Dette er en rask og enkel oppskrift på en krydret jamaicansk inspirert burger. Soppen er marinert for enda mer smak. Grapefrukt-garnityret demper krydderet til marinaden vakkert og tilfører et nydelig piff.
Porsjoner: 4
Tid: 20 min
Vanskelighetsgrad: 3/10
Kan lages glutenfri
Ingredienser
8 Portobellosopper
2-3 ss krydret marinade
5 ss lett soyasaus
Skall og saft av 1 lime
2-3 ss olivenolje
Slaw
1/2 rødløk, finskåret
1 kopp/100g rødkål, fint strimlet
2 gulrøtter, skrelt og revet
2 ss friske koriander
3-4 ss vegansk majones, eller vegansk yogurt
Pynt
1 Grapefrukt, skrelt og delt
2-3 ss knuste pecan nøtter eventuelt sprø løk
4 ss BBQ-saus
4 ristede burgerbrød
Fremgangsmåte
Skrell og rens portobellosoppen og legg den i en ildfast form. Bland sammen krydder marinaden, lime og soyasaus i en bolle.
Pensle soppen med dette, og pass på at de er godt dekt med marinade.
Forvarm en stekepanne over høy varme og tilsett olivenolje. Når pannen er varm, legg soppen i pannen med oversiden ned og grill den i 18 minutter. Press og vend soppen innimellom.
Soppen kan EVENTUELT også lages med en dekke av et lag (blanding av med, olje og krydder miks) før de frytyrstekes igjen (mye olje og høy varme).
I mellomtiden blander du sammen slaw-ingrediensene i en liten bolle og gjør klar resten av garnityret.
Når soppen er mør, lett brent og kjøttfull, serveres den med en gang sammen med garnityret for en episk burger.