Bukkehornkløver pulver - Fenugreek - 250 g



Vanlig pris: kr 106,95

Tilbudspris kr 96,26   spar 10%

Utsolgt

Forventet innen 1 måned


Tilbudet varer så langt lageret rekker

Details:

Næringsrikt og spennende krydder med mange helsefordeler
Bruk: egner seg i mange måltider og gir en "indisk" smak
  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Sukkerfri Sukkerfri
  • Glutenfritt Glutenfritt

Detaljer

I India, hvor frøene brukes som en viktig ingrediens i karri-blandinger, anvendte ayurvediske uttøvere urten til tradisjonell behandling av artritt, bronkitt og urolig fordøyelse. Indiske kvinner spiste frøene for å øke produksjonen av morsmelk.

 

Frøene til bukkehornkløver har i utgangspunktet en bittersøt smak. Når frøene ristes lett, får de en søt, karrilignende aroma med en ettersmak av karamell eller lønnesirup. Frøene blir så malt og kan brukes på samme måte som havremel eller som krydder til smaksetting av supper, stuinger, grønnsaker, chutneys og pikkels. Bukkehornfrø er et svært anvendelig krydder som gir mer fylde i smaken til de fleste retter. Urten finnes nesten bestandig som en ingrediens i karripulver. Det finnes mange forskjellige typer karri, med eller uten bukkehornfrø, men her i Norden foretrekker vi den milde formen hvor bukkehornfrø inngår i blandingen.

 

Spirte bukkehornfrø blir ekstra næringsrike (inneholder mye jern, kalsium, vitaminer og proteiner) og kan anvendes i salater og som grønt smørbrødpålegg. Det tar bare 4-6 dager å spire frøene, og karrismaken avtar etter hvert som spirene vokser. I noen land blir både bladene og unge spirer spist som en grønnsak. I det indiske kjøkken brukes de lett bitre bladene både friske og tørket, og de kan av og til fås under navnet methi i indiske butikker også i Norge.

 

Bukkehornkløver har bestandig vært ansett som et afrodisiakum, og arabiske kvinner fra Libya til Syria spiste ristede frø for å øke vekten og få litt rundere former, noe som var synonymt med skjønnhet. I forskjellige land er det tradisjonelt brukt relatert til diabetes, avgifte kroppen, mot luftveisplager, ved fordøyelsesproblemer, demens, for å balansere kolestrol og mye mer.

 

Anvendt som urtete er det vanlig å lage et avkok. Da kan man bruke to teskjeer frø til ¼ l vann. Kaldt vann helles over frøene, og man lar det stå i fem timer for å bløtgjøre frøene. Så varmer man opp blandingen og lar den koke i ett minutt før frøene siles fra og teen er drikkeklar. Av slik bukkehornte kan man drikke 2-3 kopper daglig. Smaken på teen kan bedres ved å tilsette litt honning, sitron, anisfrø eller peppermynte. Man kan også lage te av bukkehornfrø på en enklere måte ved å helle kokende vann over hele frø og la det stå og trekke i 5-10 minutter før man siler fra frøene.

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Sukkerfri, Glutenfritt, Pulver, Bønner & frø, Baking
Nettovekt 250 g
Produsert i land India