Natur informasjon

25 Jan.

Oppskrifter Middag

0

En blanding av 2 av mine favoritt ting, pizza og indiske krydder. Dette er min Tandoori marinerte jackfruit Pizza, med luftig gurkemeie-bunn. Den er EPISK.

 

Porsjoner: 4-6
Tid: 2 timer
Vanskelighetsgrad: 5/10
Kan gjøres glutenfri (bytt it melet, samt gjær med natron)

 

Ingredienser

 

Pizza deig

1 og 1/2 kopper/375 ml lunkent vann

2 ss Extra Virgin Olivenolje

3 kopper/360g teffmel

7 g/ 2 ts tørrgjær

2 ts malt gurkemeie

1 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander

1 ts malt bukkehornkløver

2 ts sorte løkfrø (eventuelt sesamfrø)

1/2 ts chilipulver

2 ts havsalt

 

Tomatsaus

1 ss olivenolje

2 kopper tomatpuré

1 fedd hvitløk

1 ss løk granulat

1 ss Garam Masala

1/2 ts chilipulver

1/2 ts malt koriander

 

Jackfrukt ("kjøttet")

2 bokser Jackfruit, skvis ut vannet med et rent kjøkkenhåndkle

1 kopp/250g plantebasert yoghurt

1 ts chilipulver

1 ss Garam Masala

2 ts malt gurkemeie

6 fedd hvitløk, finhakket

Skalet av 1 sitron

Saften fra en halv sitron

 

Topping

Plantebasert yoghurtdip i gresk stil

Friske bladbete eller spinatblader

Cherrytomater

Frisk koriander

 

Fremgangsmåte

 

Kle et stekebrett med bakepapir.

 

Bland sammen jackfrukt, yoghurt, krydder, sitronskall, sitronsaft og salt i en bolle.

 

Overfør blandingen til stekebrettet og drypp over olivenolje. Stek jackfrukten i 25-30 minutter eller til den er gylden. For en dypere og fyldigere smak kan du marinere blandingen før steking i opptil 6 timer, men det er ikke nødvendig.

 

Sett til side når den er ferdig stekt og klar til bruk som pizzatopping.

 

For å lage pizzadeigen, bland sammen mel, gjær, krydder og salt i en stor bolle eller kjøkkenmaskin.

 

Lag et rom i midten, og tilsett deretter lunkent vann. Rør til alt har blandet seg sammen.

 

Når alt er blandet, vend deigen ut på en lett melet arbeidsflate. Nå er det på tide å elte, bruker du kjøkkenmaskin, bruk eltekroken og elt i 5 minutter.

 

For hånd må du elte i ca. 8 minutter. Deigen skal være myk og elastisk etter de 8 minuttene. Tilsett litt mel under elting hvis du synes det blir klissete.

 

Når den er eltet, legg deigen i en lett oljet bolle og dekk over med et fuktig kjøkkenhåndkle.

 

La deigen heve et varmt sted i ca 45 timer eller til de har doblet seg.

 

I mellomtiden lage tomatsausen, tilsett litt olje i en liten kjele på lav varme, etterfulgt av hvitløksfedd. La hvitløken trekke i oljen i 2-3 minutter. Når hvitløken er litt gylden tilsetter du tomatpureen, forsiktig etterfulgt av resten av saus ingrediensene. Legg på lokk og la sausen koke i 15 minutter.

 

Forvarm ovnen til 220 grader og finn frem det klede stekebrettet.

 

Skjær deigen i 3, for 3 mellomstore pizzaer. Topp sjenerøst med tomatsaus, jackfrukt, bladbete/spinat og cherrytomater. En siste skvett olivenolje, og sett den i ovnen.

 

Stek pizzaen i en vanlig ovn i 15-20 minutter. I en pizzaovn bør 3-4 minutter holde.

 

Pynt med plantebasert yoghurt og fersk koriander.

Nyhetsbrev

 

Hvis du finner at noe av informasjonen i dette blogginnlegget er feil eller støtende ber vi at du gir oss beskjed slik at vi kan gå over og vurdere innholdet grundigere. Vi ønsker å ha sakelig og sannferdig kunnskap på våre nettsider men kan mot formodning ikke kontrollere alt som våre bloggere skriver til enhvert tid. Vennligst kontakt oss her om det er noe du ikke er fornøyd med, husk å inkluder hvilke innlegg det gjelder med lenke.