Flere visninger

Dulse - Tørket rødalge - Økologisk



Fra: kr 249,55

Pris som konfigurert: kr 0,00

På lager

Leveringstid 1-3 dager

Details:

Avgiftende, immunstyrkende (vitamin-C, E, B, jod, sink & kobber +)
Bruk: salt tang smak, mørk lilla (som snacks, smoothie & oppskrifter)

Fra: kr 249,55

Pris som konfigurert: kr 0,00

  • Økologisk Økologisk
  • Vegan Vegan
  • RAW food RAW food
  • Glutenfritt Glutenfritt

Fra: kr 249,55

Pris som konfigurert: kr 0,00

Alternativer

  • Kjøp 3 for kr 230,00 hver og spar 8%
  • Kjøp 6 for kr 218,50 hver og spar 13%

* Påkrevde felt

Pris som konfigurert: kr 0,00

Detaljer

Sunn snacks og et mineraltilskudd fra Irland, Atlanterhavet.

Dulse eller sjøpersille er vitenskapelig kjent som Palmaria palmata, og er tørket tang som har en store mengder av verdifulle næringsstoffer: protein, fiber, vitaminer og mineraler.


Dulse er en alge som består av en kort stamme (stipe) og brede rød fargede blader som er litt tykke og ofte har de litt skinnende blader. Alle variasjoner av denne rødalgen inneholder en rik blanding av mineraler. Noen tang typer vokser raskere enn andre, og de har forskjellige smaker som er avhengig av geografisk plassering. Disse næringsrike algene har vært en viktig matkilde i over tusen år i ulike deler av verden. Den vokser hovedsakelig på nordkysten av verdens største hav og er lett tilgjengelig i de fleste områder. Denne algen plukkes for hånd ved kystlinjen og tørkes, stekes, hakkes eller males (knuses) for ulike kulinariske og andre bruksområder.

 

NØKKELEGENSKAPER

  • Mineralrikt og naturlig salt

  • Uten skadelige tilsettningsstoffer

  • Vokser nederst i tidevannssonen og er “høstet” for hånd i Irland

  • En av de mest kjente sjøgrønnsakene fra Nord Atlanteren

  • Naturlig rik på jod, kjent for å være viktig for stoffskifte

  • Kan bidra til å støtte sunn og sterk beinbygging

  • Kan bidra til å støtte immunforsvaret

  • Kan bidra til å senke blodtrykket

  • Kan være godt for synet

  • Kan bidra til å støtte nervesystemet





ANBEFALT BRUK OG DOSERING

Dulse (Palmaria palmata) eller sjøpersille) er et næringstett supermatprodukt med salt og god smak. Den er et godt alternativ til salt og inneholder umami, den femte smaken. Den blir ofte betraktet som den beste algen smaksmessig sett.

Dulse har blitt høstet og brukt i matlaging i århundrer blant kystbefolkninger. Dulse kan spises rå og trenger ikke kokes før inntak. Den kan brukes i smoothies, som snacks rett fra posen, som strø på salater og annen mat, i supper, i brød, i knekkebrød og gryteretter.

 

En allsidig sjøgrønnsak med salt og krydret smak. Enkel å bruke i supper, salater og grønnsaksretter. Kan tørrstekes eller smuldres til krydder.

 

Kan også bløtlegges i 5-10 minutter i vann, skylles godt og kuttes i biter.

Dulse øker sitt volum x4 etter bløtlegging



NÆRINGSINNHOLD

Energi  50 kcl

Fett  0.5 g

 hvorav mettet fett  0 g

Karbohydrat  2.4 g

Fiber  8.6 g

Protein  4.6 g

Salt  0.5 g

Jod  1570 μg




DETALJERT NÆRINGSINNHOLD

 

Dulse inneholder også viktige vitaminer og mineraler, deriblant vitamin-C, vitamin-E, B-vitaminer, sink og kobber.



VITAMIN C

Kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse, beskytte cellene fra oksidativt stress, støtte immunsystemet, nervesystemet, normal psykologisk funksjon og gi et energigivende cellestoffskifte. 

Kan bidra til normalt fungerende energi-stoffskifte, reduksjon av tretthet og utmattelse, normal funksjon av benbygning, brusk, gummer, hud, tenner, blodkar og kollagendannelse. Vitamin C kan også bidra til normal funksjon av nervesystemet og immunsystemet, velfungerende psyke, samt økning av jernopptak og beskyttelse cellene våre mot oksidativt stress. Vitamin C kan bidra til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet i løpet av og etter intens fysisk trening.

 

VITAMIN E

Kan bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress.



JOD

Kan bidra til normal kognitiv funksjon og et energigivende cellestoffskifte, samt normal funksjon av skjoldbruskkjertelen og nervesystemet, og vedlikehold av normal hud.


JERN

Kan bidra til normal kognitiv funksjon, normal funksjon av immunsystemet og energigivende cellestoffskifte, som bidrar til å redusere av tretthet og utmattelse. Jern kan også spille en rolle i celledelingsprosessen, normal dannelsen av røde blodlegemer, hemoglobin og oksygentransport i kroppen.



KALSIUM

Kan å bidra til normalt fungerende energistoffskifte, muskler, beinbygning og tenner, samt til normal nerveoverføringsimpulser for mental velvære og normal funksjon av fordøyelsesenzymer. Den naturlige kalsiumformen som inngår i våre produkter kommer fra sjøgress som ekstraheres fra kaldt vann og renses.



MAGNESIUM

Kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse, støtte normal funksjon av nervesystemet, normal psykologisk funksjon og normalt energigivende stoffskifte.



KALIUM

Kan være viktig for syre-base-balansen i kroppen og for at hjerte, nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Kan bidra til å regulere og  opprettholde væskebalansen i kroppen. Kan bidra til optimal enzymfunksjon i kroppen (kalium er en viktig kofaktor for mange ulike enzymer), og støtte karbohydratmetabolisme og proteinsyntese.



SINK

Kan bidra til den normale funksjon av immunsystemet og beskyttelse av cellene våre mot oksidativt stress.

Kan bidra til normal kognitiv funksjon, den normale funksjon av immunsystemet, opprettholdelse av normalt syn, benbygning, hår, hud og negler. Sink kan også bidra til å hjelpe til prosessen med celledeling, DNA-syntese og beskyttelse mot oksidativt stress. Sink kan bidra til normal metabolisme av fettsyrer og makronæringsstoffer (fett, proteiner og karbohydrater) og opprettholdelsen av normalt testosteronnivået i blodet.

Kan bidra til å dempe inflammasjon i kroppen.



KOPPER

Kan bidra til normal funksjon av nervesystemet, et energigivende cellestoffskifte, immunsystemet og bindevev. Dette viktige spormineralet kan også bidra til normal hårpigmentering, normal jerntransport i kroppen, og til å beskytte celler mot oksidativt stress.





FORSIKTIGHETSREGLER

OBS ved allergi, kan inneholde spor av fisk, bløtdyr og/eller krepsedyr.

Sjøgrønnsaker er naturlig rik på jod. Er du følsom for effekten av jod (f.eks. hashimoto) bør du være ekstra forsiktig. Oppsøk lege hvis du er i tvil.

 

 

 

 

Tilleggsinformasjon

Merke Grateful Nature
Avansert filter Økologisk, Vegan, RAW food, Glutenfritt, Alger
Nettovekt 0.13
Produsert i land Irland