Tilskudd av tarmbakterier

Vita Biosa inneholder mange ulike arter av levedyktige melkesyrebakterier som er med på å fortrenge uønskede emner i tarmen, og som har en svært positiv innvirkning på hele tarmfloraens sammensetning. Melkesyrebakteriene danner ulike fordøyelses-enzymer, vitaminer og andre livsoppbyggende stoffer som er med på å spalte maten, og øke fordøyelseskapasiteten og næringsopptaket. Dette virker samtidig styrkende på immunsystemet på mange områder.

Under formeringen av melkesyrebakteriene i tarmen dannes ytterligere melkesyre og andre organiske forbindelser som er med på å øke kroppens evne til å skille ut avfallsstoffer.

Kraftig antioksidant effekt

Vita Biosa er en meget kraftigvirkende antioksidant som ikke bare virker i fordøyelseskanalen, men som har effekt helt ut i den enkelte celle i kroppen. Kanskje er det den viktigste enkeltårsaken til alle de positive tilbakemeldingene som kommer fra brukere av Vita Biosa.

Tilskudd av melkesyre

Vita Biosa inneholder naturlige organiske syrer hvorav melkesyre utgjør hovedmengden. Det medvirker til regulering av kroppens og tarmens pH-verdi, og er meget gunstig for sammensetningen av en ønsket tarmflora.

Effekten av urtene. Under produksjonsprosessene trekker mikroorganismene virkestoffene ut av de tilsatte urtene.

Urteblandingen består av

Oregano, Bukkehorn, Dill, Basilikum, Svarthyll, Fennikel, Anis, Peppermynte, Rosmarin, Brennesle, Kvann, Kamille, Lakrisrot, Ingefær, Kjrøvel, Persille, Salvie, Einebær, Timian, Salvie.

Utover å styrke det generelle immunforsvaret er urtene kjent for den utrensende og styrkende effekten på alle fordøyelsesorganene og for for gode antioksidante egenskaper.

Avgiftningsreaksjoner

Vita Biosa har hos de fleste en sterkt utrensende og avgiftende effekt. Hos noen kan det derfor forekomme ulike reaksjoner. Det kan være en ubehagelig lukt fra traminnholdet, oppblåsthet, forbigående diarè eller forstoppelse, influensaliknende tilstand, utslett eller eksem som forbigående blir verre, ømhet i ledd og muskler, hodepine og liknende symptomer. I disse tilfellene tas mindre doser evt. en kort pause.

Vita Biosa til pleie av munnhulen

Den unike mikroflorakulturen i Vita Biosa hemmer plakkdannelse, og er dermed med på å hindre hull i tennene, dannelse av tannstein, betennelser i tannkjøtt og andre lidelser. Ta noen få dråper på tannbørsten, eller gurgle munnen før sengetid.

Vita Biosa til hudlidelser

Ved å fortynne med litt vann får man et ypperlig hudpleiemiddel med Vita Biosa. Det kan brukes til rensing eller omslag på alle former for hudpleielidelser hos mennesker og dyr.