En blanding av 2 av mine favoritt ting, pizza og indiske krydder. Dette er min Tandoori marinerte jackfruit Pizza, med luftig gurkemeie-bunn. Den er EPISK.
Porsjoner: 4-6
Tid: 2 timer
Vanskelighetsgrad: 5/10
Kan gjøres glutenfri (bytt it melet, samt gjær med natron)
Ingredienser
Pizza deig
1 og 1/2 kopper/375 ml lunkent vann
3 kopper/360g teffmel
7 g/ 2 ts tørrgjær
2 ts malt gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt bukkehornkløver
2 ts sorte løkfrø (eventuelt sesamfrø)
1/2 ts chilipulver
2 ts havsalt
Tomatsaus
1 ss olivenolje
2 kopper tomatpuré
1 fedd hvitløk
1 ss løk granulat
1 ss Garam Masala
1/2 ts chilipulver
1/2 ts malt koriander
Jackfrukt ("kjøttet")
2 bokser Jackfruit, skvis ut vannet med et rent kjøkkenhåndkle
1 kopp/250g plantebasert yoghurt
1 ts chilipulver
1 ss Garam Masala
2 ts malt gurkemeie
6 fedd hvitløk, finhakket
Skalet av 1 sitron
Saften fra en halv sitron
Topping
Plantebasert yoghurtdip i gresk stil
Friske bladbete eller spinatblader
Cherrytomater
Frisk koriander
Fremgangsmåte
Kle et stekebrett med bakepapir.
Bland sammen jackfrukt, yoghurt, krydder, sitronskall, sitronsaft og salt i en bolle.
Overfør blandingen til stekebrettet og drypp over olivenolje. Stek jackfrukten i 25-30 minutter eller til den er gylden. For en dypere og fyldigere smak kan du marinere blandingen før steking i opptil 6 timer, men det er ikke nødvendig.
Sett til side når den er ferdig stekt og klar til bruk som pizzatopping.
For å lage pizzadeigen, bland sammen mel, gjær, krydder og salt i en stor bolle eller kjøkkenmaskin.
Lag et rom i midten, og tilsett deretter lunkent vann. Rør til alt har blandet seg sammen.
Når alt er blandet, vend deigen ut på en lett melet arbeidsflate. Nå er det på tide å elte, bruker du kjøkkenmaskin, bruk eltekroken og elt i 5 minutter.
For hånd må du elte i ca. 8 minutter. Deigen skal være myk og elastisk etter de 8 minuttene. Tilsett litt mel under elting hvis du synes det blir klissete.
Når den er eltet, legg deigen i en lett oljet bolle og dekk over med et fuktig kjøkkenhåndkle.
La deigen heve et varmt sted i ca 45 timer eller til de har doblet seg.
I mellomtiden lage tomatsausen, tilsett litt olje i en liten kjele på lav varme, etterfulgt av hvitløksfedd. La hvitløken trekke i oljen i 2-3 minutter. Når hvitløken er litt gylden tilsetter du tomatpureen, forsiktig etterfulgt av resten av saus ingrediensene. Legg på lokk og la sausen koke i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 220 grader og finn frem det klede stekebrettet.
Skjær deigen i 3, for 3 mellomstore pizzaer. Topp sjenerøst med tomatsaus, jackfrukt, bladbete/spinat og cherrytomater. En siste skvett olivenolje, og sett den i ovnen.
Stek pizzaen i en vanlig ovn i 15-20 minutter. I en pizzaovn bør 3-4 minutter holde.
Pynt med plantebasert yoghurt og fersk koriander.