudtilstander som dermatitt, rosacea og vorter.
Hvordan virker grønn te-ekstrakt?
Grønn te-ekstrakt er rikt på antioksidanter kalt katekiner, som i studier er vist å kunne øke antioksidantkapasiteten og beskytte mot oksidativt stress.
Katekiner i grønn te kan også bidra til å støtte sunne blodtrykksverdier og blodfettverdier, noe som kan være gunstig for hjertehelsen.
Forskningsfunn antyder at grønn te-ekstrakt kan ha en positiv effekt på hjernehelse og hukommelse, og at det kan bidra til å beskytte mot visse hjernesykdommer.
Grønn te-ekstrakt inneholder både katekiner og en viss mengde koffein. Denne kombinasjonen kan forklare de beskjedne effektene på vektregulering som er observert i enkelte studier.
Grønn te-ekstrakt kan også støtte leverfunksjonen ved å redusere betennelse og oksidativt stress.
Antioksidantene i grønn te-ekstrakt, særlig EGCG, kan påvirke balansen mellom celleproduksjon og celledød på en gunstig måte. En studie undersøkte effekten av å ta 600 mg grønne te-katekiner daglig i ett år hos menn med risiko for å utvikle prostatakreft.
En større oversiktsstudie viste at når grønn te-ekstrakt påføres huden, kan det hjelpe ved ulike hudutfordringer, som dermatitt, rosacea og vorter. Som kosttilskudd er det også vist at det kan bidra til å redusere tegn på hudaldring og støtte personer med akne.
Katekiner i grønn te, særlig EGCG, kan forbedre insulinfølsomheten og støtte normal regulering av blodsukker, noe som igjen kan bidra til sunne blodsukkernivåer.
Nattokinase
Nattokinase 20.000 FU/g utvunnet fra nattō (fermenterte soyabønner)
Et unikt enzym produsert i fermenteringsprosessen
Nattokinase pulver 20.000 fibrinolytiske enheter/g
Kan bidra til å støtte blodsirkulasjonshelsen
Nattokinase kan bidra til å holde det kardiovaskulære systemet og blodsirkulasjonen i god stand. Hvis du aldri har hørt om Natto, er du ikke den eneste. Denne grunnlaget for japansk mat i mange år, og denne maten laget av gjærede soyabønner har vært relativt ukjent for folk fra Vesten. Det unike enzymet Nattokinase har oppstått gjennom gjæring. Data indikerer at Nattokinase kan være en effektiv tilnærming til ernæring for å opprettholde god blodsirkulasjon, noe som kan bidra til å opprettholde den sunne tilstanden til sirkulasjons- og kardiovaskulære system. Virkningen av Nattokinase måles med antall fibrinolytiske enheter (FU).
Nattokinase er et enzym utvunnet fra en japansk mat kalt nattō (fermenterte soyabønner). Inneholder ikke spor av soya, og er glutenfritt.Som et supplement er det kjent for å hjelpe til med å løse opp blodpropp, senke blodtrykket og hjelpe til med hjerte- og karsykdommer og andre hjertesykdommer.
Virkningen av Nattokinase måles med antall fibrinolytiske enheter (FU). Det unike enzymet Nattokinase har oppstått gjennom gjæring. Data indikerer at Nattokinase kan være en effektiv tilnærming til ernæring for å opprettholde god blodsirkulasjon, noe som kan bidra til å opprettholde den sunne tilstanden til sirkulasjons- og kardiovaskulære system.
NB: Se forsiktighetsregler lenger opp i produkt beskrivelsen
For søtning: stevia ekstrakt REBA99
Stevia ekstrakt er 100% urtebasert og kommer fra Steviaplanten. 99 % REB-A stevia er mellom 200 - 300 ganger søtere enn sukker og tilsvarer 1/2 kg sukker pr. teskje. Produktet inneholder ingen konserveringsmidler.
For at smaken på pulveret skulle være god nok å drikke rett i vann har vi tilsatt stevia ekstrakt som er kjent for å ikke påvirke blodsukkeret slik andre søtningsstoffer og/eller sukker gjør. Dermed er det et tryggere alternativ som gjør opplevelsen av å innta produktet behagelig. Ikke la den gode smaken lure deg, dette er ikke solbærsaft og det anbefales ikke å overskride dosering eller drikke alt på en gang (se dosering og bruksanvisning øverst i produktbeskrivelsen).
Fordeler med stevia:
- 100 % naturlig urt
- Fri for kjemiske tilsetninger
- 0 kalorier
- 0 i Glykemisk Indeks
- Ubetydelig påvirkning på blodsukkeret
- Gir IKKE hull i tennene
- Ingen dokumenterte bivirkninger
- Trygg og ideell for diabetikere
Tilleggsinformasjon
| Avansert filter | Vegan, Ekstrakt & Juicepulver, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Blends, Kosttilskudd |
|---|---|
| Ingredienser | l-citrullin pulver(30%), l-arginin pulver(15%), acerolabær pulver, aroniabær pulver, hagtornbær pulver, stevia ekstrakt pulver (REBA99), risprotein pulver, astaxanthin pulver, resveratrol pulver, grønn-te ekstrakt pulver og nattokinase pulver. |
| Nettovekt | 494 gram |
| Produsert i land | Nederland |






