Når det begynner å blåse kaldt ute, er det ikke noe som passer bedre enn å kose seg inne med å bake en deilig kake. Og du kommer til å elske denne uimotståelige kombinasjonen av søt lønnesirup og ekte kanel og sprø granola! Kokosmelk, mandelsmør, lønnesirup og rikelig med kanel blandes sammen, helles over en enkel mandelbunn og settes i fryseren Den knasende sprøe granolaen på toppen, er det perfekte komplimentet til denne ellers så silkemyke desserten.
Ingredienser:
Til kakebunnen:
4.8 dl mandelmel (eventuelt teffmel)
3 ss kokosolje
1 ss lønnesirup / honning
1 ss malt linfrø pluss 2 ss vann
1/4 ts himalayasalt eller havsalt
Til kakefyllet:
1 boks kokosmelk (sett i kjøleskapet over natten, bruk kun den faste kremen)
1.8 dl økologisk mandelsmør
1.2 dl lønnesirup / honning
1.2 dl kokosolje
1.5 ts vaniljepulver
1-2 ts ceylon kanel etter smak
Litt himalayasalt eller havsalt
Sprø granola skorpe:
1.8 dl økologisk havregryn
0.8 dl kokosmasse
0.6 dl hakkede pekannøtter
1.5 ss kokosolje
1.5 ss lønnesirup / honning
1/4 ts ceylon kanel
Litt himalayasalt eller havsalt
Slik gjør du:
Slik lager du bunnen:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Bland linfrø og vann i en liten bolle og sett til siden for å tykne.
Bland tørre ingredienser sammen i en bolle. Rør sammen våte ingredienser i en annen bolle, inkludert linfrø-blandingen.
Bland sammen vått og tørt og rør godt.
Press deigen godt ned i en paiform.
Stekes i 15-18 minutter til den er fast og lett gyllen på farge.
Sett den til siden til den er helt avkjølt.
Slik lager du fyllet:
Smelt alle ingrediensene i en kasserolle over middels lav varme. Vispes til en glatt røre. Smak til, og juster om nødvendig.
Helles over den avkjølte paibunnen. Dekk til og avkjøles i 4 timer til den er fast. Oppbevares på et kjølig sted (kjøleskapet).
Slik lager du Granola (nøtteblandingen):
Smelt kokosoljen i en stekepanne over middels lav varme. Legg de resterende ingrediensene i stekepannen og bland alt godt sammen.
“Ristes” i 5-7 minutter til de er gyllenbrune og har fått en sprø konsistens. Rør i massen av og til.
Fjernes fra varmen og settes til avkjøling.
Drysses på paien rett før servering.