Porsjoner: 4
Tid: 10 min
Vanskelighetsgrad: 3/10
Kan lages glutenfri
Ingredienser
Sursøt sprø tofu
2 ss sesamolje
1 blokk fast tofu, i terninger
3 ss maismel eller potetmel
5 vårløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 kopp/170 g fersk ananas, i terninger
3 ss soyasaus tamari
Saus
1 kopp/240 ml ananasjuice
2 ss Sriracha
2 ss finmalt sukker eller lønnesirup
1 Klype havsalt/himalayasalt
2 ss maismel eller potetmel, blandet med 4 ss vann
Server med
Finhakket vårløk
Fremgangsmåte
Tilsett alle ingrediensene til sausen i en liten kjele bortsett fra maizena mel blandet med vann. Sett kjelen på lav varme og visp godt sammen. La sausen koke opp.
I mellomtiden forvarm en ikke-klebende stekepanne over middels varme med litt sesamolje.
Mix tofuterningene med maizena mel i en bolle og legg dem deretter i pannen.
Stek tofuen sammen med hvitløk, vårløk og chili. Når tofu er gyllen, tilsett ananas terninger og soyasaus.
Visp inn maizena mel og vann blandingen i sausen for å tykne den.
Tilsett et par skjeer saus til tofuen for å glasere den før du serverer den sursøte tofuen på en risseng.
Jeg liker å servere den resterende sausen ved siden av.
Pynt med litt hakket vårløk og grønnsakene du ønsker.