Natur informasjon

10 Jan.

Kosthold

0

Kroppen vår jobber hele tiden med å fjerne giftstoffer og uønsket stoff fra de forskjellige systemene. Over tid blir kroppen kjørt ned fra usunne matvalg, alkohol, koffein, narkotika, stress og miljøgifter som er en del av dagens liv. Uansett hvor sunt kostholdet eller livsstilen din måtte være, krever ytre faktorer at vi fortsatt gir kroppen en sjanse til å lade opp og fjerne alt som kan hindre oss i å oppleve overlegen helse og langvarig vitalitet. Når våre vitale organer blir satt under for mye press og ikke kan arbeide effektivt, er det da sykdom og sykdom kan oppstå. Å ta seg tid til å rense kroppen og pleie disse vitale organene går langt i forebygging, og har også umiddelbare effekter - større energi, klarere hud, bedre fordøyelse, mental klarhet og mye mer.

 

Skriker kroppen din etter en detox?! Her er 11 fortellende tegn:

 

1. Du føler deg konstant sliten, stresset og overveldet

2. Du opplever hyppig hodepine og/eller mangel på mental klarhet

3. Du har ofte hudutbrudd og urenheter og/eller en trøtt, matt og glansløs hud

4. Det ser ut til at du lett opptar forkjølelse, influensa, insekter og virus og bruker ofte medisiner

5. Fordøyelsen din er plagsom, ubehagelig og uregelmessig

6. Du går over til å ta mindre sunne matvalg og har ofte stekt mat, bearbeidet kjøtt, meieri, gluten, bearbeidet mat, raffinert sukker eller hurtigmat

7. Du har ofte kaffe, alkohol, narkotika (reseptbelagte eller annet) eller sigaretter

8. Du er utsatt for vanlige miljøgifter som karbonutslipp, sigarettrøyk, ugressmidler, plantevernmidler, kunstige dufter og husholdningskjemikalier

9. Du bærer overflødig kroppsvekt

10. Du føler deg ofte følelsesmessig ustabil, deprimert, umotivert og mangler energi og entusiasme for livet

11. Pusten din og kroppslukt ser ut til å stinke alarmerende, uansett hvor mye deodorant eller tannkrem du bruker

 

En detox er din mulighet til å gi kroppen en pause og la dine egne selvrensende og selvhelbredende prosesser sette i gang. Kroppen din er medfødt intelligent og en periode med rensing er den perfekte måten å trykke på tilbakestillingsknappen og starte på veien til en sunnere, gladere og mer levende deg!

 

Her er bare noen av fordelene med en holistisk, naturlig detox:

 

Forebygging av kroniske sykdommer
Sterkere immunitet
Hjelp til å miste stillestående vekt
Forbedret livskvalitet
Økt energi
Strålende, glødende hud
Lyse, klare øyne
Mental klarhet
Balanserte følelser
Forbedret selvtillit og selvtillit
Nye sunne vaner og rutiner
Forbedret levetid
Hva er en detox?

 

De fleste av oss har en tendens til å være enige om at avgiftnings- eller "detox"-dietter er kortsiktige intervensjoner designet for å eliminere giftstoffer fra kroppen, fremme helse og hjelpe til med vekttap.

 

Men i hovedsak er det egentlig bare å skape de perfekte forholdene for å støtte kroppen vår i å gjøre jobben den allerede var laget for å gjøre ... "Detox".

 

Her er noen gode tips for å hjelpe deg når du gjør en total detox og hvorfor disse tipsene er så viktige for din generelle, langsiktige helse:

 

Hydrering

Viktig: Eliminering av giftige partikler og foryngelse av celler.

 

Tips: Mål å drikke mellom 1-3 L vann per dag.


Slik får du dette til:

 

Bruk måltidstider som en påminnelse om å hydrere. Drikk 500 ml vann (med sitronsaft hvis du foretrekker det) etter heving, og gjenta en halvtime før lunsj og middag. Ha med deg en vannflaske hele dagen.
Bytt ut kl. 15.00-kaffen med urtete.


