Det finnes mange favoritter blant iskremene som er tilgjengelig, og heldigvis begynner vi å se flere plantebaserte iskremer. Men det å lage sin egen sunne iskrem gir mye mer frihet og nytelse. Derfor deler vi en super oppskrift på hvordan lage din egen pistasjis.
Ingredienser
2.5 dl pistasjnøtter
1.8 dl kokosnøttsukker
4.8 dl plantebasert melk (mandel-, havre- eller rismelk)
1/2 ts vaniljepulver
4 store eggepommer (for vegansk versjon bruk 6-8 ss agar agar, bløtlagte chiafrø eller aquafaba fra en boks kikerter)
2.5 dl kokoskrem (kremen fra ca 2 bokser kokosmelk, ikke rennende kokosvann)
1.7 dl hakkede pistasjnøtter til topping og blande inn i isen (valgfritt).
Forberedelse
Finmal 2.5 dl pistasjenøtter og 0.6 dl kokosnøttsukker i prosessor. Varm i en kasserolle pistasjblandingen sammen med melken. Fjern fra varme. Bland i vaniljepulver ekstrakt.
Pisk egg/evnt annet og resterende 1.2 dl kokosnøttsukker i en middels bolle. Gradvis visp i varm melkeblanding. Returner alt tilbake til kasserollen etter alt er blandet godt. Kok over lav varme til massen blir tykkere og forlater sti av masse på baksiden av skjeen når fingeren er trukket over, omrør hele tiden, ca 10-20 minutter (ikke koke). Samle alt i en stor bolle og oppbevar i kjøleskap, ca 2 timer eller fryser ca 1 time.
Rør 2.5 dl kokoskrem og hakkede pistasjenøtter i blandingen. Putt blandingen i ismaskin i henhold til produsentens anvisninger (hvis tilgjengelig), har du ikke ismaskin kan det kjøres i foodprosessor. Overfør til beholder og frys.
Når den er ferdig er der bare å nyte!