Natur informasjon

04 Dec.

Middag

0

Denne mettende, næringsrike og fargerike steken er laget av røde linser, kikerter, grønnsaker og poteter. Den er nøtteaktig, velsmakende med en god søtsmak. Dette er takket være rikelige mengder med stekte søtpoteter og gulrøtter. Steken serveres med vegansk ostesaus, en Romain-salat, dampet grønnkål, ovnsstekt rosenkål og rå rødkål.

 

Dette en en enkel nøttestek, for den absolutt beste kan du klikke her. Om du ikke har tid til å lage selv kan du få ferdig nøttestek blandinger her.

 

Ingredienser:

1.2 dl kokte og drenerte røde linser

1.2 dl kokte kikerter

1 rødløk, finhakket

1/2 purre i skiver

1 middels gulrot, finhakket

1/2 søtpotet

1 stor potet

4 hvitløksfedd

2 klyper chili eller cayenne

1 ts malt røkt paprika

1 ss miso (gjerne med lime)

Blader fra 3 friske rosmarin-stilker, finhakket

1 ts salvie

26 g hasselnøtter

26 g mandler

2 ss malt linfrø, pluss 4 ss vann

3 ts tørket tomat-flak

1/2 ss teffmel

Svart pepper og Himalaya salt, etter smak


 

Slik gjør du:

Vask linsene godt og kok opp. Settes til siden

 

Grovhakk nøttene i en foodprosessor eller hakk dem med en kniv. 

Kjør kikertene i en foodprosessor eller mos dem med en gaffel.

 

Bland de malte linfrøene med vann og sett til siden.

 

Hakk løk, purre, gulrot, søtpotet og potet i mindre terninger og ta dem over i en bolle.

 

Ha ca 2 ss vann i en stor kjele. Når vannet begynner å koke, kan du skru ned varmen, tilsette de hakkede grønnsakene og røre godt en stund. Sett på et lokk og rør om av og til.  Grønnsakene skal sauteres i 8-10 minutter.

 

Skrell hvitløksfeddene og kjør dem gjennom en hvitløkspresse. Tilsettes gryten med grønnsaker og blandes godt. Tilsett også chiliflak, paprikapulver, misopasta, hakket salvie og rosmarin i gryten. Bland godt. Alt dette bør gjøres i løpet av 8-10 minutter.

 

Skru av platen og avkjøl grønnsakene litt ved å røre rundt i gryten slik at all væsken fordamper.

 

Så tilsetter du kokte linser, nøtter og kikerter, tomatflak og lin-frø blandet med vann (vegetar egg). Røres godt sammen. Smak tilmed Himalaya salt og svart pepper.

 

Bland til slutt inn 1/2 ss bokhvetemel. Deig-blandingen skal være ganske tørr - litt fuktig, men ikke flytende.

 

Sett ovnen på 180 ° C. Kle en brød-form med bakepapir.

 

Ha blandingen over i brød-formen og trykk den godt ned i formen(med en slikkepott) for å sikre at det ikke er luftbobler i deigen.

Stekes i ca 50 minutter til nøttesteken er gyllen. 

 

Ta steken ut av ovnen og la den hvile i et par minutter. Deretter legger du et brett eller en skjærefjøl over brød-formen og snur den på hodet. Slik vipper du enkelt nøttesteken ut av formen. Fjern brød-formen og la steken hvile i et par minutter før du fjerner bakepapiret. 

 

La steken avkjøle seg før du skjærer den i passende skiver.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.