Natur informasjon

25 Jan.

Middag

0

Dette er en rask og enkel oppskrift på en krydret jamaicansk inspirert burger. Soppen er marinert for enda mer smak. Grapefrukt-garnityret demper krydderet til marinaden vakkert og tilfører et nydelig piff.

 

Porsjoner: 4
Tid: 20 min
Vanskelighetsgrad: 3/10
Kan lages glutenfri

 

Ingredienser

8 Portobellosopper

2-3 ss krydret marinade

5 ss lett soyasaus

Skall og saft av 1 lime

2-3 ss olivenolje

 

Slaw

1/2 rødløk, finskåret

1 kopp/100g rødkål, fint strimlet

2 gulrøtter, skrelt og revet

2 ss friske koriander

3-4 ss vegansk majones, eller vegansk yogurt

 

Pynt

1 Grapefrukt, skrelt og delt

2-3 ss knuste pecan nøtter eventuelt sprø løk

4 ss BBQ-saus

4 ristede burgerbrød

Ketchup

 

Fremgangsmåte

 

Skrell og rens portobellosoppen og legg den i en ildfast form. Bland sammen krydder marinaden, lime og soyasaus i en bolle.

 

Pensle soppen med dette, og pass på at de er godt dekt med marinade.

 

Forvarm en stekepanne over høy varme og tilsett olivenolje. Når pannen er varm, legg soppen i pannen med oversiden ned og grill den i 18 minutter. Press og vend soppen innimellom.



Soppen kan EVENTUELT også lages med en dekke av et lag (blanding av med, olje og krydder miks) før de frytyrstekes igjen (mye olje og høy varme).

 

I mellomtiden blander du sammen slaw-ingrediensene i en liten bolle og gjør klar resten av garnityret.

 

Når soppen er mør, lett brent og kjøttfull, serveres den med en gang sammen med garnityret for en episk burger.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.