Trening

Viktig: Styrk lungekapasiteten/evnen.


 
Tips: Mål å bevege kroppen regelmessig gjennom dagen


Slik får du dette til:

Del treningen i mindre biter av tid. Bruk 10 minutter om morgenen til å strekke deg, gå en halvtimes spasertur før du drar på jobb, eller ta trappene i stedet for heisen i bygningen din.
Innlemme å være aktiv i ditt sosiale liv; ta kontakt med venner for en spasertur, løpetur eller treningsøkt i stedet for en kaffe eller cocktailer.


Ekte, levende MAT!

 

Viktig: Spesifikke matvarer hjelper til med å deaktivere giftstoffer og fjerne dem fra kroppen (spesielt tungmetaller).


 
Tips: Ha som mål å inkludere så mange friske frukter og grønnsaker i kostholdet ditt som mulig.


Slik får du dette til:

Juice, smoothies og salater er et perfekt sted å starte. Innlemme klorofyllrik mat som hvetegress og bygggress, samt urtete og sjøplanter som nori.


Koriander, og matvarer som inneholder sitron- og eplesyre (druer, appelsiner, sitroner og andre sitrusfrukter) samt selenrike matvarer (som paranøtter, sopp og solsikkefrø), har vist seg å hjelpe til med fjerning av tungmetaller oppbygging i kroppen.

 

Sove

Viktig: Søvn hjelper til med foryngelse av celler og hjelper til med helbredelse og reparasjon av hjertet, musklene og blodårene.


 
Tips: Mål å sove 7-8 timer per natt


Slik får du dette til:

Vær oppmerksom på viktigheten av søvnhygiene (unngå koffein før sengetid, la det gå 2 timer mellom siste måltid og leggetid, bruk dempet belysning).


Gjør en bevisst innsats for å slappe av før du ruller til sengs. Legg fra deg telefonen, slå av TV-en, frigjør deg fra distraksjoner og gjør soveplassen så komfortabel som mulig.


Kom deg ut


Viktighet: Pust frisk luft inn i lungene; få din daglige dose vitamin D og øke humøret ditt.
 
Tips: Spis flere måltider utendørs; innimellom, tren utendørs i stedet for i et treningsstudio eller studio.


Slik får du dette til:

Hvis du skal være inne hele dagen, ta frokosten ute til et solfylt sted.
I stedet for å spise lunsj ved skrivebordet ditt, kan du gå en tur ute og sitte på et komfortabel, avslappende sted.
Å puste inn den friske luften og kjenne solens varme på huden din kan bidra til både å rense lungene og øke humøret.
Så der har du det!

 

Detoksifisering, er ikke så forvirrende eller begrensende som du kanskje har trodd. Ved å hjelpe kroppens naturlige avgiftningssystem, er sjansen stor for at et lite løft av egenomsorg vil være en avslappende og hyggelig opplevelse for deg! I tillegg gjør fordelene ved å føle seg fantastisk etterpå det hele så verdt.

 

Her er GRATEFUL NATURES PRODUKTER som både er spesiallaget til detox og som vi deler med glede oppskrifter på og tips rundt hele januar for å gi deg fullt innblikk i hvordan du skal trygt kunne detoksifisere og booste en daglig detox ved å bruke våre nøye selekterte produkter: 

 

( følg med på bloggen og våre sosialemedier @gratefulnatur.no og natur.no)  vi anbefaler alltid at ingen gravide, ammende, eller de med underliggende sykdommer skal detoksifisere uten å ha kjennskap til om dette er trygt og uten anbefaling ifra lege

 

ACTIVE CELL DETOX

inneholder 7 potente detoksifiserende ingredienser du kan ta daglig i små doser. 

 

Active Cell Detox bruker en proprietær blanding av Zeolite Clinoptilolite, Grønn supermat, vitaminer, mineraler og aminosyrer som er synergistisk formulert for å målrette helseproblemer og støtte hele kroppens system. Dette produktet er spesielt utviklet for å hjelpe kroppen med å gjenvinne optimal helse og avgifte.

 

Bland 1-2 spiseskje(er) i et glass vann, juice eller smoothie (kald eller romtemp). Best på tom mage. Kan også blandes sammen med annen supermat. Og les mer om produktet under produktbeskrivelsen.

 

SPIRULINA - er varsom og  detoksifiserende i små doser men også naturens næringsmiddel

 

Spirulina er en blågrønn mikroskopisk plante (en alge), en mikrosaltvannsplante, som har eksistert på vår planet for 3,6 milliarder år og som har vært en rik kilde til næring til mange av jordens sivilisasjoner. . Algene er svært næringsrike og har lenge blitt brukt og verdsatt i mange asiatiske kulturer, og den japanske regjeringen har til og med klassifisert den som et funksjonelt livsmiddel i seg selv.


Spirulina er en helt naturlig matkilde som består av mer enn 60% proteiner og aminosyrer som kroppen vil “se” eller “kjenne igjen” som mat. Denne mikroalgen inneholder over hundre næringsstoffer, bl.a store mengder betakaroten, jern ,kalsium, magnesium, Gamma-linolenic acid (GLA), jern, B-vitaminer, og polysakkarider, sulfolipider og glykolipider. Planten inneholder også klorofyll, Fykocyanin, og karotenoider. Av disse har spesielt karotenoider antioksidant egenskaper.


På grunn av det høye næringsinnholdet, blir spirulina betegnet som "supermat" av mange, og de potensielle fordelene har forskerne bare så vidt begynt å forske på. Det knytter seg mye spenning når det kommer til de meget potensielle stoffene; polysakkarider, sulfolipider og glykolipider bl.a.


Mikroalgene er kultivert med kun naturlige fertiliseringer og helt uten syntetiske eller andre skadelige stoffer. Produktet møter de høyeste standarder for friskhet, næringsinnhold og smak. Produkter er økologisk kultivert.

 

AKTIVERT KULL

Aktivert kull er kjent for å trekke med seg inntil 100 ganger sin egen vekt i giftstoffer og er dermed ofte brukt som et topp detox-produkt. Vårt produkt er av høyeste kvalitet fra kokosnøttskall og enget som food grade.

 

Det er kjent som et ekstremt godt verktøy for enhver person som skal avgifte kroppen. Det er også ansett som effektivt for å balansere magen og roe diaré. Aktivt kull er kjent for å minske luft i magen etter et måltid. Det brukes også ofte til hvitning av tenner og til å lindre/rense forskjellige hudproblemer.

 

Aktivert kull er laget ved å brenne en karbonkilde som tre eller kokosnøttskall. Når dette er gjort, tar den høye temperaturen bort oksygen og aktiverer kullet med gasslignende damp. Dette gir aktivert kull, en svært absorberende form for kull som har millioner av små porer. Disse er kjent for å fange og binde seg til tunge toksiner og uønsket gass i kroppen, som kan ha opptil tusen ganger mer vekt enn selve kullet.

 

Aktivert kull er mye brukt til å fjerne uønskede giftstoffer og urenheter fra kroppen. Dette gjøres gjennom opptaksprosessen. Andre interne bruksområder for denne fantastiske ingrediensen er å bidra til å redusere overdreven flatulens etter å ha spist, og å hjelpe fordøyelsen. Det har også vært forskning som undersøker sammenhengen mellom aktivert kull og tarmgass.

 

CHLORELLA 

Vår chlorella har knust cellevegg for optimalt næringsopptak

Skånsomt behandlet

Ikke GMO

Rik på protein og aminosyrer

Inneholder mange av de viktigste næringsstoffene kroppen trenger til enhver tid

Kan virke utrensende (ha en detox effekt)

Kan bidra til å opprettholde syre/base balansen

Kan være gunstig for fordøyelsen

Kan bidra til å gi økt energiomsetning, balansere blodsukkeret og normalisere blodtrykk

 

Les mer om detox på våre kommende blogginnlegg! 

 

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.